Φυλακισμένος στο Ναύπλιο έβγαινε από το κελί, λήστευε και επέστρεφε με τα κλοπιμαία

 

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, δύο  περιπτώσεις ληστειών, που διαπράχτηκαν στις 27 Φεβρουαρίου στην Πάτρα και στις 24 Μαρτίου στο Ναύπλιο.

 

Κατηγορείται ένας 39χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν έγκλειστος  κατά το χρόνο διάπραξης των ληστειών σε Κατάστημα Κράτησης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία (περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του) για ληστεία, απόδραση κρατουμένου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

 

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα:

 

• στις 27 Φεβρουαρίου διέπραξε μαζί με άγνωστους συνεργούς του ένοπλη ληστεία στο αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, αφού προηγουμένως είχε εξέλθει από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε μετά την τέλεση της ληστείας.

 

• στις 24 Μαρτίου, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσε με την απειλή όπλου τις εισπράξεις καταστήματος στο Ναύπλιο, αφού προηγουμένως είχε και πάλι εξέλθει από το Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε.

 

Την ίδια ημέρα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου πραγματοποίησαν έρευνα στο κελί του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα, υποδήματα και γάντια που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία καθώς επίσης χρηματικό ποσό από τη ληστεία και κινητό τηλέφωνο.

 

Για τον τρόπο εξόδου και επανόδου του στο Κατάστημα Κράτησης, στις δυο παραπάνω περιπτώσεις και για τη διαφαινόμενη εμπλοκή σωφρονιστικών υπάλληλων διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, μετά από παραγγελία της αρμόδιας Εισαγγελίας.

 

Στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης διακριβώθηκαν τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους συγκεκριμένου Καταστήματος Κράτησης.

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες 9 Σεπτεμβρίου σστα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, ενώ στο σπίτι ενός εξ’ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και 65 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα και συνελήφθη.

 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια