«Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής» από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου – Το πρόγραμμα

 

Για τέταρτη χρονιά, οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνουν Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ.

 

Οι παραστάσεις τους συνδυάζουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από την τετραετή φοίτησή τους στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και έχουν ως στόχο να επικοινωνήσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες με ένα ευρύτερο κοινό.

 

Το Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2019 οργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεατρική Παραγωγή», το οποίο διδάσκεται αποκλειστικά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από την Άννα Τσίχλη. Επτά ομάδες παρουσιάζουν οκτώ παραστάσεις με κείμενα της επιλογής τους σε διαφορετικούς χώρους στο Ναύπλιο στις 27 Μαΐου – 7 Ιουνίου 2019.

 

Πληροφορίες: Facebook

 

To  σχετικό trailer 

 

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Γιάννης Κοκκοράκης, 6986803995, [email protected]
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Άννα Τσίχλη, 6932130453, [email protected]

 

 


 

 

Η ομάδα Αβγώ Theater Group παρουσιάζει την παράσταση Μη φύγεις, επιστρέφω στις 25 και 28 Μαΐου 2019, στις 22.00 στο πάρκο επί της γωνίας Μιχαήλ Ιατρού και Σπύρου Γιαννόπουλου (πίσω από το πρώην εργοστάσιο Κύκνος).

 

Η παράσταση βασίζεται στις τεχνικές του θεάτρου επινόησης και προέκυψε από την έρευνα πάνω στην έννοια της μετάβασης και των μορφών της με την συμμετοχή όλων των μελών της ομάδας στην δημιουργική διαδικασία. Επίσης, η ομάδα ΑβγώTheaterGroup παρουσιάζει την παράσταση Θέα. Τρων στην 1ⁿ Ιουνίου 2019, στις 20.00 στην Αίθουσα Λήδας Τασοπούλου (Κεντρικά διδακτήρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Ηρακλέους 10). Η παράσταση βασίζεται όπως και η προηγούμενη στις τεχνικές του θεάτρου επινόησης. Στόχος της είναι να εξερευνήσει και να παρουσιάσει ποιο είναι το όριο των πραγμάτων που μπορεί να χωρέσει μια θεατρική σκηνή και να σατιρίσει την αψήφιση αυτού του ορίου. Η ομάδα ΑβγώTheaterGroup δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στο πλαίσιο του μαθήματος Σκηνοθεσία ΙΙΙ: Το Θέατρο της Επινόησης και αποτελείται από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και έναν κάτοικο Ναυπλίου.
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Κουρεμένου Βασιλική 6937781744

 

E-mail: [email protected]
Facebook: Αβγώtheatergroup
Instagram: abgw.theater.group

 

Η ομάδα Duo Theater Group παρουσιάζει το θεατρικό έργο Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου σε σκηνοθεσία Μαλίνας Τζίνου την Δευτέρα 27 Μαϊου 2019 στις 22.00 στο θέατρο Τριανόν. Το έργο διαδραματίζεται στην Αθήνα του 1978. δύο ερωτευμένοι δεκαεπτάχρονοι σχεδιάζουν να οδηγήσουν τη σχέση τους στην κορυφαία στιγμή της, να κάνουν, δηλαδή, έρωτα για πρώτη φορά, ξεπερνώντας τη συστολή τους, αλλά και τις στερεοτυπικές κοινωνικές αντιλήψεις της εποχής. «Σύμβουλος» στην πορεία τους προς την ολοκλήρωση της σχέσης τους, ένα παλαιομοδίτικο λεξικό του σεξ. Οι ηθικοπλαστικές απόψεις του οπισθοδρομικού λεξικού αποπροσανατολίζουν τους δύο νέους, δημιουργώντας τις συνθήκες για μια τρυφερή κωμωδία με vintage αισθητική και καταιγιστικό ρυθμό, ενώ γίνονται αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι των διαφορετικών τους απόψεων για την πολιτική, την κοινωνία και τις σχέσεις, αλλά και να δοκιμαστούν τα όρια της δικής τους σχέσης. Το Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2016 στο θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου, παίχτηκε για δυο σεζόν με επιτυχία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στην Καστοριά και στην Κύπρο. Η ομάδα DuoTheaterGroup δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και αποτελείται από επτά φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ασημίνα Πολύζου 6980716103

 

E– mail: [email protected]
Facebook: DUO – Theatergroup

 

 

• Η ομάδα Att1tude Theatre Group παρουσιάζει το έργο του Λόπε ντε Βέγκα ΦουέντεΟβεχούνα σε σκηνοθεσία και διασκευή του Γιώργου Τερροβίτη την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 20.00 στο θέατρο Τριανόν.

 

Το θεατρικό έργο Φουέντε Οβεχούνα εικάζεται ότι γράφτηκε κατά την περίοδο 1612 ή 1614 και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν στο ομώνυμο χωριό το 1476. Η ιστορία διαδραματίζεται στο χωρίο της ΦουέντεΟβεχούνα αλλά επίσης και σε άλλες περιοχές της Ιβηρικής Χερσονήσου. Κύριοι πρωταγωνιστές είναι η χωριατοπούλα Λαουρένθια, ο Διοικητής της πόλης ΦερνάνΓκομέθ Ντε Γκονθμάν και ο αγαπημένος της Λαουρένθιας, Φροντόζο. Η προσέγγιση της ομάδας Att1tude TheatreGroup δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα διαχρονικά, κοινωνικά μηνύματα του έργου όπως η ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλλα και η κατάχρηση εξουσίας. Η θεατρική ομάδα Att1tude TheatreGroup δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο. Με αφετηρία το Ναύπλιο και γνώμονα την δημιουργική συνεργασία, στοχεύει στην ανάδειξη νέων και ταλαντούχων ηθοποιών μέσω της υλοποίησης θεατρικών παραστάσεων και η απόδοση θεατρικών έργων με το δικό της ιδιαίτερο ύφος.
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Άννα Βαρντανιάν 6947242975

 

E-mail: [email protected]
Facebook: Att1tude Theatre Group
Teaser: https://youtu.be/vVqc0hjWoqY

 

 

• Η oμάδα Locales παρουσιάζει το projectυποβρΗΧΕΙΟ, Ιστορίες κάτω από την επιφάνεια, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 στις 17:30 – 21:00. Σημείο συνάντησης Πλατεία Εθνοσυνέλευσης.

 

Το υποβρΗΧΕΙΟ είναι το εγχείρημα ανάδειξης μιας κρυμμένης γειτονιάς που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης: την Πρόνοια και τις γειτονιές της με τα προσφυγικά ονόματα, τα Ρώσικα και τα Κρητικά. Αυτές οι γειτονιές θα «ακουστούν» μέσα από ιστορίες των κατοίκων της αλλά και μέσα από την ανάδειξη κάποιων άγνωστων σημείων με εικαστικό ή μουσικό τρόπο. Ο στόχος είναι διπλός: πρώτον να δημιουργηθεί ένα δίκτυο μεταξύ των κατοίκων της γειτονιάς και δεύτερον να στραφούν τα βλέμματα των κατοίκων του Ναυπλίου αλλά και των περαστικών στις ομορφιές (ή και όχι) ενός κρυμμένου προαστίου. Στο project θα συμμετέχουν φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, εθελοντές και κάτοικοι της Πρόνοιας Ναυπλίου. Το υποβρΗΧΕΙΟ ολοκληρώνεται με συριακά φαλάφελ και ρεμπέτικο γλέντι στο μαγαζί του Μάριου στην Πλατεία Εθνοσυνέλευσης.
Η ομάδα Locales, δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 από την Άλκηστη Βασιλάκου, την Ειρήνη Χαιρετάκη και τον Χρήστο Κατσίρη στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας της φοιτήτριας Άλκηστης Βασιλάκου, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Μαρία Βελιώτη και Άννα Τσίχλη.
Είσοδος ελεύθερη. Υποχρεωτική η τηλεφωνική κράτηση.

 

Υπεύθυνες επικοινωνίας: Ελένη Δριβάκου και Ελπίδα Κομιανού 6937895789, [email protected]
Instagram: upovriheio
Facebook: υποβρΗΧΕΙΟ

 

 

• Η ομάδα Memoriae Theatre Group, θα ανεβάσει για πρώτη φορά Το Πέρασμα της Νοτιοαφρικάνας Reza De Wet στην 15η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου Σερρών στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών ‘Αστέρια’, την Τρίτη 21 Μαΐου, στις 21:15 και στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής Ναυπλίου 2019 στο Θέατρο Τριανόν, την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 20:00.

 

Πρόκειται για μια ‘μαύρη’ παράσταση, που θυμίζει θρίλερ στην οποία συνυπάρχουν ισάξια δύο αντιθέσεις: Το υπερφυσικό στοιχείο και η λυρικότητα. Οι δυο αδελφές, Έρμιεν και Σούσσι, είναι σταλμένες από μια ανώτερη δύναμη, με σκοπό να σώσουν τον άνθρωπο από την προκαθορισμένη πορεία και καταστροφή του. Η μία εκπροσωπεί την ηθική ενώ η άλλη επιζητά τις απολαβές. Το ποτάμι, ένα μονοπάτι προς την καταστροφή, είναι το βασίλειο του Μαέστρο, ενός άντρα που με τη βοήθεια των δυνάμεών του εφοδιάζει τους ανθρώπους με θανατηφόρες επιθυμίες. Τα θύματα του, θα διασχίσουν το ποτάμι και στο τέλος θα πεθάνουν. Η μόνη λύση για να σταματήσει αυτό το μίασμα είναι να ξυπνήσουν οι πεθαμένες από αυτόν γυναίκες, όλες οι σύντροφοί του, όλες οι Εσμεράλδες και να εναντιωθούν στη δράση του. Εκμεταλλευόμενες τη σεάνς που πραγματοποιείται για την επίκληση της τελευταίας πεθαμένης Εσμεράλδας, η οποία δεν έχει ακόμη εξαγνιστεί, θα προσπαθήσουν μέσω του παρελθόντος να φέρουν στο σήμερα την ανάμνηση του Μαέστρο.
Η παράσταση δεν συνιστάται για άτομα κάτω των 13 ετών Είσοδος ελεύθερη.

 

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Αντριάνα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοκκοράκης, 6986803995
E-mail: [email protected]
Facebook: Memoriae Theatre Group
Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=e2SGozG8zmA

 

 

• Η ομάδα Kritamo Theatre Group παρουσιάζει μια διασκευή της Μήδειας του Ευριπίδη σε μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά και σκηνοθεσία του Φραγκίσκου Παπαδάκη με τίτλο Μακάρι όλοι ίσοι προς ίσους να ζούσαμε την Παρασκευή 31 Μαίου 2019 και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στις 22.00 στον Ημιυπαίθριο χώρο, Φουγάρο.

 

Στόχο της παράστασης αποτελεί η σύνδεση του σύγχρονου και του αρχαίου κόσμου με σκοπό τη διαπραγμάτευση της γυναικείας υπόστασης μέσα από την έννοια της συγχώρεσης, κάνοντας αναφορά στη γέννηση του Φοίνικα, που αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του. Οχτώ γυναίκες θα ταξιδέψουν τους θεατές, αναφερόμενες στη πλέον τραγική γυναίκα του αρχαίου κόσμου, την Μήδεια. Μέσα από την συγχώρεση αυτής της γυναίκας, μπορεί να αναλογιστεί ο θεατής τον πόνο των καταπιεσμένων γυναικών και να αντιληφθεί έως πού μπορούν να οδηγηθούν όταν τους στερούν την ανθρώπινη υπόσταση τους. Στον 21ο αιώνα οι κοινωνικές και ανθρώπινες αξίες σιγά-σιγά καταλύονται. Ίσως είναι η στιγμή να σκεφτούμε και να επαναπροσδιορίσουμε και τις σχέσεις μεταξύ των φύλων. Η θεατρική ομάδα Kritamoσυμμετείχε με την ίδια παράσταση στο 8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης στις 18 Απριλίου 2019.

 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Έρρικα Μπαζανή, 6984438051
E-mail: [email protected]
Facebook: KritamoTheatreGroup

 

 

• Η θεατρική ομάδα Agélaste παρουσιάζει το έργο του MateiVisniecΜεταναααάστες ή είμαστε πάρα πολλοί πάνω σ’ αυτή την πουτάνα τη βάρκα την Τετάρτη 29 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 στις 22:00 στο Αίθουσα 9 του Πολυχώρου Φουγάρο.

 

Στο σπονδυλωτό του έργο το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2016, ο Ρουμάνος γαλλόφωνος, θεατρικός συγγραφέας και δημοσιογράφος, MateiVisniec, προτείνει μικρές σκηνές και δραματικές καταστάσεις (εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα), με τις οποίες προσπαθεί να συλλάβει σε αυτό το έργο τη συναισθηματική και ανθρώπινη πλευρά του φαινομένου. Όπως γράφει στο εισαγωγικό του σημείωμα: «Έγραψα αυτό το έργο με βιασύνη…βιασύνη να καταλάβω, βιασύνη να στείλω ένα σήμα. Οι Έλληνες έχουν χίλιους λόγους να νιώθουν πιο γρήγορα και πιο βαθιά ότι τους αφορά ο διάλογος που προτείνει αυτό το έργο, γιατί βρίσκονται, ακόμη μια φορά, μέσα σ’ ένα τσουνάμι από ερωτήματα και αμφιβολίες. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που αυτό το κείμενο εκδίδεται πρώτη φορά παγκοσμίως στην Ελλάδα». Στην παράσταση συμμετέχουν δεκαέξι ηθοποιοί, οκτώ από τους οποίους θα εναλλάσσονται μέσα σε ρόλους αντιθετικούς μεταξύ τους, και οι υπόλοιποι με τα σώματα τους μετατρέπονται σε βάρκες, τείχη, κουπιά, σύνορα και άλλα. Με τη βοήθεια πρωτότυπων βίντεο και πρωτότυπου ηχητικού σχεδιασμού θα επιχειρηθεί να αποδοθεί το έργο θεατρικά, οπτικοακουστικά και μουσικοχορευτικά.

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κονδύλη Μαρωφυλλιά, 6985863164, [email protected]
Facebook: Agelaste
Trailer: https://vimeo.com/327500216?fbclid=IwAR0Y8tgABjsu5mZlbjnJOFnR9dUmlrhqdO2z8GayC3H2Wi8Vw0VKNit6eRY

 

 

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Κεφαλάρι Άργους: Η προέλευση των νερών του Ερασίνου – Ο θρύλος με τον νεαρό βοσκό

Κεφαλάρι Άργους: νερά του Ερασίνου του Γιώργου Νικολόπουλου Από τα αρχαία χρόνια, υπήρχαν οι παραδόσεις πως τα νερά του Ερασίνου ποταμού, ο οποίος πηγάζει από το...

Πλήθος κόσμου για τα κούλουμα στη Νέα Κίο – Δωρεάν σαρακοστιανά, κρασί και γλέντι

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης, στη Νέα Κίο για να γιορτάσει τα κούλουμα. Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών έχει...

Η “Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ” αναζητά Σύμβουλο Πώλησης Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού & Τεχνολογίας για το κατάστημα Άργους

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε, η Νο1 εταιρεία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού, ειδών τεχνολογίας κτιρίων και λύσεων διαχείρισης ενέργειας, αναζητά Σύμβουλο Πώλησης Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού & Τεχνολογίας...

Κεφαλάρι Άργους: Η προέλευση των νερών του Ερασίνου – Ο θρύλος με τον νεαρό βοσκό

Κεφαλάρι Άργους: νερά του Ερασίνου του Γιώργου Νικολόπουλου Από τα αρχαία χρόνια, υπήρχαν οι παραδόσεις πως τα νερά του Ερασίνου ποταμού, ο οποίος πηγάζει από το...

Πλήθος κόσμου για τα κούλουμα στη Νέα Κίο – Δωρεάν σαρακοστιανά, κρασί και γλέντι

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης, στη Νέα Κίο για να γιορτάσει τα κούλουμα. Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών έχει...

Η “Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ” αναζητά Σύμβουλο Πώλησης Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού & Τεχνολογίας για το κατάστημα Άργους

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε, η Νο1 εταιρεία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού, ειδών τεχνολογίας κτιρίων και λύσεων διαχείρισης ενέργειας, αναζητά Σύμβουλο Πώλησης Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού & Τεχνολογίας...

Η παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου στο Ναύπλιο

Η παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου στο Ναύπλιο Καταπληκτικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής 17/1 στο Ναύπλιο, γιορτάζοντας...

Η παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου στο Ναύπλιο

Η παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου στο Ναύπλιο Καταπληκτικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής 17/1 στο Ναύπλιο, γιορτάζοντας...

Εικόνες από την καρναβαλική παρέλαση στο Άργος

Εικόνες από την καρναβαλική παρέλαση στο Άργος Το «Αργείτικο Καρναβάλι 2024» ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πολύ κέφι παρουσία χιλιάδων παρευρισκόμενων και εκατοντάδων συμμετεχόντων. Η παρέλαση ξεκίνησε...

Ναύπλιο: Κυρίες μιας άλλης εποχής συνάντησαν τα ντόμινο και τον Αρλεκίνο

  Το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαρτίου, όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Τριών Ναυάρχων ή στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, παρακολούθησαν μια αυτοσχέδια περιπατητική παράσταση με...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Εκδήλωση στο Άργος για την επέτειο της ελληνικής Επανάστασης

Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, στις 7.15 μμ, στην αίθουσα...

Αθήνα: Κύκλωμα εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία, τις στρατολογούσε 25χρονη – 4 συλλήψεις

Κύκλωμα εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία Συνελήφθησαν με εντάλματα τέσσερα άτομα...

Γ. Γαβρήλος: Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών από τη χαλαζόπτωση στα Πυργιώτικα

Δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Την Κυριακή...

Eνημερωτικό σεμινάριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου υπό την αιγίδα...

Το πρόγραμμα εορτασμού του ιερού ναού της “Ευαγγελίστριας” Ναυπλίου

Το πρόγραμμα εορτασμού του ιερού ναού της "Ευαγγελίστριας" Ναυπλίου Παρασκευή...