Παρουσίαση της ποίησης του Αντρέα Τσιάκου στη Θεσσαλονίκη

 

Ο «Κήπος», ένας χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και γνώσεων στη Θεσσαλονίκη (Ορφανίδου 6), διοργανώνει συνάντηση με τον Αργείτη ποιητή Αντρέα Τσιάκο την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, στις 8 μμ.

 

“Θα μιλήσουμε για την ποίηση, τα δικά του ποιήματα και θα τον ακούσουμε να διαβάζει δημοσιευμένα κι αδημοσίευτα ποιήματά του” αναφέρεται στην πρόσκληση του “Κήπου” η οποία συνοδεύεται με τους στίχους του – απόσπασμα από το ποίημα «Με συντροφιά τη μοναξιά του κόσμου»:

 

[…]Κρανία και κόρακες / πλήθος – οστά έντυσαν το καινούριο μας σπίτι. / Τρέχουν αίματα από τα παράθυρα, / οι κουρτίνες πήραν φωτιά, / παλεύει το μπετόν να βγάλει ρίζες / στου μεγάλου μας του τάφου το κορμί. / Το πρώτο αμάρτημα μας είναι από γεννησιμιού του αθώο. / Μην επιμένεις γείτονα, αδερφέ ξεχασμένε, / δεν θα πλυθούμε στο στεγνό μαιευτήριο της ανάγκης. / Στα τσιγκέλια της ιστορίας μυρίζει κρέας ανθρώπινο, / έχει ποτίσει μέσα μας ο φόβος, / κυοφορούμε την τελευταία Άνοιξη / και απ’ ό,τι καταλαβαίνεις / το στήθος μας πονάει / και τα χέρια μας παγώνουν. […]

 

Ο Αντρέας Τσιάκος ζει στην Αργολίδα και έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές:

 

Πόσα ποιήματα χωράει ο σάκος;, Χαραμάδα,2007

Ασκήσεις αναπνοής, Χαραμάδα, 2011

Ο λαιμός του δήμιου, Straw Dogs, 2016

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια