Πολιτισμός

Διακρίσεις σε διαγωνισμό χαϊκού για το 3ο Γυμνάσιο Άργους

 

Πρώτο βραβείο σε δυο κατηγορίες, μαθητών και καθηγητών, για 3η συνεχή χρονιά, για το 3ο Γυμνάσιο Άργους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης χαϊκού που διεξάγεται από τον Σύλλογο καθηγητών Γαλλικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης AFP-FU, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής CEO-FIPF.

 

Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν σε επαφή με τα χαϊκού, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών, τα παιδιά αγάπησαν αυτή την ιαπωνική ποιητική φόρμα που αποτελεί ίσως την πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο. Παιχνίδι και πρόκληση ταυτόχρονα, να δημιουργήσουν τα δικά τους χαϊκού στα γαλλικά… Όλα τα παιδιά, προσπάθησαν και έγραψαν πολύ αξιόλογα ποιήματα. Με σεβασμό στους κανόνες αλλά και στο θέμα.

 

Φέτος, το θέμα του διαγωνισμού ήταν η ΕΙΡΗΝΗ. Σε εθνικό επίπεδο, το 1ο πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία μαθητών γυμνασίου κέρδισε η μαθήτρια της Α’ τάξης Σόνια Ψυρογιάννη, ενώ στην κατηγορία καθηγητών, το 1ο πανελλήνιο βραβείο απονεμήθηκε στην καθηγήτρια Γαλλικών του σχολείου μας Βίκυ Καχριμάνη.

 

Επιπλέον, δύο ειδικοί έπαινοι απονεμήθηκαν στους μαθητές: Κωνσταντίνο Δέμη της Α’ τάξης και στην Ευαγγελία Κωσταλάμπρου, επίσης της Α’ τάξης. Στη συνέχεια, τα ποιήματα που πρώτευσαν σε εθνικό επίπεδο, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό όπου η καθηγήτρια κ. Καχριμάνη κέρδισε την 10η θέση.

 

Την περσινή χρονιά 2017-2018, στον πανελλήνιο διαγωνισμό Ποίησης χαϊκού, το 3ο Γυμνάσιο Άργους απέσπασε τα δύο πρώτα βραβεία: στην κατηγορία μαθητών, με ποίημα της Μαρίας Σταυροπούλου της Β’ τάξης και στην κατηγορία καθηγητών, με ποίημα της κ. Β. Καχριμάνη. Τιμητικός έπαινος απονεμήθηκε στην Αναστασία Καράση της Β’ τάξης. Στη συνέχεια, σε διεθνές επίπεδο CEO-FIPF, το ποίημα της κ. Καχριμάνη κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία καθηγητών, ενώ το χαϊκού της Μαρίας Σταυροπούλου πήρε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία μαθητών. Τη σχολική χρονιά 2016-2017, το πρώτο βραβείο σε Πανελλήνιο επίπεδο κέρδισε η μαθήτρια της Α’ τάξης, Πηνελόπη Ντούλια, η οποία σε διεθνές επίπεδο, με το ίδιο ποίημα κατέλαβε την 8η θέση.

 

“Συγχαίρουμε όλους όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό και τους ευχόμαστε έμπνευση και καλή συνέχεια!” αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου κα Δέσποινα Μπαράτση.

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Εκδήλωση “Άνοιξη-Μητέρα-Φύση” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Kιβερίου “Γενέσιον”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κιβερίου “Γενέσιον” διοργανώνει την Κυριακή 19 Μαϊου και ώρα 18.30' στην πλατεία…

57 λεπτά πριν

Η Νέα Κίος γιορτάζει την Αγία Ειρήνη

Η Νέα Κίος γιορτάζει την Αγία Ειρήνη Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, η Δημοτική Κοινότητα Νέας Κίου…

2 ώρες πριν

Επέτειος του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (άρθρο του Τόλη Κοΐνη)

Επέτειος του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Για όσους δεν το ξέρουν η 9η Μαΐου…

4 ώρες πριν

“Το μόνον της ζωής του ταξείδιον” από το “Θεατροδρόμιο” στην Καραθώνα

"Θεατροδρόμιο" στην Καραθώνα Όπως αναφέρει το Θεατροδρόμιο Ναυπλίου: Τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, όσοι…

4 ώρες πριν

9η Μάη, μέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των Λαών (του Θανάση Κολιζέρα)

9η Μάη, μέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των Λαών Γράφει ο Θανάσης Κολιζέρας, στέλεχος του…

4 ώρες πριν

Συγχαρητήρια του δημάρχου Ναυπλιέων στον Τάσο Κολιγκιώνη για το ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο

  Συγχαρητήρια του δημάρχου Ναυπλιέων στον Τάσο Κολιγκιώνη Συγχαρητήριο μήνυμα από τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη…

4 ώρες πριν