Προδότες και πατριώτες (μέρος 2ο) – Γράφει ο Νίκος Κωστόπουλος

 

Γράφει ο Νίκος Κωστόπουλος

 

Η σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας θα αφαιρεθεί από όλους τους δημόσιους χώρους και από όλα τα μνημεία που παραπέμπουν στην αρχαία ιστορία και τον πολιτισμό, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Βόρειας Μακεδονίας, Σλόμποντεν Πέτσατ, τα κυβερνητικά όργανα θα απαγορεύσουν τη δημόσια χρήση του εμβλήματος των αρχαίων Μακεδόνων που ανακαλύφθηκε στη Βεργίνα της Μακεδονίας.

 

“Κατά τη συνεδρίασή της, στις 4 Ιουλίου, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας υποχρεώνει τη Γενική Γραμματεία να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τα μνημεία, τις εγκαταστάσεις δημόσιων και άλλων έργων υποδομής που φέρουν τον Ηλιο της Βεργίνας, σύμβολο που αποτελεί μέρος του αρχαίου μακεδονικού πολιτισμού και ανήκει στον ελληνικό πολιτισμό, καθώς είναι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ, κυριολεκτικά, πρόκειται για έργο τέχνης. Οι συνταγματικές τροποποιήσεις για την αλλαγή του ονόματος του κράτους, ψηφίστηκαν στις 11 Ιανουαρίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 12 Φεβρουαρίου, και η προθεσμία για τη μετονομασία των μνημείων και η αφαίρεση του Ήλιου της Βεργίνας λήγει στις 12 Αυγούστου 2019”, όπως σημειώνεται.

 

Την παραπάνω είδηση δεν την ακούσαμε σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό των εφοπλιστών, δεν την διαβάσαμε σε καμία πληρωμένη φυλλάδα, δεν ανέβηκε σε κανένα σάιτ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

 

Όσοι παρακολουθήσαμε λεπτομερώς το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, θυμόμαστε την στάση της ΝΔ, του προέδρου της και των στελεχών της. Θυμόμαστε την παρουσία τους στα συλλαλητήρια και τις δηλώσεις τους περί άθλιας, προδοτικής και παραχώρησης εθνικών δικαιωμάτων συμφωνίας. Δεν γίνεται να ξεχάσουμε βέβαια και τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, που με τους «πύρινους» λόγους του είχε διασκεδαστική παρουσία στα συλλαλητήρια. Πώς να λησμονήσουμε την αποχώρησή του από εκδήλωση λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με προδότες, δείχνοντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα. Πολλοί μάλιστα ένιωθαν εθνική ανάταση και περηφάνια όταν τον άκουγαν στα συλλαλητήρια και στα διαδικτυακά διαγγέλματα να καπηλεύεται την πατριωσύνη μας.

 

Και ξαφνικά υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ και πρώην «μακεδονομάχοι» με έντονη παρουσία στα συλλαλητήρια δηλώνουν:

 

Δήλωση του ΥΠΕΞ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο συνέδριο του Εconomist στο Λαγονήσι:

 

«Τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τη Βόρεια Μακεδονία) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας».

 

Δήλωση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στο συνέδριο του Εconomist στο Λαγονήσι:

 

«Και ένα τελευταίο σχόλιο, βέβαια, θεωρώ επιβεβλημένο να το κάνω, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Απλά, η άποψή μου είναι, με κάθε καλή πρόθεση, και θέλω να το τονίσω αυτό, ότι για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

 

Ύστερα από την κωλοτούμπα της κυβέρνησης της ΝΔ (αναμενόμενη για όσους παρακολουθούσαν το θέμα), περιμένω με ανυπομονησία διάγγελμα του δήμαρχου Άργους – Μυκηνών. Θα χαρακτηρίσει τον σημερινό πρωθυπουργό που δεσμεύτηκε να τηρήσει την συμφωνία όπως ανακοίνωσε η Dowing Street και τους υπουργούς του προδότες, όπως είχε κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ή θα κάνει κυβίστηση, ανακυβίστηση και διπλή πιρουέτα μαζί, ξεπερνώντας τον ολυμπιονίκη μας Γιάννη Μελισσανίδη;

 

Η παρακάτω γελοιογραφία είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς που τους διαμόρφωσαν την άποψη και την ψήφο τα κανάλια των εφοπλιστών (Μαρινάκης, Αλαφούζος κλπ) και οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι (Μπογδάνος, Παπαδημητρίου, Πορτοσάλτε κλπ).

 

 

 

Διαβάστε ακόμη: Προδότες και Πατριώτες (1ο μέρος – 31 Ιανουαρίου 2019)

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια