Ο καθαρισμός από πολίτες για να ανοίξει η Πύλη του Σαγρέδου στην Ακροναυπλία

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΑΝΑΠΛΙ ΕΜΠΡΟΣ!”

 

Τα μαντάτα που λάβαμε τις προηγούμενες μέρες από τον Τάσο Αρνιακό, τον Καλλιάνο και την Σούζη δεν ήσαν ευοίωνα. Το Σαββατοκύριακο θα έκανε πολύ ζέστη.

 

Παρόλα αυτά πολλές δεκάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της παράταξής μας να ανέβουμε τα σκαλοπάτια για την Πύλη του Σαγρέδου, για να διαμαρτυρηθούμε για το ότι η ιστορική Πύλη της πόλης μας παραμένει κλειστή επί τόσες δεκαετίες. Για να αναδείξουμε το θέμα. Και για να καθαρίσουμε τον χώρο που παρέμενε παραμελημένος, χορταριασμένος και βρώμικος επί χρόνια.

 

Οι ενεργοί πολίτες κατέφτασαν με τα γάντια τους και τα εργαλεία τους.

 

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Αποδώσαμε την δρομόσκαλα και το πλάτωμα μπροστά από την Πύλη πεντακάθαρα!

 

Δεν πιστεύουμε ότι έχει την παραμικρή αξία να ευχαριστήσουμε εμείς όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν και εργάσθηκαν μέσα στην ζέστη. Το είδαμε πεντακάθαρο στα μάτια και το χαμόγελό τους. Όλοι ήσαν έτσι κι αλλιώς από μόνοι τους πανευτυχείς μετά το τέλος της προσφοράς.

 

Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα το παλέψουμε με παρεμβάσεις για να ανοίξει η Πύλη. Για να ωφεληθεί η πόλη. Για έναν μαγευτικό εναλλακτικό τρόπο ανάβασης στο κάστρο της Ακροναυπλίας.

 

Για τον τουρισμό. Για το ίδιο το ξενοδοχείο που θα ωφεληθεί. Θα επιχειρήσουμε να δώσουμε στους ανθρώπους του ξενοδοχείου να καταλάβουν ότι θα είναι προς όφελός τους το άνοιγμα της Πύλης και το να μπορούν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι να ανεβαίνουν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης μέσα από μια διαδρομή με φανταστική θέα.

 

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε μια δημοτική παράταξη. Όχι μια ομάδα εθελοντών. Δεν πρόκειται να γίνουμε οι καθαριστές της πόλης. Εναύσματα επιχειρούμε να δώσουμε στην κοινωνία και τη δημοτική αρχή.

 

Και η προσπάθειά μας είναι να συνενώσουμε τους πολίτες στις δράσεις για να πάει το Ανάπλι εμπρός!

 

Ευχαριστούμε θερμά τον γνωστό σε όλους Γιώργο Μπουζαλά (Εντι) και τον Γιώργο Χατζόπουλο, υποψήφιους με άλλες δημοτικές παρατάξεις που συμμετείχαν ενεργά στην δράση. Ευχαριστούμε και τον Κώστα Γκόνη. Ευχαριστούμε και κάποιους άλλους που μας είπαν ότι θα ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά για κάποιους λόγους δεν τα κατάφεραν.

 

Περιμένουμε και άλλους στις δράσεις, αλλά και για πολιτικό διάλογο.

 

Βγάζουμε το καπέλο και υποκλινόμαστε σε κάποιους που εργάσθηκαν δίνοντας το εξαιρετικό. Θα ξέρουν ότι τους το αναγνωρίζουμε. Θα τους κλείσουμε το μάτι όταν τυχαία στον δρόμο ή σε μία άλλη δράση τους συναντήσουμε

 

Στην δράση μας στην Πύλη του Σαγρέδου συμμετείχαν ενεργά αρκετοί συμπολίτες μας αρκετών δεκαετιών! Όμως δεν συμμετείχε κανείς κάτω των τριάντα ετών, εκτός από κάποια μικρά παιδιά. Αυτό πρέπει πρώτα απ’ όλα εμάς να προβληματίσει και εμείς να δούμε το πως και το γιατί.

Ανάπλι εμπρός!

 

 

Εικόνες πριν από τον καθαρισμό

 

 

 

Εικόνες μετά τον καθαρισμό