Την Πέμπτη η κηδεία της ευεργέτιδας της Ερμιονίδας Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ

 

Θλίψη επικρατεί στην Ερμιονίδα στο άκουσμα του θανάτου το Σάββατο 31 Αυγούστου της Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, μεγάλης χορηγού του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας αλλά και ευεργέτιδας της Ερμιονίδας γενικότερα. Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

 

Το όνομά της είναι συνδεδεμένο με την ανάπτυξη του πολιτισμού της περιοχής και με τον πολυχώρο «Artiki» του οποίου το πλήρες όνομα φέρει και το όνομά της (Πολιτιστικός Πολυχώρος ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”) αφού ήταν αυτή που πρωτοστάτησε (όπως και ο αείμνηστος σύζυγός της Κώστας) για τη δημιουργία του.

 

Σε αποχαιρετιστήριό του στο facebook, ο Δημήτρης Σίδερης, πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, αναφέρει:

 

‘Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας
να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς
σου κλέβει η ανατολή μικρό φιλί….

 

Την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού επέλεξε να μας αφήσει για πάντα, η μεγάλη Κυρία της Ερμιονίδας και ο φύλακας Άγγελος του Θεάτρου μας, η Κυρία Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ.

 

Η θλίψη, τόσο η προσωπική, όσο και όλων των μελών του Θεατρικού μας Ομίλου, αλλά φαντάζομαι και όλης της Ερμιονίδας, είναι τεράστια, γιατί άνθρωποι με το ειδικό βάρος της Κυρίας Μαράικε περνούν σπάνια από τη ζωή, ομορφαίνουν ότι αγγίζουν και στη συνέχεια γίνονται φωτεινά μετέωρα.

 

Αυτή τη στιγμή της μεγάλης απώλειας, πέρα από τον πόνο, δε μπορώ να πω τίποτε άλλο. Προσωπικά το γεγονός το βιώνω ως δεύτερη “ορφάνια”, γιατί το δέσιμο με τον υπέροχο αυτό άνθρωπο, πέρα από το Θ.Ο.Ε., ήταν μεγάλο και πολυεπίπεδο.

 

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μου Μαράικε!’

 

 

 

 Ανακοίνωση του Πορτοχελιακού 

 

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου ”Πορτοχελιακός” εκφράζουν την ειλικρινή θλίψη τους για την απώλεια της Μαράικε Ηλιού ντε Κονινγκ.

 

Η κυρία Μαράικε υπήρξε αρωγός σε κάθε προσπάθεια του αθλητικού μας Ομίλου και πάντα θα την ευγνωμονούμε γι αυτό.

 

Η οικογένεια του Πορτοχελιακού εύχεται στους οικείους της να έχουν την εξ΄ύψους παρηγοριά και δύναμη να αντέξουν το βάρος της απώλειας.