Ι. Μαλτέζος: Χωρίς προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών ξεκινά η χρονιά στην Αργολίδα

 

Χωρίς πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Τετάρτη η σχολική χρονιά στην Αργολίδα.

 

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, αφού ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά» στους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

 

Όπως είπε, μετά τη δημοσίευση Νομοθετικής ρύθμισης στις 31 Αυγούστου σχετικά με τη μεταφορά μαθητών, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέδωσε άμεσα απόφαση στις 4 Σεπτεμβρίου, με την οποία ανέθεσε την εκτέλεση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε οι μαθητές να μετακινούνται με ασφάλεια και δωρεάν από την πρώτη κιόλας μέρα.

 

«Η αρμόδια υπηρεσία μας έχει ήδη στείλει τους πίνακες δρομολογίων στα σχολεία μέσω των διευθύνσεων εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερώνουν γονείς και μαθητές για τον τρόπο που θα μετακινούνται τα παιδιά. Επίσης έχει ενημερώσει τους αναδόχους για την εκτέλεση των δρομολογίων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά τα αιτήματα των σχολικών μονάδων» τόνισε ο κ. Μαλτέζος.
Και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας συνέχισε:

 

«Η μεταφορά μαθητών καλύπτεται στο 100% με τους τρείς τρόπους που αναφέρει η ΚΥΑ και κάθε νέο αίτημα ή ειδική μεμονωμένη περίπτωση και ανάγκη που θα προκύψει θα εξετασθεί άμεσα ώστε να ικανοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό.

 

Οι μαθητές με ιδιαίτερες ανάγκες (εκπαιδευτικές-μαθησιακές κλπ) έχει προβλεφθεί να μεταφέρονται με μικρά οχήματα για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτησή τους. Επίσης έχει προβλεφθεί η μεταφορά παιδιών ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΡΟΜΑ) προς και από τις σχολικές μονάδες φοίτησής τους.

 

Για τις ώρες κίνησης και διαδρομής των οχημάτων (λεωφορείων και ταξί) οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται από τις σχολικές μονάδες, μετά από συνεννόηση με τους αναδόχους».

 

Κλείνοντας ο Γιάννης Μαλτέζος επεσήμανε ότι «πρωταρχικός στόχος του είναι η ασφαλής, εύρυθμη, έγκαιρη και αποτελεσματική μετακίνηση των μαθητών από την έναρξη του σχολικού έτους».

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια