Η κεντρική ομιλία του Παναγιώτη Αναγνωσταρά στο Συνοικισμό Ναυπλίου

 

Μεγάλη σε συμμετοχή κόσμου ήταν η κεντρική προεκλογική ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτεύουσα ξανά” Παναγιώτη Αναγνωσταρά στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο.

 

Στο video wall προβλήθηκαν όλα τα έργα που είχε εκτελέσει κατά την δεκαετή θητεία του και ταυτόχρονα προκάλεσε για ακόμη μια φορά τον απερχόμενο δήμαρχο να δείξει τα έργα της δικής του επταετίας.

 

 

Η ομιλία Αναγνωσταρά

 

Καλώς ήλθατε! Φίλες και Φίλοι
Ναυπλιώτες και Ναυπλιώτισες!

 

Ο αγώνας για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές φτάνει στο τέλος του. Μία μάχη που άρχισε εδώ και εννέα μήνες, έχοντας εμάς ως χαμένους, πριν καν ξεκινήσει, τελειώνει και είμαστε εμείς οι νικητές! Είμαστε εμείς που μένουμε όρθιοι, απέναντι σ’ ένα σύστημα που πάλεψε με νύχια και με δόντια να μην κατέβουμε στις εκλογές, πάλεψε με νύχια και με δόντια και όπλα την τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς να μην χάσει την καρέκλα της εξουσίας!

 

Και πάλεψε και παλεύει παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν όλοι αυτοί της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ότι δεν είναι χρήσιμοι για τον τόπο μας! Δεν έκαναν τίποτα για τον τόπο μας!

 

Και όμως πάλεψαν και παλεύουν να μείνουν γατζωμένοι στην Δημαρχία γνωρίζοντας ότι ακόμη και αν το κατάφερναν και πάλι δεν θα έκαναν τίποτα. Και αυτό είναι ότι χειρότερη υπηρεσία μπορείς να προσφέρεις στους δημότες σου. Να τους καταδικάσεις για άλλη μία τετραετία, μόνο και μόνο γιατί εσύ και οι γύρω σου θέλετε να μείνετε γατζωμένοι στην καρέκλα σας χωρίς να ιδρώσετε, χωρίς να δουλέψετε για ένα καλύτερο αύριο!

 

 

Ερχόμαστε εγώ και οι συνεργάτες μου γυναίκες και άνδρες, νέα κορίτσια και αγόρια με ανασηκωμένα τα μανίκια για να πιάσουμε αμέσως δουλειά! Με όρεξη και δύναμη! Με εμπειρία και αποτελεσματικότητα θα δώσουμε και πάλι την λάμψη που έχασε ο Δήμος μας.

 

 

Θα δουλέψουμε για το κοινό συμφέρον και δεν θα αναπαυθούμε στις δάφνες της νίκης που μας δώσατε! Μας τιμάτε και θα σας τιμήσουμε με τη δουλειά μας την αποτελεσματικότητά μας και τον σεβασμό μας προς το δημοτικό χρήμα.

 

Αύριο θα πάτε όλοι να ψηφίσετε!
Θέλω να ξέρετε καλά ποιοι είμαστε αυτοί που διεκδικούμε την ψήφο σας.

 

Από την μία πλευρά είναι η σημερινή δημοτική Αρχή που ενώ δεν προσέφερε τίποτα στον τόπο μας, ούτε ένα έργο δεν εκτέλεσε, διεκδικεί να συνεχίσει στηριζόμενη όχι στο έργο της, που είναι μηδενικό, αλλά στηριζόμενη στο χρήμα, στο χρήμα το δικό σας που κατασπατάλησε επί επτά χρόνια σε γιορτές, πανηγύρια, σουβλάκια, και σε απευθείας αναθέσεις. Χρήμα που κατευθύνθηκε στις τσέπες μιας κλειστής ομάδας ανθρώπων, επιχειρηματιών και σε συγγενικά τους πρόσωπα. Όλοι αυτοί με νύχια και με δόντια στηρίζουν τη Δημοτική Αρχή για να συνεχίσουν να πλουτίζουν στις πλάτες όλων σας. Χωρίς διαγωνισμούς, χωρίς κόπο, χωρίς άγχος και κυρίως χωρίς ελέγχους!

 

Από την άλλη πλευρά είστε όλοι εσείς, οι απλοί δημότες, που θέλετε να δείτε να γίνονται πράγματα στη γειτονιά σας στο χωριό σας. Θέλετε καθαριότητα, καθαρό πόσιμο νερό, φωτισμό, πεζοδρόμια, πλατείες, παιδικές χαρές, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, αγροτικούς δρόμους και δεν γίνεται τίποτα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα μας λέει ο κ. Δήμαρχος.

 

Και βέβαια δεν υπάρχουν χρήματα για όλους εσάς αφού και αυτά που υπάρχουν τα κατευθύνει στις τσέπες αυτών που τον στηρίζουν.
Γύρισα όλο το Δήμο εγώ και οι συνεργάτες μου.
Παντού η ίδια κουβέντα στα χείλη των κατοίκων. Δεν έκανε τίποτα εδώ!
Δεν έκανε τίποτα πιο κάτω! Δεν έκανε τίποτα στο Τολό, στα Ίρια, στην Κάντια, στην Ασίνη, στο Τσέλου. Δεν έκανε τίποτα στη Μιδέα, στο Μάνεσι, στο Αργολικό.

 

Δεν έκανες τίποτα κ. Κωστούρο και προσπαθείς να επανεκλεγείς πουλώντας για έργα, το έργο των άλλων ή συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, ελαιοχρωματισμούς κλπ.

 

 

Δες λοιπόν τι κάναμε εμείς! Κοίτα το βίντεο που παίζει εδώ και βγες και δείξε τα δικά σου έργα!

 

Τίποτα δεν έδειξες ούτε θα δείξεις! Γιατί απλά δεν έχεις τίποτα να δείξεις!
Άκουσα προχθές έναν αντιδήμαρχο που δήλωνε σε μία συνέντευξη ότι: ζητάνε την επανεκλογή τους έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τα έργα τους!

 

Με πιάσανε τα γέλια! Σήκωσα το τηλέφωνο για να του πω: Για να ολοκληρωθεί ένα έργο θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσει. Και όταν έργα βρίσκονται σε εξέλιξη φαίνονται σκάμματα στους δρόμους μηχανήματα, φορτηγά, μπετονιέρες, γκρέιντες, φίνισερ που στρώνουν άσφαλτο κλπ.
Έχετε δε εσείς κάτι τέτοιο στην πόλη μας; Μήπως στα δημοτικά διαμερίσματα;
Τίποτα! Δεν κουνιέται φύλλο! Και αυτοί στον κόσμο τους! Κάναμε και κάνουμε έργο υποστηρίζουν!

 

Αναρωτιέμαι: Όλοι μας τυφλοί είμαστε!
Σταμάτησα χθές αργά το βράδυ στην Ασίνη. Θέλουμε να σε βλέπουμε συχνά μου ζήτησαν, να μιλάμε, και ότι μπορείς να κάνεις ως Δήμαρχος κάντο! Να σε βλέπουμε όμως! Εκεί φτάσατε τον δημότη κ. Κωστούρο!

 

Ερχόμαστε για να δουλέψουμε σκληρά. Καθαρά και έντιμα!
Ερχόμαστε για να λύσουμε μικρά και μεγάλα προβλήματα! Όσα μπορούμε. Και γι΄αυτά που ενδεχόμενα δεν μπορέσουμε να λύσουμε θα σας δώσουμε απολογισμό για το τι κάναμε και γιατί τελικά δεν φτάσαμε σε λύση!

 

Και εσείς θα μας κρίνετε.
Το πρόγραμμα των δράσεων που έχουμε για την τετραετία είναι στα χέρια σας. Αυτό θα είναι και ο οδηγός μας. Το Ευαγγέλιό μας! Και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη όλα όσα σας υποσχόμαστε σήμερα.

 

Το πρώτο διάστημα θα δουλέψουμε για να αποκαταστήσουμε όλα όσα κατέστρεψαν οι προηγούμενοι όλα όσα μικρά εγκατέλειψαν στην τύχη τους και στη φθορά του χρόνου! Παρτέρια πρασίνου, πλατείες, σπασμένα πεζοδρόμια και κράσπεδα, ρημαγμένα φωτιστικά και παγκάκια, πάρκα.
Βρώμικα σημεία γύρω από κάδους απορριμμάτων γκράφιτι σε τοίχους και λιθόκτιστα ενετικά μνημεία.
Θα προχωρήσουμε γρήγορα για να δώσουμε καθαρό πόσιμο νερό σε όλους, για να προστατέψουμε τις παραλίες μας από τη διάβρωση, για να επεκτείνουμε το λιμάνι του Τολού, να κατασκευασθούν γλίστρες εκεί που δεν υπάρχουν έτσι ώστε να προσελκύσουμε μικρά σκάφη αναψυχής.

 

Θα ομορφήνουμε τις παραλίες μας και θα τις κάνουμε ελκυστικές και λειτουργικές.
Θα προχωρήσουμε πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε να αξιοποιηθούν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στην πόλη του Ναυπλίου και αλλού.

 

Θα είμαστε προσεκτικοί έτσι ώστε να είμαστε δίκαιοι με όλους. Δεν θα αδικήσουμε κανένα Δημοτικό διαμέρισμα! Τα χρήματα του δήμου θα δοθούν για έργα και δράσεις ισότιμα σε όλη την Περιφέρεια του δήμου μας.

 

Είμασταν και θα είμαστε δίπλα στον κάθε δημότη και δημότισσα. Θα με βλέπετε έξω παντού να μιλάμε, να ακούω τα προβλήματα και τις προτάσεις σας!

 

Δεν θα απειλήσω, δεν θα τρομοκρατήσω και δεν θα βλάψω κανέναν δημότη, υπάλληλο, επιχειρηματία. Δεν θα με ακούσετε ποτέ να πω δικός μου ή απέναντί μου!

 

Την Κυριακή το βράδυ τέτοιου είδους βρώμικες πρακτικές μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ως μαύρη παρένθεση που διαχρονικά θα στιγματίζει αυτόν που τόλμησε να χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του!
Μην φοβάστε κανέναν! Πηγαίνετε στην κάλπη και ψηφίστε αυτόν που πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος. Στην κάλπη είσαι μόνος σου!

 

Ψήφισε δημοκρατικά, αξιοκρατικά, ψήφισε για το μέλλον του τόπου σου και των παιδιών σου!
Είπα και στην προηγούμενη ομιλία μου: Ο Δήμαρχος έχει καθήκον και υποχρέωση να δουλεύει για το κοινό συμφέρον και την πρόοδο του τόπου του.
Καθήκον και υποχρέωση του Δημάρχου είναι να ενώνει τους δημότες3 και όχι να τους διχάζει!
Καθήκον είναι να σέβεται τα δημοτικά χρήματα (τα δικά σας χρήματα) να τα διαχειρίζεται με διαφάνεια και να δίνει απολογισμό και στον τελευταίο δημότη για τον τρόπο διαχείρισής τους.

 

Δεν τους ενόχλησα ποτέ! Τους παρέδωσα τον Απρίλιο του 2012 τον Δήμο και ήλπιζα και ευχόμουν να πάνε καλά! Επί επτά ολόκληρα χρόνια σιώπησα παρά το γεγονός ότι καρπώνονταν όλα τα θετικά της δουλειάς μου και για εμένα δεν υπήρχε ούτε μία μικρή αναφορά!
Δεν πειράζει είπα! Σιώπησα και πάλι.
Άρχισαν όμως και κάτι άλλο! Όταν κάτι δεν τους πήγαινε καλά τότε άρχισαν να υποστηρίζουν ότι ο Αναγνωσταράς φταίει! Όταν απέτυχαν παταγωδώς να ολοκληρώσουν την πρώτη εργολαβία για την εκβάθυνση του λιμέναν Ναυπλίου τι είπαν:
Ο Αναγνωσταράς φταίει γιατί η μελέτη που μας άφησε ήταν λάθος!
Για τις πλακοστρώσεις της Αμαλίας και τον κυκλικό κόμβο της Ενδεκάτης που εφάρμοσαν τις δικές μου μελέτες τι είπαν; Έργο δικό τους! Ο Αναγνωσταράς ούτε καν αναφέρθηκε!
Και φτάσανε μ’ αυτά και μ’ αυτά να λένε ότι τους παρέδωσα καμένη γη! Βρήκαν χρέη!
Και ρωτάω εγώ: Από το 2006 μέχρι το 2012 που ήσουν δίπλα μου κ. Κωστούρο αντιδήμαρχός μου, τώρα είδες ότι διοικούσαμε έναν δήμο οικονομικά κατεστραμμένο;
Υποστηρίζεις ότι ήμουν κακός Δήμαρχος, λες ακόμα και σήμερα ότι δεν γνωρίζω τα προβλήματα του Δήμου μας, και ήρθες εσύ να μαζέψεις τα ασυμάζευτα. Αυτά είπες στους απολογισμούς που έκανες, χωρίς βέβαια να υπάρχει αντίλογος γιατί εγώ ήμουν απών στο εξωτερικό για να ζήσω την οικογένειά μου.

 

Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσω και εγώ! Θα μιλήσω όμως με το δικό σου στόμα για το εάν ήμουν καλός Δήμαρχος ή όχι!

 

7,5 εκατομμύρια ευρώ δημοπρατημένα έργα λοιπόν κ. Δήμαρχε & 7,5 εκατομμύρια ευρώ υπό δημοπράτηση!
14 εκατομμύρια ευρώ προίκα.
Με αυτά τα έργα πήγες στις εκλογές του 2014 και κέρδισες! Μετά ;
Από το 2014 μέχρι και το 2019 τίποτα!
Πού είναι η ανάπλαση της οδού Αιγίου; Πού είναι ο κόμβος στο λιμάνι στην Πειραιώς; Πού είναι η προστασία της ακτής στην Ασίνη; Πού είναι η επέκταση προβλήτας στο Τολό.

 

Πού είναι η αποχέτευση λυμάτων στην Τίρυνθα.
Πού είναι το καθαρό πόσιμο νερό στην Μιδέα και αλλού;
Λυπάμαι! Ειλικρινά λυπάμαι που έφυγα το 2012. Δεν περίμενα όμως ότι ο διάδοχός μου και οι συν αυτώ θα αποδεικνύονταν τόσο ανεπαρκείς! Τόσο αδιάφοροι για τον τόπο τους! Που τους δόθηκε η ευκαιρία, από το πουθενά, να γραφτούν στην ιστορία ως υπηρέτες του τόπου τους και αυτοί την κλώτσησαν.
Είμαστε όμως και πάλι εδώ!

 

Πιο έμπειροι, πιο δυνατοί με στελέχη νέα που θα δώσουν νέα ώθηση και νέες ιδέες για το Δήμο μας!
Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας! Το πρόγραμμα που κρατάτε όλοι στα χέρια σας και περιλαμβάνει δράσεις και έργα σε όλους τους τομείς! Ισότιμα για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και τις κατοικίες τους. Δίκαια!
Δεν μου αρέσουν οι υποσχέσεις και τα Θα! Διαβάστε το πρόγραμμά μας, κρατήστε το στο σπίτι σας και με την πάροδο της τετραετίας δείτε τι κάναμε απ’ όλα αυτά!

 

Φίλες και Φίλοι!

Σας καλώ να μας δώσετε την ευκαιρία για να αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι μπορούμε. Μπορούμε να δουλέψουμε για το κοινό καλό και συμφέρον.
Παλαιότερα με τιμήσατε τρεις συνεχόμενες φορές και με κάνατε Δήμαρχο!
Δούλεψα όμως σκληρά! Έδωσα κομμάτι της ζωής μου! Έκλεψα χρόνο από την οικογένειά μου και τα παιδιά μου και τον έδωσα σ’ εσάς!

 

Σας απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε. Όπως και σας απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί για άλλη μια φορά και μετά από επτά χρόνια απουσίας μου, μου δείχνετε και πάλι την αγάπη σας, με δεχτήκατε και9 πάλι στην αγκαλιά σας, για να βαδίσουμε και πάλι μαζί όπως παλιά.

 

Θα σας το ανταποδώσω με σκληρή δουλειά και ιδρώτα! Γιατί το αξίζετε!
Έχετε και κριτήρια και αισθήματα αλλά ξέρετε και να συγχωρείτε.
Πάμε λοιπόν όλοι μαζί! Τέλος το συναίσθημα! Τα είπαμε όλα, και προχωράμε μαζί σε μία νέα εποχή για το Ναύπλιο.

 

Πάμε όλοι μαζί για σκληρή δουλειά! Και όταν λέω όλοι μαζί το εννοώ. Την Δευτέρα δεν θα υπάρχουν παρατάξεις. Θα υπάρχουν μόνο Ναυπλιώτες που θα δουλέψουν για τον τόπο τους.
Από την θέση που θα μας τάξει η κοινωνία, θα παλέψουμε για το καλύτερο.

 

Ψηλά το κεφάλι!
Την Κυριακή εμείς θα είμαστε οι νικητές! Μην ακούτε τι λένε οι άλλοι! Όσο περνάει ο καιρός όλο και κατεβάζουνε τον πήχη.

 

Από προπόνηση που έλεγαν στην αρχή ότι θα έκαναν μαζί μας, πριν μια εβδομάδα μιλάγανε για ντέρμπι.

Τους είχα διαμηνύσει τότε στα εγκαίνια του γραφείου μας ότι δεν θα είναι ούτε ντέρμπι!
Ξέρετε τι θα είναι; Ξέρετε τι θα είναι; Ξαφνικός θάνατος!! Για όσους ξέρουν από μπάλα!.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Ο … “πρωταθλητής” Ελλάδος στα χρέη Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε να πάρει δάνειο

Δήμος Ναυπλιέων παίρνει δάνειο Τη λήψη δανείου από Τράπεζες ή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να ισοσκελιστεί και να καταρτιστεί ο Προύπολογισμός του...

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 27/3 στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 41χρονος αλλοδαπός...

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη στο Άργος

παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Μανιάτη στο Άργος Στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στο Άργος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαρτίου η παρουσίαση...

Ο … “πρωταθλητής” Ελλάδος στα χρέη Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε να πάρει δάνειο

Δήμος Ναυπλιέων παίρνει δάνειο Τη λήψη δανείου από Τράπεζες ή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να ισοσκελιστεί και να καταρτιστεί ο Προύπολογισμός του...

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 27/3 στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 41χρονος αλλοδαπός...

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη στο Άργος

παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Μανιάτη στο Άργος Στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στο Άργος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαρτίου η παρουσίαση...

Παρακολούθηση μαθημάτων από πολίτες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (το πρόγραμμα)

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο και της διασύνδεσης του με την τοπική κοινωνία συνεχίζεται...

Παρακολούθηση μαθημάτων από πολίτες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (το πρόγραμμα)

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο και της διασύνδεσης του με την τοπική κοινωνία συνεχίζεται...

Γραπτός διαγωνισμός για 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας στο “Νέο Σχολείο”

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, υποστηρίζοντας ενεργά την ιδέα της αριστείας, προσφέρει μετά από γραπτό διαγωνισμό 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας σε μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν,...

Ζητούνται άτομα για εργασία σε συνεργείο καθαρισμού σε δημόσια υπηρεσία στην Αργολίδα

Ζητούνται άτομα για εργασία σε συνεργείο καθαρισμού, για μερική απασχόληση σε δημόσια υπηρεσία στην Αργολίδα. Με διετή σύμβαση εργασίας και ωράριο μετά τις 15:00. Δίδονται...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

34 Αμερικανοί μουσικοί επί σκηνής σε συναυλία στο Ναύπλιο

Το Ωδείο Ναυπλίου της Αγγελικής Μαυρούλη σας προσκαλεί το...

Εντατικές εργασίες από την Π.Ε. Αργολίδας για την αναβάθμιση του κόμβου Λυγουριού

Συνεχίζονται εντατικά από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας οι εργασίες...

Ζητείται υπάλληλος υποδοχής ξενοδοχείου στο Τολό

Ζητείται άτομο για θέση υπαλλήλου υποδοχής σε ξενοδοχείο στο...

Η συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με δημοσιογράφους

Η συνάντηση του Δημήτρη Πτωχού με δημοσιογράφους Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου,...

Ο … “πρωταθλητής” Ελλάδος στα χρέη Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε να πάρει δάνειο

Δήμος Ναυπλιέων παίρνει δάνειο Τη λήψη δανείου από Τράπεζες ή...

Ε.Π.Σ.Αργολίδας: Υπερψηφίστηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός

Ε.Π.Σ.Αργολίδας: Υπερψηφίστηκε ο Aπολογισμός Πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της...

Εταιρεία απεντομώσεων στο Άργος ζητά υπάλληλο για στελέχωση συνεργείου

Εταιρεία απεντομώσεων στο Άργος ζητά υπάλληλο για στελέχωση συνεργείου...