Διαμαρτυρία κατοίκων της Νέας Κίου για τη δημιουργία θεάτρου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

 

Πολίτες της Νέας Κίου, κυρίως κάτοικοι της περιοχής του «Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής», αντιδρούν στην εγκατάσταση από το Δήμο Άργους – Μυκηνών, κερκίδων θεάτρου στο Πάρκο.

 

Καλούν όλους τους δημότες της Νέας Κίου την Τετάρτη 28 Αυγούστου (8 μμ) στο χώρο του πάρκου σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την καταστροφή πρασίνου και τη γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής.

 

 

 

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατοίκων της Νέας Κίου:

 

Αυτές τις μέρες στο χώρο του πρώην πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, εκτελείται έργο υπαίθριας εγκατάστασης θεάτρου. Χωρίς καμία γνώση της τοπικής αρχής, χωρίς σχετική μελέτη και άδεια των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, χωρίς την παραμικρή συζήτηση με τους πολίτες και τους φορείς του πολιτισμού της Νέας Κίου για το είδος, τη θέση και την αισθητική ενός τέτοιου έργου, την αναγκαιότητα του οποίου ασφαλώς όλοι αναγνωρίζουμε.

 

Κρίνεται απαραίτητο να τεθεί εξαρχής το θέμα επί τάπητος, καθώς βασική πρόθεση είναι να υπάρχει ανοιχτό θέατρο, δεδομένης της μακρόχρονης πολιτιστικής δραστηριότητας των φορέων της Νέας Κίου, αλλά σε τέτοιο χώρο και με τέτοιο τρόπο που να είναι κατάλληλος για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του. Πρέπει να γίνει σεβαστή η χρήση του πάρκου από πλήθος παιδιών, αλλά και να μην αλλοιωθεί η συνολική αισθητική του χώρου (με την τοποθέτηση τεράστιων σε μήκος κοντέινερ κ.λ.π.)

 

 

 

Στο θέμα της δημιουργίας θεάτρου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αναφέρεται και ο Κώστας Χρυσικός από την παράταξη «ΠΡώΤΑ η ΚΙΟΣ» κάνοντας ιστορική αναδρομή σε αυτή την (πονεμένη, όπως τη χαρακτηρίζει) ιστορία, μιλώντας για ασυδοσία της δημοτικής αρχής και καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Τετάρτης:

 

 

Στην παραλιακή ζώνη της πόλης είναι, σε προνομιακό σημείο, το ονομαζόμενο κάποτε Πάρκο της Παιδικής Χαράς. Αυτό που πέρασε τα σαράντα κύματα μέχρι να καταλήξει σήμερα σημείο τριβής μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, και της Δημοτικής αρχής.

 

Χώρος κατάφυτος με ευκαλύπτους κυρίως λειτούργησε μέχρι το 2001 ως κοινόχρηστος χώρος αναψυχής (Παιδική χαρά).

 

Το 2001 χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μεταφορών με παρέμβαση του Γ.Γ κ. Γ. Μανιάτη σε σύμβαση με τον Δήμο Νέας Κίου, διαμορφώνεται και αρχίζει να λειτουργεί ως το μόνο από τα τρία που δημιουργήθηκαν στο Νομό (Άργος, Ναύπλιο, Νέα Κίος) Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής. Με ευθύνη του τότε Δήμου δέχτηκε και εξυπηρέτησε πλήθος σχολείων στον τομέα της Κυκλοφοριακής Αγωγής.

 

Από το 2007 έως το 2010 υπολειτουργεί κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού και βλαβών στα ηλεκτροκίνητα οχήματα του.

 

Το 2011 και ενώ ήταν ακόμη σε ισχύ η συμβατική υποχρέωση του Δήμου να το διατηρεί και λειτουργεί, ο Δήμος Νέας Κίου εντάσσεται στον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Άργους και ο νέος Δήμαρχος κ. Καμπόσος εμφανίζεται στην Κίο με το πρώτο έργο του. Την πλήρη καταστροφή του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

 

Αντί αυτού υπόσχεται στους Κιώτες την μεγαλύτερη –πρότυπη Παιδική χαρά σε επίπεδο περιφέρειας Πελοποννήσου τουλάχιστον, με κόστος άνω των 300.000 μάλλον ευρώ.

 

Σε συνέχεια της υπόσχεσης (2011) και μέχρι το καλοκαίρι του 2018 ο χώρος παραμένει σκαμένος με μπάζα, με δένδρα να κόβονται χωρίς να αντικατασταθεί ούτε ένα. Κρανίου τόπος.

 

Και ξαφνικά παραμονές των εκλογών του 2019 πέφτει η ιδέα της Πολιτιστικής αναβάθμισης (έτσι ονομάστηκε) της Νέας Κίου.

 

Μια ομάδα φίλων, υπό τον Δήμαρχο στο πλαίσιο της προεκλογικού χαρακτήρα συναλλαγής (έτσι χαρακτηρίστηκε ευρέως) χωρίς την άποψη του τοπικού συμβουλίου, των ανθρώπων που επί 40 χρόνια ερασιτεχνικά κρατούσαν την Κίο και τον Πολιτισμό της στην κορυφή, χωρίς καμμία διαβούλευση με τους Πολίτες, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ για το καλό μας και μέσα σε πέντε μέρες έστησε στο Πάρκο το Θέατρο. Μια ογκώδη, άκομψη, τύπου Γηπέδου κατασκευή, σε σημείο που ακυρώνει την οπτική των περιοίκων προς την παραλιακή ζώνη και την αισθητική του χώρου.

 

Η δεύτερη κίνηση, η τοποθέτηση ενός τεράστιου προκάτ οικίσκου με καμαρίνια ηθοποιών και τουαλέτες εξυπηρέτησης του κοινού.

 

Τρείς προσπάθειες εγκατάστασης, τρείς φορές παρουσία των πολιτών που διαμαρτυρόμενοι απέτρεψαν την ολοκλήρωση του έργου και έδιωξαν τα συνεργεία.

 

Μια κίνηση ενδεικτική της αλαζονίας του Δήμου και των εδώ συνεργατών του γιατί, ενώ υποστήριζαν την ύπαρξη όλων των νομίμων διαδικασιών, ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ότι επιχειρούσαν χωρίς ΜΕΛΕΤΗ και ΑΔΕΙΑ της Πολεοδομίας, με βιασύνη, να ολοκληρώσουν το σχέδιο τους.

 

 

Αύριο μετά από αίτημα και διαμαρτυρία μας συνεδριάζει το Τοπικό συμβούλιο. Με ενδιαφέρον περιμένουμε τη θέση των μελών του και την ενημέρωση μας.

 

ΤΩΡΑ ξεκινά η μελέτη και η διαδικασία για αδειοδότηση αυτού που ο Δήμος χαρακτήριζε νόμιμο.

 

Σε αυτή τη λογική, που περιφρονεί τους νόμους και τις προβλεπόμενες διαδικασίες, που δεν σέβεται τίποτε ούτε καν την άποψη των πολιτών ενός τόπου, ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
Και ζητάμε από τους συμπολίτες μας, από τον καθένα να πράξει το ίδιο.

 

ΟΧΙ στην ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Πλειοψηφία δεν μπορεί να σημαίνει και ΑΣΥΔΟΣΙΑ. Υπάρχουν κανόνες.

 

Την Τετάρτη 28/8 ώρα 8.00 το απόγευμα συγκεντρωνόμαστε ΟΛΟΙ εκεί στο Πάρκο μας. Στον “τόπο του εγκλήματος”. Συζητάμε ενημερωνόμαστε προτείνουμε.

 

 

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Μπραβο για την πρωτοβουλια σας,αλλα δεν ειναι μονο αυτο το προβλημα,πρεπει να δειτε σοβαρα,1.την αυτονομια της Νεας Κιου ως αυτονομο; δημος η Κοινοτητα,2.την παυση της χωματερης -καρκινο και χρειαστει να γινειντης Κερατεας, ,3. Ελεγχος της διαθηκης Βοριδη και απολογισμος μεχρι σημερα,4.ελεγχος κληρονομιας Χατζηπετρου,5.ελεγχος της τουριστικης μοναδας,, 6,υποβαθμιση αξιας της γης, 7.εγκληματικοτητα ρομα, σχεδιο απαλλοτριωσης για την μετεγκατασταση τους…ολα αυτα σε βαθος τετραετιας να δρομολογηθουν αλλα πρωτος στοχος σας να ειναι η ανεξαρτητοποιηση της Νεας κιου αμεσα.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια