Ενημέρωση από το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες

 

 Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών η οποία εορτάζεται στις 14 Σεπτεμβρίου, το πρωί του Σαββάτου έγιναν στην Τρίπολη ενημερωτικές δράσεις από τον τομέα εκπαίδευσης του παραρτήματος Τρίπολης του ΕΚΑΒ, όπου υπάγεται και η Αργολίδα. Το ΕΚΑΒ, με εξειδικευμένο προσωπικό, έδειξε σε μικρούς και μεγάλους πώς δίνονται οι Πρώτες Βοήθειες.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών , το ΕΚΑΒ πανελλαδικά οργανώνει πολλές δράσεις ενημέρωσης πολιτών στις πρώτες βοήθειες και στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

 

Η μέρα αυτή είναι η αφορμή. Η δράση του ΕΚΑΒ στην Εκπαίδευση Πολιτών είναι καθημερινή και πολυετής. Τα προγράμματα εκπαίδευσης ομάδων πληθυσμού πραγματοποιούνται από έμπειρους εκπαιδευτές σε όλη την Ελλάδα, ακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, απευθύνονται σε πολίτες και είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

Το Παράρτημα Τρίπολης σε όλους τους τομείς ευθύνης του έχει εκπαιδεύσει πάνω από 500 πολίτες σε δέκα μήνες και έχει προάγει μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Δημοτικών Αρχών και άλλων φορέων την αγορά και την τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε απομακρυσμένες και παράλιες περιοχές για να προστεθούν στο χαρτογραφημένο δίκτυο πανελλαδικά. Αναμένονται και οι ενέργειες τοποθέτησης Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών στο Δήμο Ναυπλίου σε σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας.

 

Για τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ (Ναύπλιο fax 2752096007, e-mail [email protected]) πραγματοποιεί μαθήματα στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή δωρεάν σε δημόσιες υπηρεσίες, συλλόγους, σχολεία και σε οποιαδήποτε ομάδα πολιτών ενδιαφέρεται.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια