Γιάννης Γκιόλας: Εργάσθηκα με συνέπεια για την Αργολίδα

 

Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Γκιόλα,

υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

 

 

Φίλες και Φίλοι,

 

• Υπηρέτησα τη θητεία μου στη Βουλή για μια 4ετία, ως μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, για την οποία δούλεψα σκληρά, μαζί με τους συντρόφους μου Βουλευτές, ώστε να τηρηθούν οι κανόνες εύρυθμης και νόμιμης λειτουργίας των Θεσμών και να προασπισθεί η ανεξαρτησία των θεμελιωδών εξουσιών του Πολιτεύματος.

 

• Ήμουν μέλος των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνη και της Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).

 

• Συνέπραξα ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, που επιτέλεσε ουσιαστικό έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σημαντικές υπήρξαν οι προτάσεις για τον εκδημοκρατισμό και τη διεύρυνση των Συνταγματικών διατάξεων στην προάσπιση των δημοκρατικών, κοινωνικών και συμμετοχικών προνοιών του καταστατικού χάρτη. Η κατάργηση του άρθρου 86 , που έδινε ασυλία σε σοβαρά ποινικά αδικήματα Υπουργών, καθώς και η θεσμοθέτηση του δημόσιου χαρακτήρα κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό και η ενέργεια.

 

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή μου στην Εξεταστική επιτροπή για την διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, επί 18 μήνες. Ομοίως και στην Επιτροπή Διερεύνησης των Σκανδάλων στον Τραπεζικό τομέα για τα χρέη των κομμάτων και των ΜΜΕ. Κατά τις εργασίες της Επιτροπής αποκαλύφθηκε η κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος τόσο στον τομέα της Υγείας (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ΝOVARTIS) όσο και στην παράνομη δανειοδότηση των κομμάτων (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ) και των ΜΜΕ από τις Τράπεζες.

 

Ποιό ήταν το αποτέλεσμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων;

 

Τελικά τι έγιναν τα λεφτά; Ποιος θα πληρώσει όλα αυτά τα δάνεια; Θα τιμωρηθεί κάποιος; Δεν υπήρξαν επαρκείς αποδείξεις διαφθοράς για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ώστε να αποδοθούν ευθύνες για τα… “δανεικά και αγύριστα” των κομμάτων;

 

Δεκατέσσερις Βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής με κοινή μας ερώτηση ρωτήσαμε να μάθουμε που βρίσκονται οι υποθέσεις.

 

Ο Άρειος Πάγος απάντησε ότι:
Δέκα έξι (16) Δικογραφίες είναι σε εξέλιξη με κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, όπως απάτη απιστία κ.λπ. Αφορούν την οικονομική διαχείριση των κομμάτων και τα δάνεια των καναλιών,ραδιοφωνικών σταθμών και εφημερίδων, Αθηναϊκών και επαρχιακών. Επίσης πενήντα επτά (57) υψηλόβαθμα στελέχη Τραπεζών και 4 οικονομικοί υπεύθυνοι των δύο κομμάτων διερευνώνται για εξίσου σοβαρά αδικήματα.

 

 

Φίλες και Φίλοι,

 

…και παρόλο που αυτές μου οι ιδιότητες απορροφούσαν πολύ χρόνο, ποτέ δεν ξέχασα το Νομό μου και ποιους πολίτες εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Εργάστηκα με συνέπεια για την Αργολίδα, προωθώντας λύσεις για τους συμπολίτες μας, ξεμπλοκάροντας κρίσιμα έργα υποδομής, όπως η επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου, υποστηρίζοντας την ένταξη περιφερειακών και επιχειρησιακών προγραμμάτων, υποβοηθώντας την επανόρθωση των ζημιών από τις καταστροφές της θεομηνίας του ΖΟΡΜΠΑ και προωθώντας τις χρηματοδοτήσεις.

 

Συνεργάστηκα με τους Δημάρχους και τους φορείς της Αργολίδας, για τη στήριξη και την επιτυχή προώθηση των αιτημάτων τους σε Υπουργεία και Οργανισμούς.

 

Το γραφείο μου ήταν και είναι πάντα ανοιχτό για τον κόσμο. Ήμουν παρών στα προβλήματα των πολιτών αλλά και των τοπικών φορέων, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, με γνώμονα πάντα την καλύτερη δυνατή λύση για το κοινό όφελος.

 

Σημαντική ήταν η συμβολή μου μεταξύ των άλλων, για έργα όπως:

 

1. Η πρόοδος του σημαντικότερου αναπτυξιακού έργου στην Αργολίδα, η επέκταση του Αναβάλου στον Αργολικό κάμπο αλλά και η μεταφορά του δικτύου στην Ερμιονίδα.

 

Εντάξαμε το σχετικό πρόγραμμα ύψους 68.000.000 Ευρώ, από συνολικό ποσό 448,2 εκατ., Ευρώ που διατέθηκε από το ΥΠΠΑΤ σε 31 αρδευτικά έργα πανελλαδικά.ToΑρδευτικό έργο του Αναβάλου θα δώσει πνοή στην αγροτική ανάπτυξη του Νομού της Αργολίδας.
Στο εντασσόμενο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και η επέκταση του δικτύου στην Ερμιονίδα. Αυτή η απόφαση μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους!
Είναι έργα αναγκαία και ζωτικά για τον Αργολικό κάμπο και τον Αγροτικό κόσμο και ιδιαίτερα για το λαό της Ερμιονίδας.
Είναι πλέον ορατή και βέβαιη η εκτέλεση του γιατί ήταν δίκαιη και τώρα γίνεται πράξη!

 

2. Συνέβαλα με μαχητική υποστήριξη και πειστική επιχειρηματολογία στην ίδρυση του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη του Νομού, το Άργος. Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που ιδρύεται στο Άργος είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της υπαίθρου και θα φοιτήσουν εδώ φοιτητές από όλη την Ελλάδα.
Το νέο πανεπιστήμιο ικανοποίησε ένα αίτημα 30ετίας του Αργειακού λαού.
Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της γεωργίας, φυτικής και ζωικής παραγωγής και του αγροτοδιατροφικού τομέα. Στόχος του είναι να προσαρμόσει και να βάλει την παραγωγή της χώρας μας στην παγκόσμια αγορά αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και υπηρεσιών

 

3. Στην ίδρυση δεύτερου αξιόλογου Τμήματος, Παραστατικών Σπουδών στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.

 

Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ιδρύθηκε στο Ναύπλιο το 2003 με ταυτόχρονη σύσταση Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

 

Η ίδρυση τουΔεύτερου Τμήματος, Παραστατικών Σπουδών για σκηνοθέτες και ηθοποιούς,έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τον Δήμο, την Αργολική κοινωνία καθώς και από ανθρώπους του Θεάτρου και του κινηματογράφου, είναι ένα πολύ σπουδαίο γεγονός που έλειπε από τη χώρα, παρότι αντίστοιχες Σχολές υπάρχουν σε όλες τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Το Ναύπλιο Και το Άργος, διψούν για την πνευματική, πολιτιστική και οικονομική άνοδο, που θα τονωθεί με την πρόσθετη λειτουργία δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Οι Δημοτικές αρχές και κάθε Δημόσιος φορέας που διαθέτει κατάλληλα κτίρια για την στέγαση των Πανεπιστημίων στο Άργος και το Ναύπλιο, είναι διατεθειμένοι να παράσχουν ό,τι καλύτερο και λειτουργικότερο διαθέτουν.
Ήδη η Σχολή Καλών Τεχνών θα καταλάβει μέρος του κτιρίου του ΟΑΕΔ στην Ν. Τίρυνθα (με μεγάλο αμφιθέατρο και λοιπούς χρήσιμους χώρους). Οπωσδήποτε δε και στο Άργος η λειτουργία της Σχολής θα ξεκινήσει από το επόμενο έτος, οπότε θα υποδειχτούν και οι αρτιότεροι χώροι.

 

4. Το κτίριο παροχής Συσσιτίων στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο εντάχθηκε σε περιφερειακό πρόγραμμα, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ύψους 1.500.000

5. Αποζημιώσεις για τις καταστροφές του κυκλώνα ΖΟΡΜΠΑ που έπληξε την Αργολίδα.

 

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 6.500.000ευρώ, δόθηκαν από έκτακτη επιχορήγηση της Κυβέρνησης, στους Δήμους Άργους, Επιδαύρου, και Ερμιόνης.

 

6. Εκτελέσθηκαν έργα συντήρησης στην Ακρόπολη της Αρχαίας Τίρυνθας ύψους 1.000.000 ευρώ.

 

Ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα 2014-2020, συγχρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

7. Την ένταξη του έργου ανέγερσης Πνευματικού Κέντρου Λυγουριού, προϋπολογισμού 1.700.000 με πίστωση που εξασφαλίσθηκε από το πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε)

 

8. Την Ίδρυση νέου Αστυνομικού Τμήματος Επιδαύρου στο Λυγουριό.

 

9. Την Μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου σε νέο κατάλληλο κτίριο.

 

10. Την Μεταστέγαση του Λιμεναρχείου Ναυπλίου σε νέα, σύγχρονα και λειτουργικά μισθωμένα κτίρια.

 

 

 ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ 

 

 

1) Η επέκταση του δικτύου του Αναβάλου σε όλο το νομό, με την ταυτόχρονη πρόβλεψη υλοποίησης των δευτερευόντων δικτύων.

 

2) Η Μεταφορά του δικτύου του Φυσικού Αερίου στο Άργος και το Ναύπλιο.

 

3) Η ολοκλήρωση της σύνδεσης της Εθνικής οδού με τις δύο μεγάλες πόλεις του Νομού, αλλά και η επέκταση ενός σύγχρονου και βελτιωμένου αυτοκινητόδρομου προς την Ερμιονίδα.

 

4) Η ίδρυση και η λειτουργία συνεργατικών και συνεταιριστικών σχημάτων με δραστηριότητα την παραγωγή, τυποποίηση και εξαγωγή αγροτικών κυρίως προϊόντων ολοκληρωμένη διαχείρισης καθώς και βιολογικών.

 

5) Η ανάπτυξη πάρκου επιχειρήσεων με στροφή σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Επιχειρήσεις νεοφυείς και καινοτόμες που θα απορροφήσουν τους νέους επιστήμονες της περιοχής. Κυρίως η στροφή θα πρέπει να γίνει σε μικρομεσαίες μονάδες που θα υποβοηθηθούν από την συγκροτηθείσα Αναπτυξιακή Τράπεζα αλλά και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

 

6) Η ανάδειξη, βελτίωση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής αλλά και όλων των διαχρονικών μνημείων του τόπου μας. Επιδίωξη μας είναι η προβολή της Αργολίδας , ως το λίκνο της Κλασσικής Αρχαιότητας .Παράλληλος στόχος μας η καθιέρωση-διασφάλιση ταυτότητας για την Αργολίδα, διασφαλίζοντας τυπικά και ουσιαστικά ονομασία προέλευσης, (Βrandname),
ως «Αργολίδα –Κέντρο της Κλασσικής Αρχαιότητας»

 

«Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε ξανά γιατί τώρα με ξέρετε».

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο Δρέπανο Αργολίδας

Η επίσκεψη Κασσελάκη στο Δρέπανο Αργολίδας Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον σύζυγό του Τάιλερ Μάκμπεθ, και έχοντας μαζί και τη σκυλίτσα...

Με γκολ στο 89′, ο Παναργειακός πήρε τη νίκη στη Μύκονο – Η βαθμολογία

Μύκονος-Παναργειακός 0-1 Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Παναργειακός για την 25η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ΄Εθνικής, σε αγώνα ο οποίος ξεκίνησε στις 11.30...

Άργος: Χτύπησε τη γυναίκα του με σίδερο και την περιέλουσε με χλωρίνη

χτύπησε τη γυναίκα με σίδερο έριξε βενζίνη Αστυνομικοί του τμήματος Τρίπολης, συνέλαβαν το απόγευμα της 1ης Μαρτίου στο Άργος έναν άνδρα 34 ετών τον οποίο κατήγγειλε η...

Η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο Δρέπανο Αργολίδας

Η επίσκεψη Κασσελάκη στο Δρέπανο Αργολίδας Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον σύζυγό του Τάιλερ Μάκμπεθ, και έχοντας μαζί και τη σκυλίτσα...

Με γκολ στο 89′, ο Παναργειακός πήρε τη νίκη στη Μύκονο – Η βαθμολογία

Μύκονος-Παναργειακός 0-1 Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Παναργειακός για την 25η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ΄Εθνικής, σε αγώνα ο οποίος ξεκίνησε στις 11.30...

Άργος: Χτύπησε τη γυναίκα του με σίδερο και την περιέλουσε με χλωρίνη

χτύπησε τη γυναίκα με σίδερο έριξε βενζίνη Αστυνομικοί του τμήματος Τρίπολης, συνέλαβαν το απόγευμα της 1ης Μαρτίου στο Άργος έναν άνδρα 34 ετών τον οποίο κατήγγειλε η...

Ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας “Παναγία Σουμελά”

Στις 25 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας "Παναγία Σουμελά" σε ένα άκρως γιορτινό και εύθυμο κλίμα άνοιξε το Τριώδιο. χορός του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας Το...

Ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας “Παναγία Σουμελά”

Στις 25 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας "Παναγία Σουμελά" σε ένα άκρως γιορτινό και εύθυμο κλίμα άνοιξε το Τριώδιο. χορός του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας Το...

Ίδρυση τμήματος μαθητείας Ξυλουργών στον ΟΑΕΔ Αργολίδας

Τμήμα ξυλουργών στον ΟΑΕΔ Αργολίδας Ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Ξυλουργών Αργολίδας Με χαρά ανακοινώνουμε την ίδρυση του Τμήματος Μαθητείας Ξυλουργών στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργασίας (ΟΑΕΔ) Αργολίδας,...

To ποίημα που έγραψε ο Όσκαρ Ουάιλντ όταν επισκέφθηκε το Αρχαίο Θέατρο Άργους

Όσκαρ Ουάιλντ Θέατρο Άργους Ο Όσκαρ Ουάιλντ, ο κορυφαίος Ιρλανδός μυθιστοριογράφος, ποιητής, δραματουργός και κριτικός (1854-1900), γνωστός ελληνολάτρης (άλλωστε γνώριζε πολύ καλά την αρχαία ελληνική...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ένα διχτάκι δρόμος για το Ναύπλιο (γράφει ο Κωνσταντίνος Κουβαράς)

Ένα διχτάκι δρόμος για το Ναύπλιο Γράφει ο Κωνσταντίνος Κουβαράς Κάθε...

Ποδόσφαιρο Αργολίδας: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες

Με τους αγώνες της 24ης αγωνιστικής στην Α1, της...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης έπειτα από μήνυση του πατέρα τού Νίκου Κοκλώνη

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης. Η σύλληψή...

Η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο Δρέπανο Αργολίδας

Η επίσκεψη Κασσελάκη στο Δρέπανο Αργολίδας Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους-Μυκηνών για τη Λογοδοσία της δημοτικής αρχής

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους-Μυκηνών Στις 29/02 πραγματοποιήθηκε το πρώτο...

Με γκολ στο 89′, ο Παναργειακός πήρε τη νίκη στη Μύκονο – Η βαθμολογία

Μύκονος-Παναργειακός 0-1 Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Παναργειακός για...

Ο Γιώργος Γαβρήλος συναντήθηκε με τον Σύλλογο Λογιστών-Φοροτεχνικών Αργολίδας

Ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος, συναντήθηκε με τον...