Άλλες δύο παραστάσεις για τη «Μήδεια» του Ευριπίδη από το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας

 

O Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας ανεβάζει την ετήσια θεατρική του παραγωγή που αφορά την ενασχόλησή του με το αρχαίο δράμα και που εντάσσεται ως μεταφεστιβαλική εκδήλωση στο 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα». Παρουσιάζει τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία και προσαρμογή κειμένου του Κωνσταντίνου Πασσά.

 

Η πρεμιέρα έγινε το Σάββατο 10 Αυγούστου στον Πολυχώρο Πολιτισμού “ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, στο Κρανίδι και θα ακολουθήσουν καθημερινές παραστάσεις, τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Αυγούστου, στις 9 μμ.

 

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 698 698 2224.

 

Το κοινό που τίμησε με την παρουσία του τις δύο πρώτες παραστάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής, υποδέχθηκε πολύ θερμά και με εγκωμιαστικά σχόλια τη νέα αυτή παραγωγή του Θ.Ο.Ε., η οποία συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο μια σειρά από δυνατά στοιχεία, τη σπουδαία μετάφραση του αρχαίου κειμένου του Ευριπίδη από τον Κώστα Γεωργουσόπουλου, την άρτια και ευρηματική σκηνοθεσία, τις καθηλωτικές ερμηνείες, τον άψογο συντονισμό στην κίνηση, όλα αυτά σ´ ένα χώρο αριστοτεχνικά φωτισμένο, την υπαίθρια σκηνή του πολυχώρου ARTίκι.

 

Κωνσταντίνος Πασσάς, σκηνοθέτης της παραγωγής, «Μήδεια» Μαρία Παπαϊωάννου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Δημήτρης Σίδερης Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

 

Την παράσταση της Κυριακής τίμησε με την παρουσία του ο καθηγητής Κώστας Γεωργουσόπουλος, εμπνευστής του Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» και ένθερμος υποστηρικτής και φίλος του Θ.Ο.Ε., ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε: «Παράσταση αξιώσεων. Ίσως η καλύτερη μέχρι στιγμής παράσταση αρχαίου δράματος που ανέβασε ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας…»

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Κώστας Γεωργουσόπουλος
Σκηνοθεσία-Προσαρμογή: Κωνσταντίνος Πασσάς
Κινησιολογία: Μαργαρίτα Τρίκκα
Μουσική: Χρήστος Δρούζας
Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Σκούρτης
Φωτισμοί: Ίων Ξυπολιάς

 

 

ΔΙΑΝΟΜΗ
ΤΡΟΦΟΣ: Νάντια Κωστελένου
ΜΗΔΕΙΑ: Μαρία Παπαϊωάννου
ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: Παντελής Τόδωρης
ΚΡΕΟΝΤΑΣ: Κώστας Πεντεδέκας
ΙΑΣΟΝΑΣ: Λουκάς Κούτρας
ΑΙΓΕΑΣ: Partizio Neze
ΑΓΓΕΛΟΣ: Χρήστος Σπανός
ΧΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (αλφαβητικά): Κική Αυλωνίτου-Πέλλα, Αργυρώ Μέξη-Κωστελένου, Ιωάννα Μέξη, Γωγώ Μπινιάρη, Ελένη Ντάκου, Κατερίνα Πατεράκη, Γεωργία Φλωράκη, Ειρήνη Φλωράκη
ΠΑΙΔΙΑ: Δημήτρης Βάθης, Αλέξανδρος Μπίμπας

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια