Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

«Ανάπλι εμπρός!»: Ας μιλήσει επιτέλους κάποιος και για την Πρόνοια

Τις προτάσεις του καταθέτει ο συνδυασμός της τοπικής κοινότητας του Ναυπλίου “Ανάπλι εμπρός!’ για την Πρόνοια, την “πιο πολύχρωμη, πολυπολιτισμική συνοικία της πόλης” όπως τη χαρακτηρίζει:

 

 

Σύνδεση της Πρόνοιας με το ιστορικό κέντρο μέσω του Πάρκου του Σταθμού. Σήμερα ο χώρος του σιδηροδρομικού σταθμού δείχνει σημεία πλήρους εγκατάλειψης. Λίγο από πράσινο, λίγο από παρκάρισμα αυτοκινήτων (Τετάρτη και Σάββατο)  λίγο από μουσείο λίγο από όλα. Φυτεύσεις δένδρων και αρχιτεκτονική μελέτη ανάδειξης ώστε να είναι η γέφυρα επικοινωνίας με την Πρόνοια.  Φωτογραφικό Μουσείο της Πόλης σε βαγόνια του ΟΣΕ (όλοι οι παλαιοί Φωτογράφοι της πόλης του Ναυπλίου ήσανΠρονοιώτες).

 

 

Ο επισκέπτης θα έχει πλέον κίνητρο και προσανατολισμό να οδηγηθεί μέχρι την Πρόνοια.

 

 

Να διαμορφώσουμε στη Πρόνοια μία άλλη τουριστική διαδρομή μέσα στο χρόνο και τα μνημεία:Αη Γιάννης-Αγία Τριάδα-Ιστορική Πλατεία Εθνοσυνέλευσης-Εκκλησιαστικό μικρό Μουσείο στην Ευαγγελίστρια,-Μυκηναϊκοί Τάφοι στα Λαγούμια – Άγιοι Πάντες- Λέων των Βαυαρών – Νεκροταφείο με τα σημαντικά Ταφικά Μνημεία, διαμορφώνουν μια εναλλακτική πορεία περιήγησης στην Πρόνοια.

 

 

Διεκδικούμε την ολοκλήρωση του πεζοδρόμου από Ευαγγελίστρια-πρόποδες Παλαμηδίου-Εργατικό Κέντρο (πεζόδρομος που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης και έχει μείνει ανολοκλήρωτος). Έχει ονομαστεί πολιτιστικός πεζόδρομος και θα μπορούσε να διαμορφωθεί ώστε να γίνονται  υπαίθριες εκθέσεις Μια διαφορετική βόλτα στην πόλη.

 

 

Πρόνοια με τις ταβέρνες της. Ας δημιουργήσουμε τους όρους ώστε η Πρόνοια να προβληθεί ως ένα άλλο γαστρονομικό κέντρο της πόλης μας με τοπικές γεύσεις.

 

Δημιουργία χώρου περιαστικού πρασίνου στις πλαγιές του Παλαμηδίου.

 

Δημιουργία συστήματος Πυρασφάλειας στο Κάστρο Παλαμηδίου και στις πλαγιές του.

 

 

Επαναλειτουργία του ιστορικού μονοπατιού που ένωνε την Πρόνοια με το Παλαμήδι.

 

Θέματα διευθέτησης όμβριων: Μπαζώσαμε ένα ρέμα.  Τα νερά της βροχής πρέπει να διευθετηθούν για να αποφύγουμε πλημμυρικά φαινόμενα

 

Αλλαγή υλικών επίστρωσης στα στενά της Πρόνοιας: Ο κυβόλιθος είναι μια πρόταση.

 

Με βάση  τη Πρόνοια ας επαναφέρουμε το λαϊκό χαρακτήρα του καρναβαλιού.

 

 

Ηρακλής! Ένα όνομα που λέει πολλά στις καρδιές των Προνοιωτών. Να γίνει και πάλι το όραμα για την αναγέννηση του ποδοσφαίρου σε όλη την πόλη.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια