Βρέθηκε σπίτι για την άστεγη γυναίκα που ζούσε στο σταθμό του ΟΣΕ στο Άργος

 

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση στέγης για την κα Ευγενία, την άστεγη γυναίκα που ζούσε στο εγκαταλελειμμένο κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού στο Άργος. Έπειτα από την κινητοποίηση που έγινε μέσω του διαδικτύου από πάρα πολλούς συμπολίτες της τελικά βρέθηκε σπίτι για να φιλοξενηθεί δωρεάν σε χωριό κοντά στο Άργος. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού την μετέφερε στη νέα της κατοικία η οποία διαθέτει ηλεκτρισμό, νερό, επίπλωση και ηλεκτρικές συσκευές.Όσο μπορεί, θα βοηθά και στη διατροφή της.

 

Η κα Ευγενία, μετά τους θανάτους της 19χρονης κόρης λίγο καιρό αργότερα του συζύγου της, έχασε και τη δουλειά της καθώς πέθανε και η γυναίκα την οποία φρόντιζε και έμεινε χωρίς σπίτι…

 

Βρήκε καταφύγιο στον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό του Άργους για να κοιμάται… Όλα της τα υπάρχοντα, ένα στρώμα, δυο κουβέρτες, ένα καμινέτο. Χωρίς ρεύμα, νερό, τουαλέτα, προσπαθούσε να επιζήσει τις κρύες νύχτες του χειμώνα, με το φόβο μήπως δεχτεί επίθεση από άλλα άτομα που συχνάζουν στην περιοχή.

 

Όποτε έβρισκε μεροκάματα, εργαζόταν στα εργοστάσια της περιοχής…

 

Λίγο πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα, στο δωματιάκι της δέχτηκε επίθεση από άντρα ο οποίος παραλίγο να της στερήσει τη ζωή. Την ξυλοκόπησε με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά στην ωμοπλάτη.

 

Μετά την εγχείρησή της, με τη συνδρομή πολιτών, φιλοξενήθηκε σε ξενοδοχείο αλλά και σε σπίτια τα οποία δεν κατοικούνταν.

 

Πρόσφατα, βρέθηκε και πάλι χωρίς σπίτι. Έτσι αναγκάστηκε να γυρίσει στο κτήριο του ΟΣΕ, εκεί που κινδύνεψε πριν από μήνες η ζωή της.