Αποχαιρετισμός στη Μαρία Μητροβγένη – Δαγρέ από τη Μαίρη Κουλεντιανού

 

 

Η Αργεία ποιήτρια Μαίρη Κουλεντιανού εκφώνησε τον επικήδειο λόγο εις μνήμη της Μαρίας Μητροβγένη – Δαγρέ, εκπαιδευτικού, παιδικής φίλης και συμμαθήτριάς της, κατά την εξόδιο ακολουθία το Σάββατο 20 Ιουλίου:

 

 

Θρηνούμε τον απροσδόκητο χαμό σου, αγαπημένη Μαρία φίλη και συμμαθήτρια.

 

Είναι οδυνηρό να χάνεις δικούς σου ανθρώπους, συγγενείς, συνεργάτες και φίλους. Ο θάνατος δεν αντέχεται και όταν το συνειδητοποιείς, νιώθεις την απουσία και το κενό που αφήνει.

 

Κλαίμε απαρηγόρητα για τον θάνατό σου, όσοι σε ζήσαμε, σε εκτιμήσαμε, σε αγαπήσαμε.

 

Η καρδιά σου έπαψε να δίνει μήνυμα ζωής, πέταξε στα ουράνια η λαμπρή ψυχή σου. Μια καρδιά που έκλεινε ευαισθησία και καλοσύνη. Ησουν προσωποποίηση της υπευθυνότητας, της αξιοπρέπειας και με αρχές στον εργασιακό σου χώρο και στις κοινωνικές σου δραστηριότητες.

 

Ιδανική σύζυγος, άξια μητέρα των παιδιών σου και γλυκιά γιαγιά για τα εγγονάκια σου.

 

Με την λογική και το συναίσθημα διέγραψες μια πορεία αξιόλογη και αξιοθαύμαστη πορεία. Με σεβασμό και διάθεση προσφοράς στους δίπλα σου.

 

Ο κύκλος της ζωής σου σήμερα έκλεισε κλείνοντας μέσα του όλα τα πνευματικά και ψυχικά σου χαρίσματα. Μα τούτη την ώρα την σκληρή, την δύσκολη, φωτίζει η ψυχή σου ομορφιά, σαν μια πηγή που δεν στερεύει και σκορπά φως ανέσπερο κι αγάπη.

 

Σήμερα πορεύεσαι στη μακαρία οδό. Δυσαναπλήρωτο το κενό της απουσίας σου, πόνος ψυχής ο χαμός σου.

 

Σε λίγο θα σε δεχθεί η αργολική γη, όπου επάνω της περπάτησες περήφανα με το κεφάλι ψηλά, αψεγάδιαστη στην ψυχή, στο σώμα, στη ζωή, στον θάνατο. Ευλογημένο ας είναι ό,τι άνθισε από την μορφή σου. Κάθε απώλεια ένα κομμάτι μας αφαιρεί, μα ευτυχώς παραμένει η μνήμη, που σαν την σελήνη φωτίζει από ψηλά και πάντα γεμίζει θύμησες.

 

Ευχόμαστε ο Θεός του ελέους και των οικτιρμών να σκύψει από τα ουράνια και να απλώσει βάλσαμο παρηγοριάς στις καρδιές των δικών σου ανθρώπων για τον αβάσταχτο πόνο του ξαφνικού χαμού σου.

 

Παρακαλούμε και εμείς οι αγαπημένες σου φίλες και συμμαθήτριες, τον Κύριο που πίστευες σ’ αυτή την ζωή να τον συναντήσεις εκεί όπου δεν υπάρχει οδύνη, λύπη και στεναγμός και να αντικρύζεις το αιώνιο φως του προσώπου Του.

 

Καλό σου ταξίδι Μαρία.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια