ΚΕΕ Ξανά; Όχι για τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, και όμως είναι απαραίτητα… (γράφει ο Δημήτρης Πειρούνης)

 

του Δημήτρη Πειρούνη,

υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Άργους – Μυκηνών

με το συνδυασμό «Δυνατή πόλη ξανά» του Τάσσου Χειβιδόπουλου

 

 

Εν περιλήψει:

 

-Στο Δήμο Άργους -Μυκηνών θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

 

-Το κόστος για την  λειτουργία τους είναι πάρα πολύ μικρό, ένα κλάσμα από ότι δίνουμε για τον Γαϊτάνο, την Γλυκερία, ή την απευθείας ανάθεση κάποιας μελέτης.

 

-Η νυν δημοτική αρχή δυστυχώς το κτίριο στην οδό Τσώκρη 63, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως με καινούργιες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καλύψει τις ανάγκες του ΚΕΕ, το διέλυσε εντελώς απαξιώνοντας στην συνέχεια την λειτουργία του ΚΕΕ.

 

-Η νυν δημοτική αρχή δυστυχώς με ευθύνη της δεν κατάφερε να ενταχθεί στο πρόγραμμα που προκηρύχθηκε για ένταξη της στα ΚΕΕ ώστε να αντλήσει χρηματοδότηση και να στήσει το δικό της ΚΕΕ.  Χάθηκε η ευκαιρία για τα δωρεάν Κέντρο Δια Βίου Μάθησης  από το Υπουργείο Παιδείας.

 

– Η επόμενη δημοτική αρχή οφείλει να αναπληρώσει αυτό το κενό με δικά της μέσα, δεν είναι κάτι αδύνατο και το κόστος είναι μικρό…

 

– Η ευθύνη για την διαχρονική απαξίωση των ΚΕΕ είναι της νυν Δημοτικής Αρχής Καμπόσου.

 

– Το Άργος είναι 0% στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, 0% στην ανακύκλωση και 0% στην τοπική ανάπτυξη.

 

 

 

Αναλυτικά:

 

 

Μικρό ιστορικό των ΚΕΕ: Το ΚΕΕ διέθετε στο Άργος δική του στέγη, τα πρώτα χρόνια το φιλοξένησε επάξια το Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, ένας χώρος με μεγάλη ιστορική αξία, το οποίο είχε προσφέρει ο Δήμος Άργους. Στην συνέχεια φιλοξενήθηκε στο κτίριο του πρώην κτηματολογίου, στην οδό Τσώκρη 63, κτίριο το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως με καινούργιες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καλύψει τις ανάγκες του ΚΕΕ. Η νυν δημοτική αρχή δυστυχώς το κτίριο στην οδό Τσώκρη 63, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως με καινούργιες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καλύψει τις ανάγκες του ΚΕΕ, μετά το 2011 ωτο διέλυσε εντελώς, απαξιώνοντας στην συνέχεια την λειτουργία του ΚΕΕ.

 

 

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων(ΚΕΕ) δημιουργήθηκαν ως δομές και παρείχαν εκπαίδευση στους ενήλικες πολίτες της Ελλάδας από το 2004 έως και το 2016 όπου έκλεισαν, αφού είχαν ήδη μετονομαστεί σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).

 

Χρηματοδοτούνταν από το Ευρωπαϊκό ταμείο (EΠΕΑΕΚ) και (ΕΣΠΑ) και το ταμείο της Περιφέρειας ενώ ο φορέας που υλοποιούσε τα προγράμματα  μέσω των κατά τόπου ΚΕΕ σε επίπεδο νομού ήταν το ΙΔΕΚΕ και κατόπιν το ΙΝΕΔΙΒΙΜ μέσα απο τα ΚΔΒΜ σε επίπεδο δήμου τότε όπου και σταμάτησαν την λειτουργίας τους.

 

Σε διοικητική βάση τα ΚΕΕ λειτούργησαν  σε επίπεδο νομού  (ένα σε κάθε νομό εκτός Αττικής και Θες/νικης) προσλαμβάνοντας 3 στελέχη και 3 ακόμη ανεξάρτητα που υπάγονταν στο ΚΕΕ για Σχολή  γονέων, επιμόρφωση αγροτών και την χρήση ΗΥ για αρχάριους και Τρίτη ηλικία. Όλα αυτά ορίζονταν από την επιστημονική ομάδα του ΥΠ. Παιδείας και κατευθύνονταν προς τα κάτω με αναθέσεις έργου που κατά καιρούς ανανεώνονταν ή εκ νέου προσλαμβάνονταν νέα.

 

Με αντίστοιχο τρόπο προκηρύσσονταν θέσεις ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού και με βάση τις ειδικότητες που ίχαν οριστεί απο το Υπουργείο και την λίστα κατάταξης μετά από αξιολόγησης των προσόντων και την εμπειρία τους απασχολούνταν ιεραρχικά .

 

Οι δαπάνες καθαριότητας, φωτοτυπίες κλπ. καλύπτονταν απο τον Φορέα. Ο δήμος συνέβαλλε με τον υπεύθυνο παιδείας (διακοσμητικός ρόλος)  και τον προϊστάμενο του ΚΕΕ στην εξομάλυνση εμποδίων που κυρίως προέκυπταν απο τις διευθύνσεις των σχολείων, την ακαμψία και χρονοτριβή στην παραχώρηση αιθουσών, στην περάτωση του έργου και την δημοσιοποίηση ( κατάχρηση ) της συμβολής του έργου στους δημότες από πλευράς δημοτικής αρχής….

 

 

Τα ΚΔΒΜ έκλεισαν με τελευταία έδρα τους τη Ν. Κίο και στο κτίριο όπου στεγάζονταν το παλιό δημαρχείο Ν. Κίου. Ο εξοπλισμός του παλιού ΚΕΕ επί της Τσώκρη εξαϋλώθηκε μέσα από συνθήκες καταστρατήγησης δικαιωμάτων των αρμοδίων…

 

 

Σε πολύ παλαιότερο άρθρο μου (τον Μάρτιο του 2008) είχα αναφέρει ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν προσδοκίες από την κοινότητα στην οποία ζούν και κατ’ επέκταση από την θεσμική έκφραση της που είναι ο δήμος τους και είχα θέσει το ερώτημα ποιές παροχές θα πρέπει να προσφέρει ένας δήμος προς τους δημότες του.

 

 

Αυτό είναι που καθιστά τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) πολύ σημαντικά. Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων είναι μια ιδιαίτερη παροχή γνώσης η οποία απευθύνεται σε ενήλικες.

 

Το κράτος οφείλει να προσφέρει στους πολίτες τέτοιους θεσμούς που τους δίνουν την δεύτερη ή και τρίτη ή και τέταρτη ευκαιρία εφόσον το επιθυμούν να επιμορφώνονται, την ευκαιρία σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που δεν ήταν μέσα στις τεράστιες αλλαγές των δεκαετιών του 1990 και 2000 (ή και τις επερχόμενες) να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και μην αποκλείονται από μια συνεχώς εξελισσόμενη πραγματικότητα.

 

Τα ΚΕΕ υπήρξαν η απόδειξη ότι είναι δυνατό οι θεσμοί να μην είναι θεσμοί κέλυφος** αλλά να έχουν περιεχόμενο, να είναι εργαλεία κατεύθυνσης της κοινωνίας με την θετική έννοια.

 

 

Δεδομένων τούτων, το έργο των ΚΕΕ πρέπει να προβληθεί και να επενδυθεί περαιτέρω, το κέρδος είναι πασιφανές, μια κοινωνία πιο έτοιμη να δεχθεί και να προσαρμοστεί στις αλλαγές που έρχονται, πράγμα που σημαίνει ότι θα αποκλειστούν στο μέλλον λιγότεροι από τα μέλη της, και αυτό είναι μια τελευταία ευκαιρία που δεν χάνεται. Οι τοπικές κοινότητες έχουν μόνο ένα δρόμο, να οργανωθούν, να αναβαθμιστούν, να σχεδιάσουν το μέλλον τους από κοινού για να ρυθμίσουν τις επιπτώσεις που οι εξελίξεις αυτές έχουν στο ίδιο το ύφασμα τους, στο ύφασμα της κοινωνίας. Χωρίς σκέψη, διορατικότητα, συντονισμένη δράση πολλά από τα μέλη τους θα αποκλειστούν και δεν θα συμμετέχουν στο μέλλον.

 

 

Το καλύτερο όμως το αφήνουμε για το τέλος. Τα ΚΕΕ είναι δωρεάν για τους πολίτες, είναι μια υπηρεσία προς τους πολίτες η οποία δεν επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τα έξοδα του νοικοκυριού. Αλήθεια πόσες ευκαιρίες μας προσφέρονται δωρεάν σήμερα;

 

 

Τα ΚΕΕ θα πρέπει να υποστηριχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το Δήμος Άργους – Μυκηνών. Όμως το κόστος λειτουργίας τους είναι πάρα πολύ μικρό. Πόσο μικρό;

 

 

Η πολύ καλή φίλη Κατερίνα Γραμματικού, πρώην υπεύθυνη του ΚΕΕ Αργολίδας, απαντώντας σε ερώτημα μου για τις δομές που είναι απαραίτητες και για τον τρόπο που θα μπορούσαν αυτές να εξασφαλιστούν και το κόστος που απαιτείται ώστε να επαναλειτουργήσουν τα ΚΕΕ μου απάντησε τα εξής:

 

“Εκτίμηση κόστους λειτουργίας (δίχως έδρα ΚΕΕ) εντός δημοτικής οργανωτικής δομής ενός πενηντάωρου (50h) προγράμματος με μέγιστο αριθμό εκπαιδευομένων ανά τμήμα τα 20 άτομα.

 

700 / 1000 ευρώ σύνολο ανά πενηντάωρο (50h) πρόγραμμα

 

Απαιτείται:

Συντονιστής – Διαχειριστής : Δημοτικός υπάλληλος

Συνέργεια με τους Δ/ντες Σχολείων

Μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ίσως και σε εποχιακή βάση ή μέσω ΟΑΕΔ!

Το κόστος λειτουργίας σε αυτό το πλάνο συμπεριλαμβάνει τους εκπαιδευτές και τα αναλώσιμα όπως φωτοτυπίες για τους εκπαιδευόμενους, γραφική ύλη, κλπ.

Στέγαση : το ανακαινισμένο από το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. του Υπ. Παιδείας ‘κληροδότημα Στάμου΄ επί της οδ. Τσώκρη στο Άργος.

 

Μεταβλητά Λειτουργικά κόστη

(Πιθανή ) Ωριαία αντιμισθία εκπαιδευτών (Μεικτές απολαβές) 16-19€ / ώρα

Αναλώσιμα / Γραφική ύλη (για τον εκπαιδευτή, όπως στυλό, μαρκαδόρους λευκού πίνακα, κάποια CD , κόλλες αναφοράς) 10€ ανά πενηντάωρο (50h) πρόγραμμα

Φωτοτυπίες 4-7€ / εκπαιδευόμενο

Άρα συνολικά απαιτούνται:

600 / 1000 ευρώ η ανελαστική δαπάνη για τον εκπαιδευτή! υπολογίζοντας κατ` ελάχιστο 16/19 ευρώ Χ 50 ώρες

10 ευρώ Αναλώσιμα / Γραφική ύλη (για τον εκπαιδευτή,

80 / 140 ευρώ Φωτοτυπίες για 20 εκπαιδευόμενους

 

700 / 1000 ευρώ Σύνολο ανά πενηντάωρο (50h) προγράμμα

 

*Ενδέχεται το κόστος για φωτοτυπίες ή κάποιο προτεινόμενο βιβλίο να καλύπτεται από τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους, όπως  είχε συμβεί στο παρελθόν στο ΚΕΕ  

 

 

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων μπορούν να λειτουργήσουν ξανά με διάφορους τρόπους.

 

α/ Πλάνο 1 με το ΚΕΕ να εντάσσεται διοικητικά και λειτουργικά στο Δήμο.

 

Εκτίμηση κόστους λειτουργίας (δίχως έδρα ΚΕΕ) εντός δημοτικής οργανωτικής δομής

 

Απαιτείται :

Συντονιστής – Διαχειριστής : Δημοτικός υπάλληλος

Συνέργεια με τους Δ/ντες Σχολείων

Μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας!

Στέγαση : το ανακαινισμένο από το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. του Υπ. Παιδείας κληροδοτημένου κτιρίου Στάμου επί της οδ. Τσώκρη στο Άργος.

Το κόστος λειτουργίας σε αυτό το πλάνο συμπεριλαμβάνει τους εκπαιδευτές και τα αναλώσιμα όπως φωτοτυπίες για τους εκπαιδευόμενους, γραφική ύλη, κλπ.

 

Μεταβλητά Λειτουργικά κόστη

Ωριαία αντιμισθία εκπαιδευτών: 16-19 ευρώ ανά ώρα

Αναλώσιμα – Γραφική ύλη: 10 ευρώ ανά ενότητα

Φωτοτυπίες 4-7 ευρώ ανά εκπαιδεύομενο

 

β/ Το πλάνο 2 θα όριζε την λειτουργία του ΚΕΕ εντός ξεχωριστού από το δήμο κτιρίου σε λειτουργικό και διοικητικό επίπεδο .

Στέγαση του ΚΕΕ σε δική του δομή: το ανακαινισμένο από το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. του Υπ. Παιδείας κτιρίου Στάμου επί της οδ. Τσώκρη στο Άργος.

Αυτό το πλάνο ορίζει διαφορετικού μεγέθους κόστη που θα πρέπει να συμπεριλάβει:

την συντήρηση και λειτουργία από την χρήση των 4 αιθουσών διδασκαλίας και τη γραμματειακή υποστήριξη με ότι αυτά απαιτούν ως Πάγια κόστη.

Αναγκαία πρωτίστως θα ήταν η αγορά εδράνων και γραφείων όπως επίσης και Η/Υ κλπ. Εφόσον αυτά θα καλύπτονταν από το Ταμείο της Περιφέρειας με κάποιο ειδικό κονδύλι ή από άλλο φορέα, ή μέσω δωρεάς από Υπηρεσίες που εκσυγχρονίζουν παλιά εργαστήρια ή δίκτυα υπολογιστών,  το κόστος μπορεί να είναι και μηδενικό ακόμη.

Η λειτουργία του ΚΕΕ επιβαρύνεται σε αυτήν την περίπτωση με τα λειτουργικά έξοδα και δαπάνες του κτιρίου ‘αίθουσες, κλπ.’

 

Το εκπαιδευτικό υλικό:

Μπορεί να αντληθεί από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης   http://repozitory.edulll.gr  [το χρησιμοποιούσαμε και στα παλιά ΚΕΕ].

Οι εκπαιδευτές ενηλίκων μπορούν να επιλέγονται από τον ΕΟΠΠΕΠ που είναι ο επίσημος φορέας πιστοποίησης γνώσεων και επαγγελματικών προσόντων και για τους εκπαιδευτές ενηλίκων.

Επιμόρφωση.

Οι εκπαιδευτές μπορούν να ανατροφοδοτούνται με μεθοδολογικά εργαλεία, μελέτες και βιβλιογραφία καθώς και ερευνητικές εργασίες μέσα από την Ένωση Εκπαιδευτών Ενηλίκων (ΕΕΕΕ, adulteduc.gr), και σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της, τον καθηγητή Κόκκο, θα μπορούσε να καταστεί το Άργος η πόλη όπου θα εκπαιδεύονται εκπαιδευτές ενηλίκων  (θεωρητικά είναι επάγγελμα του μέλλοντος). 

 

Τα Προγράμματα Εκπαίδευσης των ΚΕΕ μπορούν να είναι:

Ξένες γλώσσες ‘Ευρωπαϊκές’

Προγράμματα Η-Υ Βασική χρήση και εξελιγμένα προγράμματα (σε μικρότερη ζήτηση)

Ψυχολογίας (ότι είχε σχέση με το αντικείμενο του ψυχολόγου)

Ελληνική γλώσσα για αλλοδαπούς

Σχολή γονέων

Συμβουλευτική ευπαθών ομάδων – σύνδεση με ΚΕΘΕΑ, Οργανώσεις Προσφύγων, Παλιννοστούντες (εικάζω ότι θα υπάρξει ένα τέτοιο ρεύμα εν καιρώ) κλπ.

Τοπική ιστορία- Λαογραφία

Φωτογραφία – Videography

Πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και ήχου

Μarketing

 

Βέβαια, ο κόσμος αλλάζει και ενδεχομένως, αντικείμενα όπως: Κινέζικα, Ρώσικα και Social Media για την Τρίτη ηλικία, να ήταν περιζήτητα στις μέρες μας!

 

Παράλληλα με την λειτουργία του ΚΕΕ ως εκπαιδευτικό κέντρο– εφόσον υπάρχει σε ξεχωριστό κτίριο – μπορεί να αποτελέσει ένα κέντρο πολιτισμού διαδραστικό και εξωστρεφές κι όχι στατικό  και εσωστρεφές (βλ. αίθουσα Μ. Αλέξανδρος) όπου μπορούν να διοργανώνονται εκθέσεις καλλιτεχνών, παρουσιάσεις βιβλίων, μικρές διαλέξεις, ομαδικές συναντήσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, να τρέχουν project κλπ. από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στα προγράμματα ώστε να αποκτήσει ένα έντονα κοινωνικοποιημένο χαρακτήρα ως ανοικτή δομή δια βίου μάθησης.

 

Κατερίνα Γραμματικού”

 

 

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι ότι:

 

-Η νυν δημοτική αρχή δυστυχώς με ευθύνη της δεν κατάφερε να ενταχθεί στο πρόγραμμα που προκηρύχθηκε για ένταξη της στα ΚΕΕ ώστε να αντλήσει χρηματοδότηση και να στήσει το δικό της ΚΕΕ.  Χάθηκε η ευκαιρία για τα δωρεάν Κέντρο Δια Βίου Μάθησης  από το Υπουργείο Παιδείας.

 

– Η επόμενη δημοτική αρχή οφείλει να αναπληρώσει αυτό το κενό με δικά της μέσα, δεν είναι κάτι αδύνατο και το κόστος είναι μικρό…

 

– Η ευθύνη για την διαχρονική απαξίωση των ΚΕΕ είναι της νυν Δημοτικής Αρχής Καμπόσου.

 

– Το Άργος είναι 0% στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, 0% στην ανακύκλωση και 0% στην τοπική ανάπτυξη.

 

 

Καιρός για αλλαγή σελίδας στον δήμο μας.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

H Ολυμπιακή Φλόγα στο Ναύπλιο: Η διαδρομή, οι 4 λαμπαδηδρόμοι, οι εκδηλώσεις

H Ολυμπιακή Φλόγα στο Ναύπλιο: Η διαδρομή Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχεται το Ναύπλιο, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Πρόκειται...

Στην Ακρόπολη των Μυκηνών την Τετάρτη η Ολυμπιακή Φλόγα

Στην Ακρόπολη των Μυκηνών η Ολυμπιακή Φλόγα Στην Ακρόπολη των Μυκηνών θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 2.20μμ, η Ολυμπιακή Φλόγα στέλνοντας μήνυμα σε...

Θα κλείσει νωρίς την Τετάρτη 17/4 η Λαϊκή Αγορά του Ναυπλίου

  Το τμήμα αδειοδότησης και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ναυπλιέων και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Διαλιάτσης ανακοινώνουν ότι η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Ναυπλίου την...

H Ολυμπιακή Φλόγα στο Ναύπλιο: Η διαδρομή, οι 4 λαμπαδηδρόμοι, οι εκδηλώσεις

H Ολυμπιακή Φλόγα στο Ναύπλιο: Η διαδρομή Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχεται το Ναύπλιο, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Πρόκειται...

Στην Ακρόπολη των Μυκηνών την Τετάρτη η Ολυμπιακή Φλόγα

Στην Ακρόπολη των Μυκηνών η Ολυμπιακή Φλόγα Στην Ακρόπολη των Μυκηνών θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 2.20μμ, η Ολυμπιακή Φλόγα στέλνοντας μήνυμα σε...

Θα κλείσει νωρίς την Τετάρτη 17/4 η Λαϊκή Αγορά του Ναυπλίου

  Το τμήμα αδειοδότησης και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ναυπλιέων και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Διαλιάτσης ανακοινώνουν ότι η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Ναυπλίου την...

Πλημμύρισαν δύο υπόγεια και αυλές στο Ναύπλιο από βλάβη στον αγωγό της ΔΕΥΑΝ

Δύο υπόγεια αλλά και αυλές σπιτιών και δρόμοι πλημμύρισαν στο Ναύπλιο, όταν έσπασε ο αγωγός ύδρευσης της ΔΕΥΑΝ. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στη συμβολή των οδών...

Πλημμύρισαν δύο υπόγεια και αυλές στο Ναύπλιο από βλάβη στον αγωγό της ΔΕΥΑΝ

Δύο υπόγεια αλλά και αυλές σπιτιών και δρόμοι πλημμύρισαν στο Ναύπλιο, όταν έσπασε ο αγωγός ύδρευσης της ΔΕΥΑΝ. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στη συμβολή των οδών...

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αμαλίας στο Ναύπλιο

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αμαλίας στο Ναύπλιο Διακοπή κυκλοφορίας πάσης φύσεως οχημάτων, επί της οδού Αμαλίας στο Ναύπλιο, θ γίνει από τις 8 το πρωί...

Με τιμές Αρχηγού Κράτους το Ναύπλιο θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα – Το πρόγραμμα

το Ναύπλιο θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα Το πρόγραμμα της διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το Ναύπλιο Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει καταρτίσει η...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σε διαβούλευση βρίσκεται...

Νικήτρια η ΣΑΕΚ Άργους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διασωστικών Δεξιοτήτων

Νικήτρια η ΣΑΕΚ Άργους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ολοκληρώθηκε με μεγάλη...

H Ολυμπιακή Φλόγα στο Ναύπλιο: Η διαδρομή, οι 4 λαμπαδηδρόμοι, οι εκδηλώσεις

H Ολυμπιακή Φλόγα στο Ναύπλιο: Η διαδρομή Την Ολυμπιακή Φλόγα...

Ενημερωτικό σεμινάριο για λογιστές-φοροτεχνικούς στο Επιμελητήριο Αργολίδας

Την Παρασκευή 26 Απρίλιου, στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητήριου...

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το “RUN GREECE Ναύπλιο 2024”

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο “RUN GREECE Ναύπλιο...

Σεμινάριο-βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Πάμε φυλακή?» παρουσιάζεται στο Ναύπλιο

Σεμινάριο «Πάμε φυλακή?» στο Ναύπλιο Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δραματική...

Εκδήλωση στο Ναύπλιο: «Νεότερη Ελληνική Ιστορία: Η οπτική του Gunnar Hering».

Ναύπλιο: Η οπτική του Gunnar Hering Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και το Κέντρο...