Το σχόλιο του Νίκου Κοντού για τη δημιουργία «Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής» στη Νέα Κίο

 

Με αφορμή την ανακοίνωση για τη δημιουργία από την ΚΕΔΑ-Μ «Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής» στη Νέα Κίο, ο Νίκος Κοντός, ο οποίος επί δεκαετίες ασχολείται με τα πολιτιστικά δρώμενα στην παραλιακή κωμόπολη, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

 

Στη Νέα Κίο δεν υπάρχουν πολιτιστικοί φορείς με θεατρικές ομάδες. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε δει ούτε ένα θέατρο, καμία προσπάθεια και έτσι, αυτός που θέλει να δει ως θεατής ή να συμμετέχει ως μέλος, πρέπει να ψάξει στο Άργος ή στο Ναύπλιο.

 

Έτσι η δημοτική μας αρχή, στην προσπάθεια να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε την θεατρική μας παιδεία, έκρινε σκόπιμο, μετά από το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών και την κατασκευή υπερσύγχρονου ανοικτού θεάτρου να προχωρήσει ακόμα πιο πέρα, στην δημιουργία Δημοτικής σκηνής στον τόπο μας.

 

Μετά από διαγωνισμό και ενώ οι υποψήφιοι κατέθεσαν όλα τους τα πτυχία για την θέση του Καλλιτεχνικού διευθυντή, έγινε η πιο ώριμη επιλογή, κυρίως λόγω εμπειρίας. Βγήκε που λέμε λευκός καπνός…Να, καλή ώρα, όπως αυτός των σκουπιδιών στα “Γκριμάρια”.

 

Έτσι, δε νομίζω ότι πρέπει έχει κάνεις παράπονο. Όλα είναι τακτοποιημένα. Και όλοι (αυτοί που πρέπει, προς εξόφληση προεκλογικών γραμματίων) είναι τακτοποιημένοι.

 

Η Νέα Κίος, αυτή που κάποτε την έλεγαν “Η Κίος του Πολιτισμού” έρχεται στην κανονικότητά της… Ιδιαίτερα οι Σύλλογοί της, με την επί σχεδόν μισό αιώνα θεατρική παραγωγή τους…

 

Αλλά αυτά είναι ψιλοπράγματα… Τι να τους κάνουμε τους Συλλόγους; Υπάρχουν πλέον άλλοι “ειδικοί και φωτισμένοι” που φροντίζουν πριν από εμάς για εμάς!

 

 

2 σχόλια

  1. Ας “παραγάγει” και κανένας άλλος πολιτισμό σε αυτόν τον τόπο…Δεν είναι κακό!
    Μην διεκδικείτε την αποκλειστικότητα στα πολιτιστικά..40 χρόνια την είχατε, μαγαζάκι σας με στελέχη συγκεκριμένης πολιτικής ιδεολογίας.
    Σας έφτιαξε πάλι ο Δήμος όμως, μη μιλάτε καθόλου με 2 άτομα δικά σας..

  2. Δρυος πεσουσης πας ανηρ ξυλευεται….τη. Στιγμη που ενας Μορφωτικος Συλλογος ,ο πρωτος συλλογος στο νομο,απο το 1978 εγινε βορα πολιτικων εξυπηρετησεων απο καποιους και αλλος Συλλογος των 5 ατομων για την προβολη και τα οφιτσια της κυριας της Ματαιοδοξιας,ειναι φυσικο επακολουθο το αποτελεσμα πιυ υφισταται η κομωπολη μας κυριε Νικο,οσο αφορα τα περι Δ/ντων κ πτυχιων του αναφερομενου ειναι γνωστο πως δεν υπαρχουν ,,αν υπαρχουν ας τα δημοσιευσει οπως αναφερει ο Αγαθωνας !!!!!!!!!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια