Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στον Πτελεό Βόλου. Τα ξημερώματα της Δευτέρας η κόρη του τον εντόπισε αναίσθητο, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατος του.
Τις τελευταίες μέρες βρισκόταν σε περιοδεία και έδωσε την τελευταία του συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» στον Βόλο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφατα είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα εργάστηκε χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους «P.L.J. Band» με τίτλο «Gaspar», ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.
Ακολούθησαν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκίνησε η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.
Σε μια σταδιοδρομία που διήρκεσε για δεκαετίας, συνεργάστηκε δισκογραφικά αλλά επί σκηνής με μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής, όπως οι Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Νταλάρας, Δήμητρα Γαλάνη, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής, Γιάννης Κότσιρας, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας κ.α.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έχει συνθέσει και ερμηνεύσει μερικά από τα δημοφιλέστερα τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών όπως τα «Διδυμότειχο μπλουζ», «Εκεί στο Νότο», «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα», «Μικρός τιτανικός», «Μου λες τα μάτια σου», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Ο μ΄ αγαπάς κι η σ΄ αγαπώ», «Θα ρωτήσω τα τραγούδια» και «Να δεις τι σου ‘χω για μετά».