Αθλούμενος στο στάδιο του Άργους τραυματίστηκε από ρίψη δίσκου – Αναγκαία η λήψη μέτρων ασφαλείας…

 

Την περασμένη Τρίτη, 23 Ιουλίου, συνέβη ένα παρ’ ολίγον μοιραίο ατύχημα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Άργους:

 

Την ώρα που μέσα στον χώρο του σταδίου (γήπεδο Παναργειακού) βρίσκονταν περίπου 30 άτομα (παιδιά, ενήλικες, γονείς, αθλητές κ.λπ.) και προπονούνταν, έτρεχαν ή περπατούσαν, κάποιος αθλητής δισκοβολίας από τον διπλανό υπαίθριο χώρο του γηπέδου (συνορεύει με τη μάντρα του 5ου δημοτικού σχολείου) εκτόξευσε έναν δίσκο ο οποίος πέρασε πάνω από τα κιγκλιδώματα του σταδίου και χτύπησε στο πόδι διερχόμενο δρομέα. Από καθαρή τύχη δε θρηνήσαμε ανθρώπινο θύμα, καθώς ο δίσκος για κλάσματα του δευτερολέπτου ίσως συνέτριβε το κεφάλι του δρομέα.

 

Σκόπιμο θα ήταν λοιπόν η δημοτική αρχή να μεριμνήσει ώστε να μην ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό. Οι προπονητές οφείλουν να ελέγχουν από κοντά τους αθλητές τους και να επιβλέπουν κάθε τους προσπάθεια, ενώ κρίνεται οπωσδήποτε αναγκαία η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού (προστατευτικό δίχτυ κ.λπ.), για να προσφέρεται στους κατοίκους της πόλης μας και στους αθλητές των συλλόγων η ευκαιρία να αθλούνται ακίνδυνα στον χώρο του σταδίου.

 

Ο ευπρεπισμός του αθλητικού κέντρου της πόλης κατά το προηγούμενο διάστημα θα πρέπει οπωσδήποτε να συνδυαστεί και με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας, ώστε να προσφέρονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να μην κινδυνεύουν ακόμα και ζωές…

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια