ΔΕΥΑΝ: Κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση το νερό στο Δήμο Ναυπλιέων εκτός από δύο χωριά

 

Όπως αναφέρει η ΔΕΥΑ Ναυπλίου, σύμφωνα με το σύνολο των τελευταίων αναλύσεων νερού στο Δήμο Ναυπλιέων αλλά και του αρχείου που διατηρεί η ΔΕΥΑΝ, το νερό που διατίθεται προς κατανάλωση στους δημότες, για την πόλη του Ναυπλίου και τις περισσότερες τοπικές κοινότητες, βρίσκεται εντός των ορίων που αφορά την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

 

Αυτή τη στιγμή εκτός των ορίων που ορίζει η νομοθεσία βρίσκεται μόνο το διατιθέμενο νερό στις τοπικές κοινότητες Πουλλακίδας και Μάνεση.

 

Στο Χημικό και Μικροβιολογικό εργαστήριο γίνονται καθημερινά όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι της ποιότητας του νερού από το προσωπικό της ΔΕΥΑΝ.

 

Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΝ τα εργαστήρια (μικροβιολογικό – χημείο) που λειτουργούν εντός της επιχείρησης, αποτελούν το βασικό πλεονέκτημα της επιχείρησης, καθώς έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν άμεσα και υπεύθυνα δείγματα νερού από όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου και να ενημερώνεται η Επιχείρηση πολύ γρήγορα για τα αποτελέσματα των αναλύσεων.

 

Επιπλέον η ποιότητα του πόσιμου νερού διασφαλίζεται και από εξειδικευμένο ιδιωτικό εργαστήριο (πιστοποιημένο) για μεγαλύτερη εξασφάλιση της ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ποιότητας, η διαφορά στην γεύση που υπάρχει στο πόσιμο νερό του δικτύου της ΔΕΥΑΝ, σε σχέση με τα εμφιαλωμένα νερά του εμπορίου, ή των πηγών οφείλεται, πέρα από την προσωπική προτίμηση, στο γεγονός ότι το νερό που καταλήγει στις βρύσες των καταναλωτών, υπόκεινται σε επεξεργασία – απολύμανση, ώστε να παρέχεται η μεγίστη ασφάλεια.

 

Το δίκτυο τροφοδότησης παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του πόσιμου νερού, ενώ ιδιαίτερο ρόλο παίζει η κατάσταση που βρίσκεται το εσωτερικό δίκτυο των ιδιοκτησιών των πολιτών.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια