Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Σφραγίστηκε το ΚΔΑΠ Άργους – Αμέλεια του Δήμου για χώρο όπου φιλοξενούνται παιδιά

 

Η αμέλεια από την πλευρά του Δήμου Άργους – Μυκηνών και της ΚΕΔΑ-Μ σε χώρους όπου βρίσκονται και δρουν μικρά παιδιά αποδεικνύεται από το ακόλουθο περιστατικό που συνέβη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην οδό Καλμούχου. Αποτέλεσμα ήταν ο χώρος να σφραγιστεί (για δεύτερη φορά) ενώ δεν έλειψε και η σύλληψη υπαλλήλου που εισήλθε παράνομα στο κτήριο.

 

Εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας είχε ελέγξει το ΚΔΑΠ και είχε διαπιστώσει παραλείψεις όσον αφορά την ασφάλεια των παιδιών και του προσωπικού που παραβρίσκονται στο χώρο. Είχε ζητήσει από την ΚΕΔΑ-Μ να κάνει τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης, όπως για παράδειγμα να επιδιορθώσει τη σκέπη. Όμως δεν υπήρξε αποτέλεσμα…

 

Έτσι λοιπόν, λήφθηκε η απόφαση να σφραγιστεί ο χώρος. Αυτό έγινε για μικρό χρονικό διάστημα καθώς έγινε δεκτό το αίτημα να αποσφραγιστεί για τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης. Η αποσφράγιση λόγω εργασιών θα ίσχυε από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 21 Απριλίου. Εννοείται πως όλο αυτό το διάστημα το ΚΔΑΠ δεν θα λειτουργούσε. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες, παιδιά επισκέπτονταν το ΚΔΑΠ…

 

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου, αφού ολοκληρώθηκε η περίοδος αποσφράγισης, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ολοκλήρωση των εργασιών και έγινε νέο σφράγισμα.

 

Εργαζόμενος από το Δήμο, που πήγε στο χώρο, έβγαλε τη σφραγίδα, το κερί και το κορδόνι που υπήρχαν στην πόρτα και μπήκε κανονικά μέσα… Αποτέλεσμα να συλληφθεί και στη συνέχεια να αφεθεί ελεύθερος.

Γ. Ν.

 

 

 

 

3 σχόλια

 1. Το ΚΔΑΠ του Άργους.το δημοτικό σχολείο Νέας Κιου χωρίς άδεια ο επάνω όροφος. Χωρίς άδεια η παιδική χαρά Νέας Κιου!και μετά φτιάχνουμε εξέδρα σταθερή για τους.επίσημους και φέρνουμε Ρουβα και Γλυκερία επειδή τα λύσαμε ολα τα σοβαρά θέματα.αλλά καλά να μας κάνουνε γιατί κανείς δεν μιλάει. Και ευχαριστούμε τον δήμαρχο και τους παρατρεχαμενους με την πρώτη ευκαιρία.

  5

  0
 2. Αν και μετά τις εκλογές συνεχίσουμε να κατηγορούμε την κοινωνία για ότ,ι γίνεται, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Γιατί εμείς είμαστε η κοινωνία. Εμείς ψηφίζουμε με βάση το προσωρινό συμφέρον μας χωρίς να έχουμε την παραμικρή ευφυΐα να καταλάβουμε ότι πρέπει να κοιτάξουμε μακροπρόθεσμα και το συνολικό καλό, Γιατί αν πάνε καλά τα πράγματα γύρω μας θα πάνε και σε μας. Ούτε έχουμε τον παραμικρό προβληματισμό για το τι παράδειγμα δίνουμε στις επόμενες γενιές..Οι νέοι δε θέλουν πλέον παραμύθια και μυθολογικά πάρκα,θέλουν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

  7

  0
 3. Ύστερα από αυτό περιστατικό το ερώτημα είναι το εξης: σαν πολίτες θέλουμε επενδύσεις στο χώρο του θεάματος (τύπου Σάκη ρούβα, γαϊτανου τη μεγάλη Παρασκευή κλπ) ή θέλουμε εκσυγχρονισμο των κοινωνικών υπηρεσιών του δημου μας. Στην πρώτη περίπτωση τα οφέλη θα είναι στιγμιαία και στην δεύτερη μακροχρόνια. Κύριε Διολιτση θα μας ενδιέφερε η γνώμη σας.

  13

  0

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια