Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2020

Η βραδιά μνήμης για τον Ναυπλιώτη λογοτέχνη Γιώργο Ρούβαλη

 

Μια βραδιά μνήμης για τον Αναπλιώτη συγγραφέα και ποιητή Γιώργο Π. Ρούβαλη, ο οποίος έφυγε από κοντά μας πριν από μερικούς μήνες, έγινε το βράδυ του Σαββάτου 24 Αυγούστου, στον αίθριο χώρο του “Φουγάρου” στο Ναύπλιο.

 

 

Φίλοι του κι ομότεχνοι, άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά αλλά και μέσα από τα κείμενά του, μίλησαν γι’ αυτόν και για το έργο του, ενώ διαβάστηκαν και αποσπάσματα από τα βιβλία του.

 

Την εκδήλωση, την οποία συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας (ΕΣΛΑ), η Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού και το «Φουγάρο» συντόνισε η αδελφή του Γιώργου Ρούβαλη, Αμαλία, κοινωνιολόγος, ποιήτρια και μεταφράστρια.

 

 

Ο κοινωνιολόγος και πρόεδρος της ΕΣΛΑ Γιώργος Κόνδης αναφέρθηκε στην προσφορά του έργου του Γιώργου Ρούβαλη στη ναυπλιακή κοινωνία ενώ ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Φίλιππος Δρακονταειδής μίλησε και για τη γνωριμία του με τον Ρούβαλη όταν σε πολύ μικρή ηλικία εργάστηκε ως καθηγητής Γαλλικών στο Ναύπλιο.

 

Στον Γιώργο Ρούβαλη αναφέρθηκε και ο πρέσβυς ε.τ. Γεώργιος Σέκερης ενώ διαβάστηκε και κριτική στο έργο του, του ποιητή – αρχιτέκτονα Σταύρου Σταμπόγλη.

 

 

Το λόγο πήρε στη συνέχεια και το ακροατήριο αναφέροντας πτυχές από τη ζωή του Ναυπλιώτη λογοτέχνη, ο παιδίατρος Πέτρος Μουταβελής, ο αντιπρόεδρος της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας και Πολιτισμού Τάσος Τσάγκος. Η συνταξιούχος δασκάλα Φωτεινή Αργείτου, τόνισε και τον τρόπο που εργαζόταν ο Ρούβαλης για να καταγράψει την μικροϊστορία της πόλης του που θύμιζε έμπειρο δημοσιογράφο. Επεδίωκε να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, να διασταυρώσει με κάθε τρόπο τις πληροφορίες.

 

 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γιώργος Κόνδης είπε: «Στον Ψαρομαχαλά των αγγέλων ο Γιώργος Ρούβαλης θα διηγείται τώρα σε αγαπημένα πρόσωπα το πόσο άλλαξε η πόλη, το Ναύπλιο, ο Μεγάλος Δρόμος, η οδός Σπηλιάδου. Κι εμείς, στον Ψαρομαχαλά του Ναυπλίου, θα συνεχίζουμε να μνημονεύουμε τα γραπτά του γιατί το πρόσωπο και η προσφορά του στην πόλη και τους ανθρώπους της χρειάζεται να μένει ζωντανό!».

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.