Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην ομιλία του Στέλιου Κούλογλου στο Άργος

 

Στο γεμάτο από κόσμο Εργατικό Κέντρο Άργους μίλησε το βράδυ του Σαββάτου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέλιος Κούλογου με θέμα «Δημοκρατία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ευρωεκλογές». Είχε προηγηθεί, από το πρωί, επίσκεψη στη λαϊκή αγορά του Άργους, στη συνοικία των Γεφυρίων αλλά και στο Ναύπλιο και τη Νέα Κίο.

 

Ο ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος παρουσίασε βίντεο με τις δράσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο και σε χώρες της υφηλίου και με λόγο απλό και τρόπο παραστατικό αναφέρθηκε στις αιτίες της ανόδου της ακροδεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού στις χώρες της Ε.Ε., στη δράση των ακροδεξιών κομμάτων, στις αποφάσεις που λαμβάνουν σε θέματα που αφορούν τα ατομικά δικαιώματα, τα ατομικά δικαιώματα, τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

 

Δεν παρέλειψε να τονίσει και τη συμπόρευση σε κάποια θέματα (πχ εργασιακά δικαιώματα) με την Ακροδεξιά και άλλων κομμάτων από το χώρο της Δεξιάς όπως η Νέα Δημοκρατία.

 

Τόνισε πως είναι απαραίτητη η δημιουργία σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενός κοινού μετώπου κατά των ακροδεξιών πρακτικών, μιας προοδευτικής συμμαχίας στην οποία θα συμμετέχουν εκτός από την Αριστερά, Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι ακόμα και Φιλελεύθεροι, ενάντια στην οπισθοδρόμηση και το χτύπημα των κοινωνικών κατακτήσεων που επιδιώκει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο εντάσσεται η Νέα Δημοκρατία.

 

Αναφέρθηκε στις ακροδεξιές τακτικές και σε τοπικό – αυτοδιοικητικό επίπεδο μιλώντας για τους «καμπόσους» της πολιτικής τους οποίους, όπως είπε, «εσείς οι Αργείτες γνωρίζετε πολύ καλά».

 

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στα αισιόδοξα για τον ΣΥΡΙΖΑ μηνύματα των τελευταίων ημερών για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα είπε για τη Νέα Δημοκρατία: Είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα; Μοναδικός τους στόχος είναι να ξαναπάρουν την εξουσία και να συνεχίσουν το πάρτι που έκαναν…».

 

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με αφορμή ερωτήσεις των παραβρισκόμενων.