Οργή (γράφουν: Πέτρος Καρούζος, Πάνος Νικολαράκος)

 

 

Γράφουν οι Πέτρος Καρούζος και Πάνος Νικολαράκος,

δημοτικοί σύμβουλοι Άργους – Μυκηνών,

υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό “Νέα Αρχή – Γ. Πανοβράκος”

 

 

Προχθές ο Υπουργός Παιδείας κος Γαβρόγλου ανακοίνωσε την δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος (τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου).

 

Ένα αίτημα της πόλης από την δεκαετία του 1980 έγινε πραγματικότητα.

 

Θυμίζουμε:

 

Το 1999 η Δημοτική Κίνηση Πολιτών συγκέντρωσε 10.000 υπογραφές Αργείων, επέδωσε δε αυτές στον τότε Πρωθυπουργό Σημίτη και στον τότε Υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου ζητώντας την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στο Άργος (Αρχαιολογικό ή Γεωπονικό τμήμα).

 

Αποτέλεσμα ρητά αρνητικό.

 

Προχθές στη Βουλή μάθαμε ότι την απόφαση του Υπουργού Παιδείας κου Γαβρόγλου για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στο Άργος ο φίλος του Καμπόσου κος Βορίδης την χαρακτήρισε «ρουσφετολογική»!! Έτσι βοήθησαν το Άργος τόσα χρόνια!

 

Οι παρατάξεις τους εδώ (και αυτή του Χειβιδόπουλου και αυτή του Καμπόσου) σιωπή. Ούτε ένας χαιρετισμός, ούτε ένα ευχαριστήριο, ούτε μία ανακοίνωση.

 

Έτσι βοηθούν την πόλη μας;

 

Οφείλουν εξηγήσεις για την στάση τους απέναντι στην σημαντικότερη απόφαση που πάρθηκε για την πόλη τα τελευταία 30 χρόνια.

 

Απόφαση που πέρα από τα πολλά θετικά για την πόλη μας δείχνει ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί το Άργος πόλη άξια να διαθέτει πανεπιστημιακή σχολή και όχι κεφαλοχώρι που την κατάντησαν με την αδιαφορία τους γι’ αυτή.

 

Εξηγήσεις δεν θα δώσουν.

Μόνο ένοχη σιωπή.

 

Θα τους κρίνουν και τους κρίνουν οι Αργείτες τους επαγγελματίες της πολιτικής.

 

Οι υποψήφιοι σύμβουλοί τους δεν βλέπουν ποιους στηρίζουν ή κάνουν πως δεν βλέπουν;

 

Να είναι σίγουροι πως οι Αργείτες τώρα βλέπουν.