Ελληνικό Εκπαιδευτικό Θερινό Σχολείο Δράματος στην Αργολίδα για Κινέζους σπουδαστές 

 

Η μη κερδοσκοπική δράση «StudyinGreece», το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το εκπαιδευτικό ινστιτούτο «MuseAcademy» της Κίνας ανακοινώνουν την πρώτη διοργάνωση Θερινού Σχολείου Δράματος για Κινέζους σπουδαστές στην Ελλάδα, το οποίο γίνεται στο Ναύπλιο από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2019.

 

Η διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

 

 

Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Θερινό Σχολείο Δράματος εστιάζει στο εκπαιδευτικό δράμα και θέατρο, περιλαμβάνοντας εργαστήρια εκπαιδευτικού δράματος, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στην Επίδαυρο, στις Μυκήνες και στο Άργος και διαλέξεις σχετικά με την αρχαία ιστορία, μυθολογία, μουσική, αρχαίο θέατρο κ.ά.

 

Επιπλέον, οι Κινέζοι σπουδαστές του θερινού σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα ολιγόλεπτο δρώμενο στην ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και μια μικρή παράσταση στο θέατρο Τριανόν του Ναυπλίου.

 

 

Διδάσκοντες του θερινού σχολείου είναι: η Άννα Τσίχλη, σκηνοθέτης και μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Μαρία Μικεδάκη, αρχαιολόγος και επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Miao Bin, ιδρυτής του πολιτιστικού οργανισμού «Meet Culture» και του «Muse Academy» και η Eley Yuan, μουσικός και διευθύντρια εκπαίδευσης στο ινστιτούτο «MuseAcademy».

 

 

Διοργανωτές:

 

Η «Study in Greece» είναι μια μη κερδοσκοπική δράση, η οποία έχει ως στόχο την προώθηση των σπουδών στην Ελλάδα για διεθνείς φοιτητές και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με διεθνείς συμμετέχοντες. Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Τουρισμού.

 

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο ιδρύθηκε το 2003, έχοντας ως αποστολή να εκπαιδεύσει τους φοιτητές του στην τέχνη του θεάτρου. Συνδυάζοντας την πρακτική του θεάτρου με την επιστημονική μεθοδολογία, παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία.

 

Το «Muse Academy» είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ινστιτούτο στην Κίνα που παρέχει εκπαίδευση και μυεί τους Κινέζους σπουδαστές στην ελληνική μουσική, τέχνη και θέατρο. Εκτός από τα κανονικά μαθήματα, το MuseAcademy διοργανώνει masterclasses, διαλέξεις, εκδηλώσεις, συναυλίες κ.ά, όπως επίσης και Θερινά και Χειμερινά Σχολεία στην Ελλάδα. Οι διδάσκοντες είναι Κινέζοι και Έλληνες καθηγητές και καλλιτέχνες, που διδάσκουν στην Κίνα και στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια