Φτωχότερη η δημοσιογραφία της Αργολίδας – Πέθανε ο Γιάννης Πιτσάκης

Φτωχότερη είναι από το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου η δημοσιογραφία της Αργολίδας με το θάνατο του Γιάννη Πιτσάκη σε ηλικία 71 ετών.

Ο Γιάννης Πιτσάκης έπαθε ανακοπή καρδιάς μετά το τέλος κηδείας στη Λυρκεία. Εσπευσμένα οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Άργους με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες.

Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο στις 6 μμ στο Ανυφί. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό από τις 5 μμ.

Ο Γιάννης Πιτσάκης για περισσότερο από μισόν αιώνα υπηρέτησε τη δημοσιογραφία στην Αργολίδα αλλά και την Αθήνα. Γεννημένος στην Πουλλακίδα, μετά τις σπουδές δημοσιογραφίας, συνεργάστηκε με τοπικές εφημερίδες («Φείδωνας», «Αναγέννηση», «Θάρρος», «Ειδήσεις» και άλλες. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 εργάστηκε στην «Αυριανή» και στη συνέχεια ανέλαβε στην ΕΡΤ τη δημοσιογραφική κάλυψη του σκανδάλου Κοσκωτά αλλά και ρεπορτάζ με ανταποκρίσεις από την Αργολίδα και την υπόλοιπη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με την εμφάνιση της ιδιωτικής τηλεόρασης, έγινε ανταποκριτής του ΑNT1.

To 1995 ξεκίνησε την έκδοση της ημερήσιας εφημερίδας «Δημοσιογράφος» την οποία κατάφερε κάτω από αντίξοες συνθήκες να κρατήσει ζωντανή μέχρι σήμερα, για 24 και πλέον χρόνια.

Στο ραδιόφωνο είχε συνεργαστεί με το Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Ναυπλίου καθώς και στην τηλεόραση με όλα τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ο Γιάννης Πιτσάκης ήταν κάτοικος Άργους. Είχε παντρευτεί την αείμνηστη Γιούλα Μπεσκάκη με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Κατερίνα.

Γιάννη Πιτσάκη, αιωνία η μνήμη σου. Είμαι ευγνώμων για την πολύχρονη συνεργασία μας και τη φιλία μας και για όλα όσα έμαθα δίπλα σου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Κατερίνα, καλή δύναμη… 

Γ.Ν.