Σχολή εκκλησιαστικής μουσικής και τμήμα παραδοσιακής μουσικής από τη Μητρόπολη Αργολίδος

 

Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος, θα λειτουργήσει και το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού..

 

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο Ναύπλιο, στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητρόπολης, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγείστριας, και τμήματα της Σχολής λειτουργούν επίσης στο Αργος και το Λυγουριό, για άνδρες και γυναίκες. Μπορούν να φοιτήσουν όσοι έχουν υπερβεί το 10ο έτος της ηλικίας τους, χωρίς νά καθορίζεται ανώτατο ηλικιακό όριο εγγραφής.

 

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής για απόκτηση πτυχίου, επταετής για απόκτηση διπλώματος και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα πτυχία και διπλώματα τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

 

Από φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων στο Ναύπλιο και στο Άργος. Τα όργανα τα οποία θα διδάσκονται είναι: Βιολί, Κανονάκι, Λάουτο και Ούτι.

 

Εγγραφές πραγματοποιούνται από 10ης Σεπτεμβρίου έως και 4ης Οκτωβρίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως καθημερινώς εκτός Σαββάτου καί Κυριακής από 10 πμ έως 1 μμ και στη γραμματεία της Σχολής στο τηλέφωνο 2752024522. E-mail: [email protected].

 

Για τα τμήματα παραδοσιακής μουσικής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται και στο τηλέφωνο του υπεύθυνου κ. Ιωάννη Χαβιαρλή: 6936183957.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια