Το 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Γιάννη Πιτσάκη

 

Την Κυριακή 14 Ιουλίου, στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στην Πουλλακίδα θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του δημοσιογράφου Γιάννη Πιτσάκη που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

 

Ο Γιάννης Πιτσάκης για περισσότερο από μισόν αιώνα υπηρέτησε τη δημοσιογραφία στην Αργολίδα αλλά και την Αθήνα. Γεννημένος στην Πουλλακίδα, μετά τις σπουδές δημοσιογραφίας, συνεργάστηκε με τοπικές εφημερίδες («Φείδωνας», «Αναγέννηση», «Ειδήσεις» και άλλες. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 εργάστηκε στην «Αυριανή» και στη συνέχεια ανέλαβε στην ΕΡΤ τη δημοσιογραφική κάλυψη του σκανδάλου Κοσκωτά αλλά και ρεπορτάζ με ανταποκρίσεις από την Αργολίδα και την υπόλοιπη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με την εμφάνιση της ιδιωτικής τηλεόρασης, έγινε ανταποκριτής του ΑNT1.

 

To 1995 ξεκίνησε την έκδοση της ημερήσιας εφημερίδας «Δημοσιογράφος» την οποία κατάφερε κάτω από αντίξοες συνθήκες να κρατήσει ζωντανή μέχρι σήμερα, για 24 και πλέον χρόνια.

 

Στο ραδιόφωνο είχε συνεργαστεί με το Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Ναυπλίου καθώς και στην τηλεόραση με όλα τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

 

Ο Γιάννης Πιτσάκης ήταν κάτοικος Άργους. Είχε παντρευτεί την αείμνηστη Γιούλα Μπεσκάκη με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Κατερίνα.