Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Καταδικάστηκε η Δέσποινα Δαμασκηνού για δωροληψία και απόπειρα εκβίασης στο Δήμο Άργους – Μυκηνών

 

Έπειτα από αναβολές και διακοπές, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η δίκη για την υπόθεση δωροληψίας και απόπειρας εκβίασης στο Δήμο Άργους – Μυκηνών.

 

Η κατηγορούμενη Δέσποινα Δαμασκηνού, μέλος της α’βαθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου. Καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε 17 μήνες φυλάκιση (15 μήνες για την υπόθεση δωροληψίας και 5 μήνες για την απόπειρα εκβίασης). Επίσης, με χρηματική ποινή 6.000 ευρώ καθώς και με στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για δύο χρόνια. Η καταδίκη είναι με αναστολή επί τριετία. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι εφέσιμη.

 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν την επιείκεια του Δικαστηρίου με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, κάτι που απορρίφθηκε. Ο Εισαγγελέας της έδρας ανέφερε πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο λόγω του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποίησε η κατηγορούμενη τη συμμετοχή της στα κοινά και δη στο Δήμο.

 

Μετά το τέλος της δίκης, η συνήγορος πολιτικής αγωγής Βασιλική Θωμοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του Δικαστηρίου.

 

 

 

 

6 σχόλια

Πρόσφατα σχόλια