Εκλογικοί – Προεκλογικοί παραλογισμοί (γράφει η Άννα Χρυσοβέργη)

 

Γράφει η Άννα Χρυσοβέργη

 

 

• Ο μύθος της Λαϊκής κυριαρχίας

 

Εάν στις 26 Μαΐου είχαμε εθνικές εκλογές, η ΝΔ θα κατακτούσε άνετα την αυτοδυναμία αφού στις συγκεκριμένες συνθήκες το απαιτούμενο ποσοστό για αυτοδυναμία θα έπεφτε κοντά στο 32%. Το 32% των εκλογών θα γινόταν αυτόματα πάνω από 50% μέσα στη βουλή. Με μπόνους 50 εδρών και με «την αξιοκρατία των αρίστων» θα μας κυβερνούσαν αυτοί που επέλεξε η μειοψηφία! Αν κάποιος ισχυριστεί πως το 32% είναι ισοδύναμο με το 50% οι ορθολογιστές θα τον χαρακτηρίσουν παράλογο οι δε μετα-μεταμοντέρνοι θα αναζητήσουν τους όρους κάτω από τους οποίους μπορεί να ισχύει και αυτό.

 

• Ο μύθος των λέξεων

 

Διαβάζουμε:

 

• «Στα 400 εκ. ευρώ ανέρχεται το χρέος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ»
• «Χρέος της ΝΔ είναι να βγάλει την πατρίδα από το τέλμα»
• «Σαν Κίνημα Αλλαγής έχουμε ιστορικό χρέος να σταθούμε ανάχωμα στην κυριαρχία της δεξιάς»

 

Με μια νέα ισοτιμία, το χρέος από ευρώ μετατρέπεται σε υποκειμενικές άνευ αξίας φιλοδοξίες! Το παράλογο δεν εντοπίζεται στη χρήση της ίδιας της λέξης αλλά στο σκεπτικό όσων τα ξέρουν αυτά και όμως τους ψηφίζουν.

 

• Ο μύθος της οικογένειας Μητσοτάκη

 

Τρία Μνημόνια = 173,6 δις βάρη για τον ελληνικό λαό.

 

Το 1ο μνημόνιο ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ ,το ΛΑΟΣ και την κ. Μπακογιάννη.

 

Το 2ο μνημόνιο ψηφίστηκε κύρια από το ΠΑΣΟΚ , τη ΝΔ και το ΔΗΣΥ το τότε κόμμα της κ. Μπακογιάννη.

 

Το 3ο μνημόνιο ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, την Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ, το Λεβέντη και το Ποτάμι.

 

Η κ. Μπακογιάννη αυτή τη φορά ανήκει στην ΝΔ.

 

Στις εκλογικές διαδικασίες των τελευταίων χρόνων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι αυτοί «τιμωρήθηκαν» από τον ελληνικό λαό εκτός από όσους συνδέονται με το όνομα Μητσοτάκη. Αυτό τον παραλογισμό ούτε η μεταμοντέρνα λογική δεν μπορεί να κατανοήσει.

 

• Ο μύθος της σωτηρίας μας

 

Στη χώρα από το 1990 μέχρι και την πρόσφατη κρίση κυριάρχησε ο δικομματισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ («φως – σκοτάδι»), ο οποίος χρεοκόπησε τη χώρα.

 

Το 2009 το βάρος της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής επωμίζεται υπερήφανα το ΠΑΣΟΚ, αφού η ΝΔ εμφανίζεται ως αντιμνημονιακή δύναμη. Ο παλιός δικομματισμός αρχίζει να καταρρέει.

 

Το 2011 το «φως-σκοτάδι», αυτοί που μας χρεοκόπησαν, συνεργάζονται και εμείς τους δίνουμε τη σκυτάλη για να μας σώσουν ! Αυτοί που μας χρεοκόπησαν δεν μπορεί, θα ξέρουν να γυρίσουν το τιμόνι 1800 και να μας σώσουν!

 

Το 2012 στο «φως-σκοτάδι» – αυτούς που μας χρεοκόπησαν και προσπάθησαν να μας σώσουν – τους ξαναδίνουμε την ευκαιρία να μας ξανασώσουν !

 

Το 2015 δημιουργήθηκε νέος δικομματισμός, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, « παλιό – καινούριο » γιατί ο προηγούμενος δεν μας έσωσε!

 

 

• Ο μύθος του μέλλοντός μας
Ο νέος δικομματισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

 

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδέχονται χωρίς αμφισβήτηση το σύνολο των μνημονίων που επιβλήθηκαν. Επομένως, αποδέχονται χωρίς αμφισβήτηση τους πάνω από 600 μνημονιακούς νόμους που οριοθετούν μια συγκεκριμένη πολιτική. Αποδέχονται χωρίς αμφισβήτηση και τον μνημονιακό γύψο που έχει επιβάλει η Ευρωζώνη για τις επόμενες δεκαετίες έως το 2060. Αν έως το 2060, δημοσιονομικά ή στην διεθνή οικονομία πάει κάτι στραβά η «πολιτική ανεξαρτησία» της αρχής δημοσίων εσόδων με τα «αναγκαστικά μέτρα είσπραξης» και το υπερταμείο θα είναι εδώ με υπογραφή και του Τσίπρα και του Μητσοτάκη. Το πρόγραμμα είναι καθορισμένο και κοινά αποδεκτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει μια ήπια εφαρμογή, η ΝΔ εξαγγέλλει μια άγρια εφαρμογή. Μετά τις εκλογές, λοιπόν, όποιος εκ των δύο «σωτήρων» κι αν επικρατήσει στην κάλπη, το πρόγραμμά του είναι σαφές, έχει υπογραφή «Κομισιόν». Που σημαίνει: Η λιτότητα, η φτώχεια και η ανεργία παραμένουν κοινός τόπος και των μεν και των δε.

 

Είναι παράλογο: δεν θέλουμε να σωθούμε!

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια