Νέα Κίος: H συγκέντρωση κατά της εγκατάστασης θεάτρου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

 

Περισσότεροι από 80 πολίτες της Νέας Κίου συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο χώρο που  κάποτε λειτουργούσε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου σε ανοιχτή συζήτηση εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση κερκίδων θεάτρου από το Δήμο Άργους – Μυκηνών.

 

Ο Κώστας Χρυσικός, μέλος της τοπικής παράταξης “Πρώτα η Κίος” ενημέρωσε αναλυτικά για το θέμα που έχει δημιουργηθεί εκ μέρους της δημοτικής αρχής, χωρίς μάλιστα να έχει καμία ενημερώσει ούτε καν η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου η οποία ανήκει στην παράταξη Καμπόσου.

 

Στη συγκέντρωση μίλησαν κάτοικοι αλλά και πρώην και μελλοντικοί δημοτικοί και τοπικοί σύβουλοι που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση (Γ. Θεοδοσίου, Ν. Κοντός, Χ. Νενεκούμης, Δ. Χατζηγεωργίου, Σπ. Κουσκούκης).

 

Ομόφωνα υπογράφηκε από τους παραβρισκόμενους ψήφισμα το οποίο θα παραδοθεί στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών με βασικότερο αίτημα να απομακρυνθεί από το χώρο του πάρκου η εγκατάσταση των κερκίδων. Όλοι τους ήταν θετικοί στη δημιουργία ενός χώρου που θα λειτουργεί ως ανοικτό θέατρο αλλά σε άλλο χώρο.

 

 

Το ψήφισμα που θα παραδοθεί στη δημοτική αρχή αναφέρει:

 

Σήμερα Τετάρτη 28/8/2019 συνεδρίασε έκτακτα το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Κίου μετά από αίτημα μεγάλου αριθμού πολιτών ως Πρωτοβουλία κατά της αυθαιρεσίας και της χωρίς νομιμότητα δραστηριότητας της Δημοτικής αρχής στο χώρο της Νέας Κίου με αφορμή δραστηριότητες του Δήμου στο “Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής”.

 

Το αίτημα αφορούσε στο επιχειρούμενο να εκτελεστεί παράνομα έργο εγκατάστασης στο “Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής” ανοιχτού θεάτρου και εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης του χωρίς καμία μελέτη και αδειοδότηση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

 

Η απάντηση του Τοπικού Συμβουλίου στο σύνολο του ήταν πως ουδέποτε ενημερώθηκε επίσημα από τον Δήμο για την πρόθεση να υλοποιηθεί το έργο αυτό στη Νέα Κίο δεν του ζητήθηκε να εκφράσει γνώμη επ’ αυτού δεν έχει υποβάλει πρόταση και δεν έχει πάρει καμία σχετική απόφαση.

 

Μετά από την επίσημη αυτή τοποθέτηση του Τοπικού Οργάνου καθώς επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι η Δημοτική αρχή λειτούργησε όπως και σε άλλες περιπτώσεις αλαζονικά αγνοώντας Φορείς και πρόσωπα στη Νέα Κίο που εδώ και 40 χρόνια ασχολούνται με κατάθεση ψυχής χωρίς ιδιοτέλεια με την παραγωγή Πολιτισμού και δράσεων, έχοντας κρατήσει τον τόπο μας στις ψηλότερες θέσεις του σημαντικού αυτού τομέα, δηλώνουμε ότι

 

 

α) Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός ανοιχτού θεάτρου στην Νέα Κίο γιατί μπορεί πράγματι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Φορέων της αλλά και του Δήμου.

 

β) Μια τέτοια ενέργεια πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης της Δημοτικής αρχής με το Τοπικό Συμβούλιο, τους Φορείς της πόλης και τους κατοίκους με στόχο το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών του ( κατάλληλος χώρος, αισθητική του έργου, λειτουργικότητα κ.λ.π), και ανάγκες που πρέπει να καλύψει χωρίς αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του χώρου εγκατάστασης και να δημιουργεί προβλήματα.

 

γ) Οποιαδήποτε δράση θα πρέπει να καλύπτεται από την σχετική νομοθεσία. Μελέτες, άδειες και τήρηση των κανόνων ασφαλείας οφείλουν να προϋπάρχουν του έργου κα να μην τρέχει ο Δήμος να τις τακτοποιεί εκ των υστέρων όπως κάνει τώρα, μετά τις δικές μας αντιδράσεις και αφού προσπάθησε τρείς φορές παράνομα να ολοκληρώσει το έργο.

 

Τέλος και για να εκτονωθεί η κατάσταση και να προκύψει με συναίνεση κάτι πραγματικά ωφέλιμο και όμορφο για την Νέα Κίο ζητάμε από τον Δήμο την διακοπή των διαδικασιών και τον εξ’ αρχής σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου που θα είναι αυτό που αξίζει στον Τόπο μας, και θα αφήσουμε στα παιδιά μας.

 

 

 

 

2 σχόλια

  1. στις 4-9-19 η ΚΙΟΣ ΠΡΩΤΑ κάνει συγκέντρωση για τα προβλήματα των κατοίκων..πιστεύω το ΝΟ 1 ΠΡΌΒΛΗΜΑ της κωμόπολης μας είναι η αυτονομία της,, η ανεξαρτητοποίησή της,, Ως ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ,,και τα υπόλοιπα θα λυθούν,,,εκεί είναι το θέμα της ΚΙΟΥ,έχουμε 4 Δημοτικούς Συμβούλους στον Δήμο,,απο εκει ξεκινήστε ,,,αλλά ξεκινήστε τώρα,,,,και ενα δημοψήφισμα με 99,5% το 2010 που δεν είθελε την προσάρτηση της ΚΙΟΥ στο ΑΡΓΟΣ………..ΤΙΙ ΣΥΖΗΤΆΤΕ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟΣ ΤΩΡΑ……….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ο κολοκοτρωνης, ο κολοτουμπας, ο ψαλτης,ο θεατρινος απ τη καρυα,και ο καθηγητακος με τον σοσιαλιστη μπαμπα του τι λενε για ολα αυτα ;;;;; Τουμπεκι ,,μοκο!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια