Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

Νέος, σύγχρονος αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Άργους – Θα έχει πλέον αξονικό και στο Ναύπλιο

 

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία της εγκατάστασης νέου αξονικού τομογράφου στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους στα πλαίσια υλοποίησης σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία της «συμφωνίας πλαίσιο» που αφορά στην «Προμήθεια Συσκευών Τομογραφίας και Παροχής Υπηρεσιών Ιατρικής Απεικόνισης για 19 Νοσοκομεία».

 

Η σύμβαση εγκρίθηκε κατά την 27η  συνεδρίαση του Δ.Σ. Αργολίδας στις 5-7-2019  ενώ, ταυτόχρονα, στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα και η παραχώρηση του υπάρχοντος, πλήρως λειτουργικού αξονικού τομογράφου, προκειμένου αυτός να εγκατασταθεί και λειτουργήσει στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου. Με την απόφαση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου συνεπές σε προηγούμενη απόφασή του (26η/9-11-2017 συνεδρίαση) κάνει πράξη την υπόσχεσή του για ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των πολιτών, διασφαλίζοντας με τον καλύτερο τρόπο  και το δημόσιο συμφέρον.

 

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω, η Αργολίδα πλέον θα διαθέτει:

 

ένα νέο εξελιγμένο αξονικό τομογράφο στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους.

 

έναν πλήρως λειτουργικό αξονικό τομογράφο στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου για πρώτη φορά από τη λειτουργία της  με προφανή συνδυαστικά οφέλη τόσο λόγω της υψηλότερης διαγνωστικής ικανότητας που συνεπάγεται η εξελιγμένη απεικονιστική δυνατότητα του νέου τομογράφου, όσο και λόγω της σημαντικής μείωσης των μετακινήσεων των ασθενών μεταξύ των δύο νοσηλευτικών μονάδων του Νομού (αλλά και σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες, εκτός Νομού).

4 σχόλια

 1. Μόνο που ξέχασαν να γράψουν πως για τον παλιό αξονικό πέρυσι, το ΔΣ του νοσοκομείου χαρακτήριζε ασύμφορο το κόστος λειτουργίας του και δεδομένη την απομάκρυνση του, αφού οι λυχνίες λειτουργίας, καταστρέφονται πολύ συχνά και το κοστολόγιο αντικατάστασης ήταν αποτρεπτικό για την λειτουργία του. Έτσι τουλάχιστον δήλωνε ο απερχόμενος διευθυντής του τμήματος. Τώρα που ο διευθυντής έφυγε και υπήρξε υποψήφιος του ΨΥΡΙΖΑ, τι τον έκανε να αλλάξει γνώμη και έδωσε γραμμή στο ΔΣ να υποστηρίξει ότι είναι λειτουργικός για το Ναύπλιο; Έχει γίνει μελέτη για τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρεί ο χώρος υποδοχής, εγκατάστασης και λειτουργίας του αξονικού στο Ναύπλιο; Μήπως οι πέριξ του νοσοκομείου Ναυπλίου, λάμπουν τα χειμωνιάτικα βράδια; Σίγουρα στο Ναύπλιο χρειάζεται αξονικό για να μην ταλαιπωρείτε ο κόσμος με το πήγαινε-έλα και την αναμονή στα φορεία του Άργους έως να πάει το ασθενοφόρο, αλλά έχει ιατρικό εκπαιδευμένο προσωπικό το ΓΝ Ναυπλίου; Αν όχι ποιος θα τους εκπαιδεύσει; οι επικουρικοι(συμβασιούχοι) ιατροί με μικρή εμπειρία που υπηρετούν στο Γ Ν Άργους; Ποιοι τεχνολόγοι θα λειτουργήσουν τον αξονικό στο Ναύπλιο και πότε θα εκπαιδευτούν και από ποιους; Μήπως τελικά τοποθετηθεί άδικα νέος αξονικός στο Αργος, αφού ο παλιός από την εποχή που έφυγε ο πρώην διευθυντής λειτουργεί κανονικά και χωρίς βλάβες; ποιος ο στόχος της διοίκησης και του ΔΣ του νοσοκομείου; Να <> όπως ειπώθηκε από εργατοπατερας σε ένα από τα τελευταία ΔΣ;;; Μην προσπαθούμε να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του κόσμου που υποφέρει. Όλοι τους πρέπει να έχουν γνώμονα το καλό του πληθυσμού της Αργολίδας, με όποιο πολιτικό κόστος και να υπάρχει… Είναι θλιβερό να μην υπάρχει ιατρός στις κλειστές εφημερίες του νοσοκομείου Ναυπλίου και να σουλατσαρουν από θάλαμο σε θάλαμο οι ιδιώτες ιατροί του Ναυπλίου, κάνοντας επίσκεψη. Είναι άδικο να κλείνεις ραντεβού σε καρδιολόγο στο Αργος 6 μήνες και να πας από το πρωί και να ξεκινά το ιατρείο 2 το μεσημέρι και ο ιατρός να σου λέει έχω δουλειά στα επείγοντα και είμαι μόνος μου, ενώ έχει 2 επικουρικούς και έναν μόνιμο καρδιολόγος ακόμα. Αυτή η διοίκηση, μάλλον κάτι δεν έκανε καλά και δεν ξέρει τι γίνεται στο νοσοκομείο…….Εεεεε για όλα αυτά φταίει ο Κούλης μάλλον σίγουρα. Όπως λέει και γνωστός εργατοπατερας, Κούλη ψηφίσατε καλά να πάθετε….. Να περιμένετε ως το απογευμα

  1

  0
 2. Γιατί να μην κρατήσουν τον παλιό τομογράφο στο νοσοκομείου του Άργους και να στείλουν κατευθείαν τον καινούριο στο νοσοκομείο του Ναυπλίου; Έτσι θα γλίτωναν και τα διπλά οδοιπορικά….

  2

  2
 3. Εννοείται ότι το έργο είναι της προηγούμενης κυβέρνησης. Ευτυχώς που το επικροτούν και αυτοί που την έβριζαν και λοιδορούσαν τον Πολάκη. Να δούμε τι θα κάνει ο μπασκετμπολίστας υπουργός.

  3

  2

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.