Περιοδεία των Οικολόγων Πράσινων στην Αργολίδα

 

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μιχάλη Μπάκα, συνεπικεφαλής της καμπάνιας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ για τις ευρωεκλογές, σε Αχαΐα και Αργολίδα.

 

Την Κυριακή 12 Μαΐου ο Μιχάλης Μπάκας, περιόδευσε στην Αργολίδα, συνοδευόμενος από τον Μανώλη Βέμη, υποψήφιο ευρωβουλευτή και μέλος της περιφερειακής παράταξης «Πράσινη Πελοπόννησος».

 

Είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Αρχαία Ασίνη παρακολουθώντας το πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές διαδρομές» που διοργάνωσε το Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού με στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Μετά την περιοδεία του σε Ναύπλιο και Άργος οι Μιχάλης Μπάκας και Μανώλης Βέμης επισκέφτηκαν τον υγροβιότοπο της Νέας Κίου, βλέποντας από κοντά τον πλούτο της ορνιθοπανίδας της περιοχής που τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας αλλά και πολλών επισκεπτών.

 

Ο Μιχάλης Μπάκας κλείνοντας την περιοδεία του στην Πελοπόννησο και αναχωρώντας με το τρένο από την Κόρινθο για τον Πειραιά έκανε την παρακάτω δήλωση : “Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα στήριξης προς τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ που λάβαμε από τους πολίτες της Πελοποννήσου μιλώντας στους δρόμους και τις πλατείες αλλά και σε τοπικά ΜΜΕ. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος επηρεάζει θετικά κάθε οικονομική δραστηριότητα και αυτό είναι πλέον κατανοητό από όλους/ες. Δυστυχώς η εικόνα του εγκαταλελειμμένου σιδηροδρόμου στην Αργολίδα είναι αποκαρδιωτική. Η ενίσχυση των σιδηροδρόμων αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για τους Οικολόγους Πράσινους και ελπίζουμε ότι με την εκλογή μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια για να γυρίσει το τρένο στην Πελοπόννησο ως το πλέον οικονομικό και οικολογικό Μέσο Μαζικής Μεταφοράς”.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια