Περιοδείες υποψηφίων βουλευτών Αργολίδας του ΚΚΕ σε Αγρότες, Αστυνομία, Πυροσβεστική

Φωτογραφίες: Τάσος Αντωνίου – Τάσος Αγγέλου

 

 

 

Την Τρίτη 18 Ιουνίου κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αργολίδας Τάσο Αντωνίου περιόδευσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου. Με την ολοκλήρωση της περιοδείας ο υποψήφιος βουλευτής δήλωσε:

 

«Βρεθήκαμε για άλλη μια φορά με τους ένστολους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και συζητήσαμε για τα σοβαρά προβλήματα.

 

Στην Αστυνομική Διεύθυνση συναντηθήκαμε με δεκάδες αστυνομικούς κουβεντιάζοντας ότι το ΚΚΕ σταθερά στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και υποστηρίζει να γίνει πλήρης εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, να πληρώνονται οι νυχτερινές βάρδιες, να στελεχώνονται επαρκώς όλες οι μονάδες κ.α.. Από το προσωπικό της Αστυνομίας επισημάνθηκε η αναστάτωση που δημιουργείται με τις οι αποσπάσεις είτε στα νησιά του Αιγαίου, είτε αλλού (πχ Κέρκυρα) αλλά και η κατάσταση που επικρατεί με τις αποζημιώσεις για τις υπηρεσίες στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας που εκτελούν υπηρεσία. Τέλος τους επισημάναμε τη θέση του ΚΚΕ ότι η Αστυνομία πρέπει να ασχολείται μόνο με την αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι την καταστολή του λαού. Ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει την πλειονότητα των αστυνομικών με τον κατασταλτικό μηχανισμό που υπηρετούν και γι αυτό έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με τους αγώνες του λαού μας.

 

Στην Πυροσβεστική επισημάναμε την ανησυχία μας για τις πυρκαγιές που έχουν μέχρι τώρα αναπτυχθεί στο Νομό Αργολίδας – κάποιες από αυτές και μέσα στον αστικό ιστό των πόλεων – που αντιμετωπίστηκαν με τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, παρά τη λειψή στελέχωση και τις διάφορες ελλείψεις σε ανταλλακτικά και υποδομή. Συζητήσαμε ακόμα την κατάσταση της κτιριακής υποδομής της Υπηρεσίας (φιλοξενείται σε κτίριο του 1953) που χρειάζεται άμεση συντήρηση και η έγκαιρη μεταφορά σε νέο κτίριο. Επισημάναμε τη θέση του ΚΚΕ ότι χρειάζεται ένα σύνολο μέτρων πρόληψης, τα οποία η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες δεν έχουν λάβει διαχρονικά.

 

Αυτά τα μέτρα πρόληψης δεν είναι «επιλέξιμα» από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις γιατί ο σχεδιασμός που κάνουν όλοι τους έχει στο επίκεντρο το κέρδος, λειτουργούν με βάση τη λογική του «κόστους – οφέλους» και ό,τι δεν λειτουργεί ανταποδοτικά «κόβεται» από τους προϋπολογισμούς και τις μελέτες τους. Ειδική κουβέντα κάναμε με το προσωπικό για τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για τη μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών καθώς και για την άμεση κάλυψη της υπηρεσίας σε υποδομές, εγκαταστάσεις, και εξοπλισμό. Για όλα αυτά τους καλέσαμε να στηρίξουν το ΚΚΕ στις 7 Ιουλίου γιατί στην ουσία αυτό που κρίνεται είναι το αν ο λαός μας θα μπορεί να ατενίσει την επόμενη μέρα με αισιοδοξία, με θάρρος, με κουράγιο. Αν θα μπορέσει να αναδείξει όλα αυτά τα προβλήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και που δεν πρόκειται να τελειώσουν, έτσι όπως υπόσχονται τα κόμματα που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο. Και βεβαίως αυτό που κρίνεται είναι αν θα μπορέσουμε μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν, με το λαϊκό κίνημα, τους αγώνες του λαού μας να δώσουμε ώθηση στην ανακούφιση αυτού του κόσμου που έχει υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια».

 

 

 

Την Τετάρτη 19/6, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή, Τάσο Αγγέλου, περιόδευσε στο Ανυφί και τη γύρω περιοχή συνομιλώντας με αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν με αποτέλεσμα πολλοί να εκτοπίζονται από την παραγωγή.

 

Επισήμαναν το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, με την συνεχή ανηφόρα των τιμών σε αγροτικά μέσα και εφόδια, τις πολύ υψηλές τιμές στο αγροτικό πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, στην υψηλή φορολογία και τις πολύ μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ που ξεπερνούν κατά πολύ το 50% του εισοδήματος.

 

Τόνισαν ότι: «όπως είναι γνωστό οι αγρότες πληρώνουν φόρο με πολύ υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, με προκαταβολή για το επόμενο έτος και φορολόγηση μέσω των «τεκμηρίων διαβίωσης» και όχι με βάση το πραγματικό εισόδημα.

 

Επιπλέον έχουν να αντιμετωπίσουν την επιβολή πληθώρας χαρατσιών, που ουσιαστικά αυξάνουν το κόστος παραγωγής και την ίδια στιγμή έχουν να αντιμετωπίσουν το αίσχος των ανοιχτών τιμών (πχ βερίκοκο) και τους εκβιασμούς των εμποροβιομηχάνων.

 

Ασφάλιστρα ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ σε χωράφια, αποθήκες και στάβλους, πληρωμές για το δικαίωμα άρδευσης μέσω των ΤΟΕΒ και για τους ΓΟΕΒ, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις γεωργικές γεωτρήσεις, την πιστοποίηση των ψεκαστικών, τη λειτουργία των σταβλικών εγκαταστάσεων, την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, λεηλατούν το ισχνό εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.»

 

Ο υποψήφιος βουλευτής Τάσος Αγγέλου τόνισε πως «η ΕΕ, η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακολουθούν μια πολιτική που στόχο έχει να πάρει τη γη από τους μικρούς, τους μεσαίους αγρότες και να τη συγκεντρώσει σε χέρια λίγων, να δημιουργηθούν δηλαδή μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Και συνέχισε, όλα τα κόμματα που σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούν το σύστημα της εκμετάλλευσης,από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ,το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, μέχρι τα τσιράκια, τους υπόδικους του κεφαλαίου, τους δουλεμπόρους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, δημαγωγούν για τη σημασία της πρωτογενούς παραγωγής, για την «ανάγκη παραγωγικής –όπως τη λένε – ανασυγκρότησης», για την «ανατροπή του παραγωγικού μοντέλου», για «ατμομηχανή της ανάπτυξης» και άλλα διάφορα τέτοια, που ίσως σε κάποιους ακούγονται και όμορφα.

 

Κοροϊδεύουν όμως τους αγρότες, προσπαθώντας να κρύψουν ότι η πρωτογενής παραγωγή, μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα, καθορίζεται από το τι συμφέρει αποκλειστικά και μόνο τους εμπόρους και βιομήχανους.

 

Τι και πώς θα παραχθεί καθορίζεται από το κίνητρο του κέρδους, όχι φυσικά από την επιδίωξη ενός κέρδους του μικρομεσαίου αγρότη παραγωγού και της οικογένειάς του.

 

Γι’ αυτό η αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις διατροφικές ανάγκες του λαού, αφού παράγονται και εξάγονται ή εισάγονται προϊόντα, με μόνο στόχο το καπιταλιστικό κέρδος, το κέρδος των μεγαλεμπόρων, το κέρδος των βιομηχάνων.

 

Η κερδοφορία αυτών των λίγων καθορίζει π.χ. το ότι εξάγει η Ελλάδα σκληρό στάρι και εισάγει μαλακό στάρι, που θα μπορούσε βέβαια να παραχθεί και εδώ».Kαι συνέχισε:
«Οι τρεις κυριότεροι λόγοι για τους οποίους οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ είναι:

 

• Πρώτον, διότι στάθηκε πάντα και παντού στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς.

 

• Δεύτερον, γιατί το ΚΚΕ τους λέει πάντα την αλήθεια, δεν τους κοροϊδεύει με ανέξοδες υποσχέσεις και τους καλεί να παλέψουν σκληρά, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για ν’ αλλάξουν την οικτρή μοίρα του ξεκληρίσματός τους.

 

• Τρίτον, επειδή το ΚΚΕ, με την πολιτική πρόταση και το Πρόγραμμά του για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στα πλαίσια της οικονομίας και της εξουσίας όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός, είναι το μόνο κόμμα που εγγυάται την ουσιαστική καλυτέρευση της ζωής της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως και γενικότερα του λαού μας.

 

H θέση του ΚΚΕ για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, συνδέεται με την εξασφάλιση της διατροφής του λαού.

 

Kαι υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες παραγωγής και ανάπτυξης που μπορούν να καλύψουν τις εγχώριες ανάγκες.

 

Η μόνη λύση που πραγματικά συμφέρει τους πολλούς, ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία και το ξεκλήρισμα, βρίσκεται στο δρόμο όπου ο λαός θα είναι πραγματικά στην εξουσία, με κοινωνικοποιημένες όλες αυτές τις καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις, τη γη, τα συγκεντρωμένα μηχανοποιημένα μέσα παραγωγής, τις κρατικές υποδομές, το εμπόριο, με άμεση ένταξή τους στον κεντρικό πανεθνικό επιστημονικό σχεδιασμό για την οργάνωση της οικονομίας για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού.

