Άργος 1962: Επτά …γραφικά μονόστηλα από τη ζωή στην πόλη

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Τα 7 μονόστηλα που παρουσιάζουμε, προέρχονται από την εφημερίδα «Ασπίς του Άργους» και δημοσιεύτηκαν το 1962. Περιέχουν ειδήσεις και σχόλια που δίνουν το στίγμα της ζωής στην πόλη που φυσικά δεν διέφερε από τις υπόλοιπες μικρές επαρχιακές πόλεις.

 

 

Στην εφημερίδα, γίνεται λόγος για την πονηρή συνήθεια κάποιων να πιάνουν με αγγίστρια τα περιστέρια της πλατείας Αγίου Πέτρου και στη συνέχεια να τα απολαμβάνουν ως μεζεδάκια! (1 Ιουλίου)

 

 


 

 

Πλυντήρια αυτοκινήτων μάλλον δεν υπήρχαν εκείνη την εποχή καθώς τα τετράτροχα ήταν ελάχιστα, ωστόσο όσοι είχαν προτιμούσαν να μην τα πλένουν στα σπίτια τους αλλά στη δημοτική κρήνη που υπήρχε κοντά στο Δικαστήριο. Γι’ αυτό και η εφημερίδα προέτρεπε τον Δήμο να την καταργήσει… (21 Ιανουαρίου)


 

 

 

Στα κέντρα αναψυχής (καφε-ζαχαροπλαστεία κλπ) εμφανίστηκαν ξαφνικά και γυναίκες ως σερβιτόρες! Όμως οι νεαροί θαμώνες, κυρίως «πρωτόβγαλτα παιδιά», δεν ήταν και τόσο ευγενικοί απέναντί τους… (8 Απριλίου)


 

 

 

Κατά τη διάρκεια των κηδειών, αυτοί που συνόδευαν το φέρετρο ήταν ρυπαροί, ξυπόλυτοι και «καρκαλέτζηδες» (8 Απριλίου)


 

 

Κάτοικοι ενημέρωσαν την εφημερίδα ότι στα ξενοδοχεία της πόλης έχουν αφιχθεί γυναίκες. Που μπορεί μεν να είναι καλά κορίτσια αλλά ντύνονται «ιδιοτρόπως»! (8 Απριλίου)


 

 

 

Όσον αφορά την πολιτική επικαιρότητα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Κόμματος, ο γνωστός Σάββας διαμαρτύρεται γιατί δεν του επέτρεψαν να μπει στην αίθουσα που διεξαγόταν το παναργολικό συνέδριο για το Αρδευτικό (11 Φεβρουαρίου)


 

 

Από το αστυνομικό δελτίο, συνελήφθη «ποντικός» που είχε ρημάξει σπίτια. Τον κάρφωσε μια γυναίκα για να τον …εκδικηθεί. (29 Απριλίου)

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια