Στους σημαντικούς ποιητές της γενιάς του ο Ανδρέας Τσιάκος…

 

Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες το δεύτερο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού
“Βόρεια – Βορειανατολικά”.

 

Το δεύτερο τεύχος είναι αφιερωμένο στην Ελληνική ποίηση των ανθρώπων που γεννήθηκαν γύρω στο ‘80, ποιητών που ενηλικιώθηκαν μαζί με την ποίηση και δια της ποίησης, ανθρώπων της «χαμένης γενιάς» της μεταπολίτευσης που αποφάσισαν ότι έχουν κάτι να πουν. Ανθρώπων που διάβασαν φανατικά τα έργα των συνομήλικών τους, που συναντήθηκαν, που χώρισαν, που αγαπήθηκαν, που συγκρούστηκαν, που ξαναβρέθηκαν.

 

Στο δεύτερο τεύχος υπάρχει και ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ανδρέα Τσιάκο:
Χρήστος Μαρτίνης / Ρίζα στον ουρανό: ερμηνευτική προσέγγιση στην ποίηση του Aντρέα Tσιάκου.

 

Ο Ανδρέας Τσιάκος χωρίς καμία διαφήμιση, χωρίς κοινωνικά δίκτυα και δημόσιες σχέσεις κατάφερε να μιλούν για την ποίησή του παρά για το πρόσωπο του. Όπως χαρακτηριστικά γράφει και ο Χρήστος Μαρτίνης στο δοκίμιο του:

 

«Έκανα φύλλο και φτερό το Google, έψαχνα με το όνομά του, με τίτλους βιβλίων, με κάθε δυνατό συνδυασμό Αντρέας Τσιάκος, Ανδρέας Τσιάκος, Andreas Tsiakos. Ελάχιστα πράγματα. «Ο Αντρέας Τσιάκος γεννήθηκε το 1979 στο Άργος», βρήκα στη Βιβλιονέτ. Αυτά -και μόνο αυτά- μοιράζεται ο ποιητής δημόσια».

 

Ο Ανδρέας Τσιάκος είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος Αργείος λογοτέχνης που όχι μόνο έχει ξεπεράσει τα όρια της πόλης και του νομού, αλλά έχει καταφέρει να βάλει στον λογοτεχνικό χάρτη το Άργος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το περιοδικό: https://vvanatolika.gr/