 

Για παραγωγή με στόχο την ικανοποίηση, πρώτα απ’ όλα, των μεγάλων λαϊκών αναγκών, της διατροφής του λαού, της εξασφάλισης πρώτων υλών για τη βιομηχανία και την ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής.

 

Αυτή η αγροτική παραγωγή θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας με άλλες χώρες. Εδαφικά, κλιματολογικά, τεχνογνωσίας, επιστήμης, βιομηχανικής παραγωγής, επεξεργασίας πρώτων υλών, προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης των φυσικών πόρων».

 

Στο τέλος τους κάλεσε να ενισχύσουν, με την ψήφο τους στις εκλογές το ΚΚΕ.

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Θλίψη για το θάνατο του Αλέξανδρου Μπιτζή, πρώην πρωτοψάλτη του Αγίου Πέτρου Άργους

Θλίψη επικρατεί στο Άργος για το θάνατο του Αλέξανδρου Δημ. Μπιτζή ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. Ο Αλέξανδρος Μπιτζής ήταν...

2 Απριλίου 1986: Έκρηξη βόμβας σε αεροπλάνο που πετούσε πάνω από το Άργος

του Γιώργου Νικολόπουλου 2 Απριλίου του 1986... Λίγες εβδομάδες πριν ασχοληθούν με την οικολογική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ, τα διεθνή ΜΜΕ είχαν ...στρέψει το βλέμμα τους...

Τάκης Παπαϊωάννου: Η Αργολίδα πρωταγωνίστρια στο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα

Δήλωση του Τάκη Παπαϊωάννου, υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τίμησε για δεύτερη φορά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο το...

Θλίψη για το θάνατο του Αλέξανδρου Μπιτζή, πρώην πρωτοψάλτη του Αγίου Πέτρου Άργους

Θλίψη επικρατεί στο Άργος για το θάνατο του Αλέξανδρου Δημ. Μπιτζή ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. Ο Αλέξανδρος Μπιτζής ήταν...

2 Απριλίου 1986: Έκρηξη βόμβας σε αεροπλάνο που πετούσε πάνω από το Άργος

του Γιώργου Νικολόπουλου 2 Απριλίου του 1986... Λίγες εβδομάδες πριν ασχοληθούν με την οικολογική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ, τα διεθνή ΜΜΕ είχαν ...στρέψει το βλέμμα τους...

Τάκης Παπαϊωάννου: Η Αργολίδα πρωταγωνίστρια στο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα

Δήλωση του Τάκη Παπαϊωάννου, υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τίμησε για δεύτερη φορά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο το...

Βρέθηκε σώα η ψυχολόγος με καταγωγή από το Άργος που αναζητούσαν οι οικείοι της

Ευχάριστα τα νέα για την οικογένεια της ψυχολόγου Α.Κ., με καταγωγή από το Άργος, που αναζητούσε το «Φως στο Τούνελ» αλλά και το Missing...

Βρέθηκε σώα η ψυχολόγος με καταγωγή από το Άργος που αναζητούσαν οι οικείοι της

Ευχάριστα τα νέα για την οικογένεια της ψυχολόγου Α.Κ., με καταγωγή από το Άργος, που αναζητούσε το «Φως στο Τούνελ» αλλά και το Missing...

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Βαθιά θλίψη για τη συνάδελφο Αφροδίτη Καπετάνου

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας Σήμερα είναι μέρα βαθιάς θλίψης για το συνδικάτο και τον κλάδο μας αφού έφυγε από τη ζωή...

Βίντεο: Εκατοντάδες πολίτες υποδέχθηκαν τον Τσίπρα στο Άργος – “Αλέξη γερά να φύγει η Δεξιά”

Με το σύνθημα "Αλέξη γερά να φύγει η Δεξιά", εκατοντάδες πολίτες υποδέχθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο Άργος τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχεται η «ILINA» με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «ILINA» προβλέπεται να...

Ανακαίνιση – Γιατί Χρειάζεσαι Πολλές Προσφορές;

Ανακαινιση Σπιτιου - Ανακαινιση Μπανιου - Ανακαινιση Κουζινας Η ανακαίνιση...

17χρονος που διέμενε σε ξενοδοχείο στο Ναύπλιο, πιάστηκε με ναρκωτικά

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου 1/4 στο Ναύπλιο, από...

Έτοιμο το πολιτικό γραφείο του Παναγιώτη Ψυχογυιού στην Ερμιονίδα

Στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας...

ΣΔΕ Ναυπλίου Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό Ναυπλίου

Ανακοίνωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να...

Κυριακή 2 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

Εικόνες: H απόβαση των Αργεντινών στα Φόκλαντ, μαθητές του...