Γιάννης Γκιόλας: Εργάσθηκα με συνέπεια για την Αργολίδα

 

Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Γκιόλα,

υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

 

 

Φίλες και Φίλοι,

 

• Υπηρέτησα τη θητεία μου στη Βουλή για μια 4ετία, ως μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, για την οποία δούλεψα σκληρά, μαζί με τους συντρόφους μου Βουλευτές, ώστε να τηρηθούν οι κανόνες εύρυθμης και νόμιμης λειτουργίας των Θεσμών και να προασπισθεί η ανεξαρτησία των θεμελιωδών εξουσιών του Πολιτεύματος.

 

• Ήμουν μέλος των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνη και της Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).

 

• Συνέπραξα ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, που επιτέλεσε ουσιαστικό έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σημαντικές υπήρξαν οι προτάσεις για τον εκδημοκρατισμό και τη διεύρυνση των Συνταγματικών διατάξεων στην προάσπιση των δημοκρατικών, κοινωνικών και συμμετοχικών προνοιών του καταστατικού χάρτη. Η κατάργηση του άρθρου 86 , που έδινε ασυλία σε σοβαρά ποινικά αδικήματα Υπουργών, καθώς και η θεσμοθέτηση του δημόσιου χαρακτήρα κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό και η ενέργεια.

 

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή μου στην Εξεταστική επιτροπή για την διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, επί 18 μήνες. Ομοίως και στην Επιτροπή Διερεύνησης των Σκανδάλων στον Τραπεζικό τομέα για τα χρέη των κομμάτων και των ΜΜΕ. Κατά τις εργασίες της Επιτροπής αποκαλύφθηκε η κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος τόσο στον τομέα της Υγείας (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ΝOVARTIS) όσο και στην παράνομη δανειοδότηση των κομμάτων (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ) και των ΜΜΕ από τις Τράπεζες.

 

Ποιό ήταν το αποτέλεσμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων;

 

Τελικά τι έγιναν τα λεφτά; Ποιος θα πληρώσει όλα αυτά τα δάνεια; Θα τιμωρηθεί κάποιος; Δεν υπήρξαν επαρκείς αποδείξεις διαφθοράς για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ώστε να αποδοθούν ευθύνες για τα… “δανεικά και αγύριστα” των κομμάτων;

 

Δεκατέσσερις Βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής με κοινή μας ερώτηση ρωτήσαμε να μάθουμε που βρίσκονται οι υποθέσεις.

 

Ο Άρειος Πάγος απάντησε ότι:
Δέκα έξι (16) Δικογραφίες είναι σε εξέλιξη με κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, όπως απάτη απιστία κ.λπ. Αφορούν την οικονομική διαχείριση των κομμάτων και τα δάνεια των καναλιών,ραδιοφωνικών σταθμών και εφημερίδων, Αθηναϊκών και επαρχιακών. Επίσης πενήντα επτά (57) υψηλόβαθμα στελέχη Τραπεζών και 4 οικονομικοί υπεύθυνοι των δύο κομμάτων διερευνώνται για εξίσου σοβαρά αδικήματα.

 

 

Φίλες και Φίλοι,

 

…και παρόλο που αυτές μου οι ιδιότητες απορροφούσαν πολύ χρόνο, ποτέ δεν ξέχασα το Νομό μου και ποιους πολίτες εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Εργάστηκα με συνέπεια για την Αργολίδα, προωθώντας λύσεις για τους συμπολίτες μας, ξεμπλοκάροντας κρίσιμα έργα υποδομής, όπως η επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου, υποστηρίζοντας την ένταξη περιφερειακών και επιχειρησιακών προγραμμάτων, υποβοηθώντας την επανόρθωση των ζημιών από τις καταστροφές της θεομηνίας του ΖΟΡΜΠΑ και προωθώντας τις χρηματοδοτήσεις.

 

Συνεργάστηκα με τους Δημάρχους και τους φορείς της Αργολίδας, για τη στήριξη και την επιτυχή προώθηση των αιτημάτων τους σε Υπουργεία και Οργανισμούς.

 

Το γραφείο μου ήταν και είναι πάντα ανοιχτό για τον κόσμο. Ήμουν παρών στα προβλήματα των πολιτών αλλά και των τοπικών φορέων, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, με γνώμονα πάντα την καλύτερη δυνατή λύση για το κοινό όφελος.

 

Σημαντική ήταν η συμβολή μου μεταξύ των άλλων, για έργα όπως:

 

1. Η πρόοδος του σημαντικότερου αναπτυξιακού έργου στην Αργολίδα, η επέκταση του Αναβάλου στον Αργολικό κάμπο αλλά και η μεταφορά του δικτύου στην Ερμιονίδα.

 

Εντάξαμε το σχετικό πρόγραμμα ύψους 68.000.000 Ευρώ, από συνολικό ποσό 448,2 εκατ., Ευρώ που διατέθηκε από το ΥΠΠΑΤ σε 31 αρδευτικά έργα πανελλαδικά.ToΑρδευτικό έργο του Αναβάλου θα δώσει πνοή στην αγροτική ανάπτυξη του Νομού της Αργολίδας.
Στο εντασσόμενο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και η επέκταση του δικτύου στην Ερμιονίδα. Αυτή η απόφαση μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους!
Είναι έργα αναγκαία και ζωτικά για τον Αργολικό κάμπο και τον Αγροτικό κόσμο και ιδιαίτερα για το λαό της Ερμιονίδας.
Είναι πλέον ορατή και βέβαιη η εκτέλεση του γιατί ήταν δίκαιη και τώρα γίνεται πράξη!

 

2. Συνέβαλα με μαχητική υποστήριξη και πειστική επιχειρηματολογία στην ίδρυση του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη του Νομού, το Άργος. Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που ιδρύεται στο Άργος είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της υπαίθρου και θα φοιτήσουν εδώ φοιτητές από όλη την Ελλάδα.
Το νέο πανεπιστήμιο ικανοποίησε ένα αίτημα 30ετίας του Αργειακού λαού.
Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της γεωργίας, φυτικής και ζωικής παραγωγής και του αγροτοδιατροφικού τομέα. Στόχος του είναι να προσαρμόσει και να βάλει την παραγωγή της χώρας μας στην παγκόσμια αγορά αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και υπηρεσιών

 

3. Στην ίδρυση δεύτερου αξιόλογου Τμήματος, Παραστατικών Σπουδών στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.

 

Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ιδρύθηκε στο Ναύπλιο το 2003 με ταυτόχρονη σύσταση Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

 

Η ίδρυση τουΔεύτερου Τμήματος, Παραστατικών Σπουδών για σκηνοθέτες και ηθοποιούς,έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τον Δήμο, την Αργολική κοινωνία καθώς και από ανθρώπους του Θεάτρου και του κινηματογράφου, είναι ένα πολύ σπουδαίο γεγονός που έλειπε από τη χώρα, παρότι αντίστοιχες Σχολές υπάρχουν σε όλες τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Το Ναύπλιο Και το Άργος, διψούν για την πνευματική, πολιτιστική και οικονομική άνοδο, που θα τονωθεί με την πρόσθετη λειτουργία δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Οι Δημοτικές αρχές και κάθε Δημόσιος φορέας που διαθέτει κατάλληλα κτίρια για την στέγαση των Πανεπιστημίων στο Άργος και το Ναύπλιο, είναι διατεθειμένοι να παράσχουν ό,τι καλύτερο και λειτουργικότερο διαθέτουν.
Ήδη η Σχολή Καλών Τεχνών θα καταλάβει μέρος του κτιρίου του ΟΑΕΔ στην Ν. Τίρυνθα (με μεγάλο αμφιθέατρο και λοιπούς χρήσιμους χώρους). Οπωσδήποτε δε και στο Άργος η λειτουργία της Σχολής θα ξεκινήσει από το επόμενο έτος, οπότε θα υποδειχτούν και οι αρτιότεροι χώροι.

 

4. Το κτίριο παροχής Συσσιτίων στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο εντάχθηκε σε περιφερειακό πρόγραμμα, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ύψους 1.500.000

5. Αποζημιώσεις για τις καταστροφές του κυκλώνα ΖΟΡΜΠΑ που έπληξε την Αργολίδα.

 

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 6.500.000ευρώ, δόθηκαν από έκτακτη επιχορήγηση της Κυβέρνησης, στους Δήμους Άργους, Επιδαύρου, και Ερμιόνης.

 

6. Εκτελέσθηκαν έργα συντήρησης στην Ακρόπολη της Αρχαίας Τίρυνθας ύψους 1.000.000 ευρώ.

 

Ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα 2014-2020, συγχρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

7. Την ένταξη του έργου ανέγερσης Πνευματικού Κέντρου Λυγουριού, προϋπολογισμού 1.700.000 με πίστωση που εξασφαλίσθηκε από το πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε)

 

8. Την Ίδρυση νέου Αστυνομικού Τμήματος Επιδαύρου στο Λυγουριό.

 

9. Την Μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου σε νέο κατάλληλο κτίριο.

 

10. Την Μεταστέγαση του Λιμεναρχείου Ναυπλίου σε νέα, σύγχρονα και λειτουργικά μισθωμένα κτίρια.

 

 

 ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ 

 

 

1) Η επέκταση του δικτύου του Αναβάλου σε όλο το νομό, με την ταυτόχρονη πρόβλεψη υλοποίησης των δευτερευόντων δικτύων.

 

2) Η Μεταφορά του δικτύου του Φυσικού Αερίου στο Άργος και το Ναύπλιο.

 

3) Η ολοκλήρωση της σύνδεσης της Εθνικής οδού με τις δύο μεγάλες πόλεις του Νομού, αλλά και η επέκταση ενός σύγχρονου και βελτιωμένου αυτοκινητόδρομου προς την Ερμιονίδα.

 

4) Η ίδρυση και η λειτουργία συνεργατικών και συνεταιριστικών σχημάτων με δραστηριότητα την παραγωγή, τυποποίηση και εξαγωγή αγροτικών κυρίως προϊόντων ολοκληρωμένη διαχείρισης καθώς και βιολογικών.

 

5) Η ανάπτυξη πάρκου επιχειρήσεων με στροφή σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Επιχειρήσεις νεοφυείς και καινοτόμες που θα απορροφήσουν τους νέους επιστήμονες της περιοχής. Κυρίως η στροφή θα πρέπει να γίνει σε μικρομεσαίες μονάδες που θα υποβοηθηθούν από την συγκροτηθείσα Αναπτυξιακή Τράπεζα αλλά και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

 

6) Η ανάδειξη, βελτίωση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής αλλά και όλων των διαχρονικών μνημείων του τόπου μας. Επιδίωξη μας είναι η προβολή της Αργολίδας , ως το λίκνο της Κλασσικής Αρχαιότητας .Παράλληλος στόχος μας η καθιέρωση-διασφάλιση ταυτότητας για την Αργολίδα, διασφαλίζοντας τυπικά και ουσιαστικά ονομασία προέλευσης, (Βrandname),
ως «Αργολίδα –Κέντρο της Κλασσικής Αρχαιότητας»

 

«Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε ξανά γιατί τώρα με ξέρετε».

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 27/3 στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 41χρονος αλλοδαπός...

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη στο Άργος

παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Μανιάτη στο Άργος Στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στο Άργος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαρτίου η παρουσίαση...

Παρακολούθηση μαθημάτων από πολίτες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (το πρόγραμμα)

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο και της διασύνδεσης του με την τοπική κοινωνία συνεχίζεται...

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 27/3 στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 41χρονος αλλοδαπός...

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη στο Άργος

παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Μανιάτη στο Άργος Στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στο Άργος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαρτίου η παρουσίαση...

Παρακολούθηση μαθημάτων από πολίτες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (το πρόγραμμα)

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο και της διασύνδεσης του με την τοπική κοινωνία συνεχίζεται...

Γραπτός διαγωνισμός για 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας στο “Νέο Σχολείο”

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, υποστηρίζοντας ενεργά την ιδέα της αριστείας, προσφέρει μετά από γραπτό διαγωνισμό 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας σε μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν,...

Γραπτός διαγωνισμός για 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας στο “Νέο Σχολείο”

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, υποστηρίζοντας ενεργά την ιδέα της αριστείας, προσφέρει μετά από γραπτό διαγωνισμό 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας σε μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν,...

Οι Λύγκοι, οι λήσταρχοι από την Αργολίδα που έγιναν λαϊκοί ήρωες

Οι Λύγκοι οι λήσταρχοι από την Αργολίδα λαϊκοί ήρωες Εικόνα από την ταινία "Λύγκος ο Λεβέντης, ο Αρχιληστής" Οι περιπέτειές του αρχιληστή Αναστάση Λύγκου κυκλοφόρησαν τη...

Ο Γιάννης Μανιάτης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην βουλευτής Αργολίδας, υπουργός και καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά,  Γιάννης Μανιάτης, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. https://www.youtube.com/watch?v=CuU6dV06vHQ «Χαίρομαι πολύ...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ε.Π.Σ.Αργολίδας: Υπερψηφίστηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός

Ε.Π.Σ.Αργολίδας: Υπερψηφίστηκε ο Aπολογισμός Πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της...

Εταιρεία απεντομώσεων στο Άργος ζητά υπάλληλο για στελέχωση συνεργείου

Εταιρεία απεντομώσεων στο Άργος ζητά υπάλληλο για στελέχωση συνεργείου...

Πολύ κοντά στην επιστροφή στη Α’ Εθνική η γυναικεία ομάδα του Φείδωνα Άργους

Φείδων Άργους - Δόξα Πηγαδακίων Ζακύνθου 3-1 Σπουδαία νίκη με...

ΚΚΕ Αργολίδας: Ο λαός δείχνει εμπιστοσύνη μόνο στη δύναμη των αγώνων του

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ Με το πρόσχημα της...

Παράταση πληρωμών Μαρτίου 2024: Μέχρι πότε οι οφειλές σε εφορία και ΕΦΚΑ

Παράταση πληρωμών του Μαρτίου 2024 για όλες τις οφειλές...

Εκδρομή του Συλλόγου Αργείων “Ο Δαναός” στην Αρχαία Μεσσήνη

Την Κυριακή 7 Απριλίου, ο Σύλλογος Αργείων «O Δαναός»...