«Ο γιατρός Δημήτρης Νταβίλης θυμήθηκε ότι είναι και δημοτικός σύμβουλος»

 

Ανακοίνωση συνδυασμού Άργους – Μυκηνών

#Δυνατή πόλη ξανά – Τάσσος Χειβιδόπουλος

 

Κατά την επίσκεψη του συνδυασμού Δυνατή Πόλη Ξανά στον Αχλαδόκαμπο, ο Δημήτρης Νταβίλης με ασπάστηκε δις και, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, εξέδωσε αργά τη νύχτα ανακοίνωση – απάντηση στο πρόγραμμά μας για τον Αχλαδόκαμπο.

 

Προφανώς την συνέταξε στις στροφές του Κολοσούρτη, φεύγοντας για Αθήνα, για αυτό είναι και λίγο ζαλισμένη.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Νταβίλης, μόνιμος κάτοικος Αθηνών και εργαζόμενος επί 30 χρόνια στην Αθήνα, θυμήθηκε το «χωριό του», όπως μας λέει στην ανακοίνωση του.

 

Κατ’ αρχήν το χωριό σου είναι κυρίως το χωριό, όσων μένουν μόνιμα στον Αχλαδόκαμπο, κοιμούνται και ξυπνούν καθημερινά εκεί και βιώνουν τα προβλήματα.

 

Εσύ Δημήτρη Νταβίλη απουσίαζες από τα περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου, από τότε που εκλέχθηκες μέχρι σήμερα.

 

Έτσι εκπροσώπησες το χωριό σου και τους μόνιμους κατοίκους του, που σε εμπιστεύτηκαν στις περασμένες εκλογές.

 

Βέβαια προσέφερες ποικιλοτρόπως στο Δήμο, όπως πρόσφατα που νοσηλεύτηκε στην Κλινική που είσαι Διευθυντής, η γνωστή συνεργάτης του Δημάρχου, την ημέρα που είχε δικάσιμο.

 

Για τα χρήματα που αποδίδονται στον Αχλαδόκαμπο από τις ανεμογεννήτριες, επανειλημμένα και εγώ και πολλοί άλλοι έχουμε ρωτήσει, πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί, που και αν διατέθηκαν και απάντηση δεν πήραμε.

 

Εκτός αν εννοείς ότι τα μελάνια και τόνερ, που αναλώνει η κοινότητα Αχλαδοκάμπου, κοστίζουν 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου, που υπολογίζουμε ότι θα πρέπει να έχει εισπράξει ο Δήμος από τις ανεμογεννήτριες του Αχλαδοκάμπου…

 

Το αντάμωμα των Ομογενών το ξεκίνησαν οι Αχλαδοκαμπίτες και εμείς θα το συνεχίσουμε, διότι η πρώτη διοργάνωση πήγε καλά και όπως όλοι γνωρίζουν, κάθε αρχή και δύσκολη.

 

Δεν αναμέναμε παγκόσμιο γεγονός, θα βάλουμε όμως τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ισχυρού θεσμού.

 

Τη γιορτή ελιάς , στην οποία παρίστασαι Δημήτρη Νταβίλη μετά του Δημάρχου, ο οποίος μόνο και μόνο τότε επισκέπτεται και θυμάται τον Αχλαδόκαμπο, τη διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος και όχι η Περιφέρεια.

 

Συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές, τόσο ο Δήμος Άργους Μυκηνών, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

 

Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια των ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αχλαδοκάμπου, με προσωπική εργασία και προσφορά των κατοίκων και πολύ μεγάλη επιτυχία.

 

Αν για εσένα Δημήτρη Νταβίλη είναι ένα λαϊκό ή δημοτικό πανηγύρι , θα έπρεπε ως δημοτικός σύμβουλος του χωριού να το είχες συζητήσει με το Σύλλογο, να είχες εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία σου και να μην καθόσουν πρώτο τραπέζι.

 

Για εμάς το ζήτημα της ελαιοπαραγωγής και του αγροτουρισμού είναι δυο θέματα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη του Αχλαδοκάμπου και των ανθρώπων του, οι οποίοι δεν είδαν καμία πρόταση για το χωριό τους να κατατέθηκε στο δημόσιο κομμάτι του LEADER από τον Δήμο, με αποτέλεσμα να χαθούν χρήματα. Η Γιορτή Ελιάς και ελαιολάδου είναι μόνο ένα μέρος του σχεδιασμού μας για την στήριξη των προϊόντων, μαζί με ημερίδες, έρευνες και ενημερωτικές εκδηλώσεις, που θα γίνουν παράλληλα στον Αχλαδόκαμπο.

 

Όσο αναφορά τον ξενώνα, όλοι στον Αχλαδόκαμπο γνωρίζουν ότι αποτελεί έργο του Προέδρου Ηλία Σκούμπη, πριν ενταχθεί ο Αχλαδόκαμπος στο Δήμο Άργους Μυκηνών, που ο Δήμος παρέλαβε σχεδόν έτοιμο το 2011και έκανε εννέα χρόνια να το ολοκληρώσει, με τον πρόεδρο εννέα χρόνια να παρακαλάει για την ολοκλήρωσή του και εσύ ως δημοτικός σύμβουλος να σφυρίζεις αδιάφορα.

 

Εμείς θεωρούμε ότι ο ξενώνας, με τις κατάλληλες ενέργειες προβολής και προώθησης, θα αποτελέσει την αρχή για την ανάπτυξη τέτοιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον Αχλαδόκαμπο.

 

Η ανακαίνιση του γηπέδου θα γίνει. Εκτός από το φυσικό χορτάρι , αν δεν επαρκεί το νερό, υπάρχει και το τεχνητό, αν γνωρίζεις.

 

Αλλά αν δεν επαρκεί το νερό, η πισίνα του ξενώνα που εξαγγείλατε με το Δήμαρχο Καμπόσο, με τι θα γεμίσει, με εμφιαλωμένο νερό;

 

Από όσο γνωρίζω, την προσφορά του προέδρου Ηλία Σκούμπη και το ενδιαφέρον του για τον Αχλαδόκαμπο μόνο εσύ την αμφισβητείς και μάλιστα εσχάτως, αφού φρόντισες με το πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ Πέτρο Διολίτση, να του δημιουργήσετε ένα σωρό προβλήματα.

 

Ο πρόεδρος που έφτιαξε το πολιτιστικό κέντρο και το αρδευτικό του Κεφαλαρίου, ενδεικτικά σου αναφέρω μέσα από τα πολλά μικρά ή μεγάλα έργα του, είναι αξιέπαινος και απόλυτα επιτυχημένος, για αυτό και εκλέγεται από τους μονίμους κατοίκους επί τέσσερις τετραετίες.

 

Για αυτό και τώρα, ως ανεξάρτητος ο Ηλίας Σκούμπης, ζητά και πάλι την εμπιστοσύνη των κατοίκων του Αχλαδοκάμπου.

 

Η ανεξάρτητη φωνή του Ηλία Σκούμπη σας ενοχλεί, εσένα και το Δήμαρχο Καμπόσο, για αυτό και δημιουργήσατε δικό σας παραταξιακό τοπικό συνδυασμό.

 

Δημήτρη Νταβίλη, προσπάθησες και στο παρελθόν να γίνεις «απόλυτος προστάτης» του Αχλαδοκάμπου το 1998, ως υποψήφιος για πρόεδρος του χωριού, αλλά και τότε οι μόνιμοι κάτοικοι προτίμησαν και εξέλεξαν το μόνιμο κάτοικο Γιάννη Καρβέλα.

 

Η αντίληψή σου ότι όλοι οι ξενώνες στον Αχλαδόκαμπο θα πρέπει να ανήκουν ή να κατασκευαστούν από το Δήμο, θυμίζει άλλα καθεστώτα.

 

Ξεχνάς την ιδιωτική πρωτοβουλία.

 

Ξεχνάς ότι σε χιλιάδες ορεινά χωριά της Ελλάδας, κατοικίες μετατράπηκαν σε ξενώνες, έδωσαν δουλειά και εισόδημα στους κατοίκους και σταμάτησαν τη μετανάστευση.

 

Άρα, όπως θα πρέπει να καταλάβεις, το δικό μας σχέδιο είναι μια σοβαρή αναπτυξιακή πρόταση, που με την βοήθεια του προέδρου και του τοπικού συμβουλίου και κυρίως των κατοίκων του χωριού, θα αποτελέσει την βάση για την ανάπτυξη του Αχλαδοκάμπου και την εξέλιξή του σε κέντρο αγροτουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Άργους Μυκηνών.

 

Όσο για τους 150 επισκέπτες στο Ξενώνα, μόνο εσύ τους είδες.

Πρέπει να ήταν ασκητές τουρίστες που δεν κυκλοφόρησαν στο χωριό.

 

Επίσης να μας πληροφορήσεις για τη λειτουργία του Ξενώνα.

 

Ποιος –α υποδέχεται τους επισκέπτες, τους εξυπηρετεί, καθαρίζει τα δωμάτια, προσφέρει πρωινό κτλ, τέλος πάντων ποιος – α και με ποια ιδιότητα εργασιακή με την Αργώ έχει τα κλειδιά;

 

Ασφαλτοστρώσεις και τεχνικά έργα, γνωρίζεις πολύ καλά ότι έχουν προγραμματιστεί να γίνουν άμεσα από το εθνικό δίκτυο προς το χωριό και μην ψεύδεσαι, Δημήτρη Νταβίλη. Άλλωστε γνωρίζεις καλά ότι η Περιφέρεια προχώρησε πρώτα στην συντήρηση του Εθνικού Δικτύου, που οδηγεί στον Αχλαδόκαμπο, με ασφαλτοστρώσεις και παρεμβάσεις για την άρση των καταπτώσεων βράχων, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

 

Ξεχνάς επίσης ότι το επαρχιακό δίκτυο του Αχλαδοκάμπου με τις πέντε ουσιαστικά εισόδους στο χωριό, από Κολοσούρτη και Τρίπολη, είναι τεράστιο σε σχέση με άλλα χωριά.

 

Δημήτρη Νταβίλη, συνέχισε τη κατοίκησή σου στην Αθήνα και αν κατέβεις το Σαββατοκύριακο τα λέμε.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Θλίψη για το θάνατο του Αλέξανδρου Μπιτζή, πρώην πρωτοψάλτη του Αγίου Πέτρου Άργους

Θλίψη επικρατεί στο Άργος για το θάνατο του Αλέξανδρου Δημ. Μπιτζή ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. Ο Αλέξανδρος Μπιτζής ήταν...

2 Απριλίου 1986: Έκρηξη βόμβας σε αεροπλάνο που πετούσε πάνω από το Άργος

του Γιώργου Νικολόπουλου 2 Απριλίου του 1986... Λίγες εβδομάδες πριν ασχοληθούν με την οικολογική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ, τα διεθνή ΜΜΕ είχαν ...στρέψει το βλέμμα τους...

Τάκης Παπαϊωάννου: Η Αργολίδα πρωταγωνίστρια στο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα

Δήλωση του Τάκη Παπαϊωάννου, υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τίμησε για δεύτερη φορά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο το...

Θλίψη για το θάνατο του Αλέξανδρου Μπιτζή, πρώην πρωτοψάλτη του Αγίου Πέτρου Άργους

Θλίψη επικρατεί στο Άργος για το θάνατο του Αλέξανδρου Δημ. Μπιτζή ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. Ο Αλέξανδρος Μπιτζής ήταν...

2 Απριλίου 1986: Έκρηξη βόμβας σε αεροπλάνο που πετούσε πάνω από το Άργος

του Γιώργου Νικολόπουλου 2 Απριλίου του 1986... Λίγες εβδομάδες πριν ασχοληθούν με την οικολογική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ, τα διεθνή ΜΜΕ είχαν ...στρέψει το βλέμμα τους...

Τάκης Παπαϊωάννου: Η Αργολίδα πρωταγωνίστρια στο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα

Δήλωση του Τάκη Παπαϊωάννου, υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τίμησε για δεύτερη φορά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο το...

Βρέθηκε σώα η ψυχολόγος με καταγωγή από το Άργος που αναζητούσαν οι οικείοι της

Ευχάριστα τα νέα για την οικογένεια της ψυχολόγου Α.Κ., με καταγωγή από το Άργος, που αναζητούσε το «Φως στο Τούνελ» αλλά και το Missing...

Βρέθηκε σώα η ψυχολόγος με καταγωγή από το Άργος που αναζητούσαν οι οικείοι της

Ευχάριστα τα νέα για την οικογένεια της ψυχολόγου Α.Κ., με καταγωγή από το Άργος, που αναζητούσε το «Φως στο Τούνελ» αλλά και το Missing...

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Βαθιά θλίψη για τη συνάδελφο Αφροδίτη Καπετάνου

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας Σήμερα είναι μέρα βαθιάς θλίψης για το συνδικάτο και τον κλάδο μας αφού έφυγε από τη ζωή...

Βίντεο: Εκατοντάδες πολίτες υποδέχθηκαν τον Τσίπρα στο Άργος – “Αλέξη γερά να φύγει η Δεξιά”

Με το σύνθημα "Αλέξη γερά να φύγει η Δεξιά", εκατοντάδες πολίτες υποδέχθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο Άργος τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχεται η «ILINA» με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «ILINA» προβλέπεται να...

Ανακαίνιση – Γιατί Χρειάζεσαι Πολλές Προσφορές;

Ανακαινιση Σπιτιου - Ανακαινιση Μπανιου - Ανακαινιση Κουζινας Η ανακαίνιση...

17χρονος που διέμενε σε ξενοδοχείο στο Ναύπλιο, πιάστηκε με ναρκωτικά

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου 1/4 στο Ναύπλιο, από...

Έτοιμο το πολιτικό γραφείο του Παναγιώτη Ψυχογυιού στην Ερμιονίδα

Στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας...

ΣΔΕ Ναυπλίου Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό Ναυπλίου

Ανακοίνωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να...

Κυριακή 2 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

Εικόνες: H απόβαση των Αργεντινών στα Φόκλαντ, μαθητές του...