Ενημέρωση παιδιών στο Άργος και τη Νέα Κίο για προστασία από σεισμούς

 

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου και την Τρίτη 6 Αυγούστου, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους, (ΚΔΑΠ) Παιδική Πολιτεία και (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της με θέμα: «Φυσικά φαινόμενα: Προστατεύομαι από το σεισμό».

 

Σκοπός της δράσης είναι η απόκτηση γνώσεωνγια το τι είναι ο σεισμός, τι προκαλεί ένας σεισμός, οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η σοβαρότητά τουκαθώς καιτα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που πρέπει να ληφθούν πριν, κατά την διάρκεια και μετά το σεισμό.

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας είναι απαραίτητη η ενημέρωση-εκπαίδευση όλων των μελών της οικογένειας καθώς και η δημιουργία οικογενειακού σχεδίου έκτακτης ανάγκης.Επίσης,τα μέλη της οικογένειας να έχουν συζητήσει για την επισήμανση κατάλληλων σημείων προφύλαξης ανά χώρο-ένας κοντινός, ασφαλής χώρος συνάντησης-μετά το σεισμό, χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και εφοδιασμός με τα απαραίτητα είδη.

 

Η διατήρηση της ψυχραιμίας είναι πολύ σημαντική ακολουθώντας τις οδηγίες από το οικογενειακό ή σχολικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, παραμονή σε ανοικτούς χώρους όπως πάρκα, πλατείες ή όπου έχει προκαθοριστεί με την οικογένεια. Η αποστολή μηνύματος για την ενημέρωση συγγενικών προσώπων είναι πιο αποτελεσματική από ότι η κλήση διότι γίνεται υπερφόρτωσητου δικτύου.

 

Το ανωτέρω θέμα παρουσιάστηκε στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλουκαι την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου.

 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Παιδική Πολιτεία κ. Κούλη και την διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτηκαθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΝΑ
Επιμελήτρια Α΄ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια