Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς και μία βαριά τραυματισμένη κοντά στο Πορτοχέλι

 

 

Δύο άντρες έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση σκαφών στη θέση Θυνί, κοντά στο Πορτοχέλι, ενώ μία γυναίκα είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άργους. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, οι δύο άνδρες είναι Έλληνες υπήκοοι, όπως και η τραυματίας.

 

 

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος που σημειώθηκε μόλις 350 μέτρα από την ακτή, όταν ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά), συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Έλληνες.

 

Εξαιτίας της σύγκρουσης το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε. Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος βρήκαν ακαριαίο θάνατο ενώ η τρίτη συνεπιβάτης, μια γυναίκα, εντοπίστηκε τραυματισμένη σε σοβαρή κατάσταση.

 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου είναι καλά στην υγεία τους.

 

Οι Γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ θα γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου αναμένεται να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση των σκαφών βρίσκονται τέσσερα πλωτά περιπολικά καθώς και στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών προκειμένου να ερευνήσουν τη θαλάσσια περιοχή για τυχόν άλλον αγνοούμενο που μπορεί πιθανόν να επέβαινε στο ξύλινο αλιευτικό σκάφος.

 

Στο νοσοκομείο του Άργους μεταφέρθηκε λίγο πριν από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα η τραυματισμένη γυναίκα