Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Στο Άργος υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν πιστέψει ότι θα φτιαχτεί μυθολογικό πάρκο!

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Στο Άργος υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν πιστέψει ότι θα φτιαχτεί μυθολογικό πάρκο…

 

Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι νομίζουν ότι συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους 7.500 που θα καλύψουν τις θέσεις εργασίας που υπόσχεται ο φερόμενος ως εκπρόσωπος επενδυτών μηχανικός και η δημοτική αρχή. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν πιστέψει κάποιους που τους λένε να καταθέσουν βιογραφικά για την πρόσληψη (λες και με τόοοοοοσες …χιλιάδες θέσεις εργασίας υπάρχει περίπτωση να μείνουν στην απ’ έξω. Άλλωστε το πρόβλημα δεν θα το έχουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι αλλά οι εργοδότες που θα πρέπει να φέρουν εσωτερικούς μετανάστες για να συμπληρώσουν τόσες θέσεις).

 

Στο Άργος υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει 500 εκατομμύρια ή ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Ότι για παράδειγμα, με τόσα λεφτά θα μπορούσαν να εγκατασταθούν περισσότερα από 2.000 τελεφερίκ και περισσότερα από 70.000 αγάλματα στην πόλη…

 

Στο Άργος υπάρχουν και άνθρωποι που εμπιστεύονται έναν επενδυτή ο οποίος διαφημίζει ένα έργο «εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων» πριν ακόμα καταφέρει να αποκτήσει έκταση γης για να κάνει την επένδυσή του. Έναν επενδυτή ο οποίος, παρά τα μυθικά ποσά που κουβαλά, βάζει αμισθί σε ρόλο κτηματομεσίτη τους ανθρώπους του Δήμου για να του βρουν εκείνοι το οικόπεδο.

 

Οι ίδιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι φυσιολογικό να αποκαλύπτεις μια επένδυση πριν ακόμα αγοράσεις το χώρο όπου θα την κάνεις. Παράλληλα, κατανοούν απόλυτα το γεγονός ότι δεν παρουσιάζονται μακέτες του έργου επειδή ο μηχανικός – επενδυτής φοβάται τη «βιομηχανική κατασκοπεία», μην του κλέψει δηλαδή κάποιος άλλος τα σχέδια

 

Στο Άργος υπάρχουν και άνθρωποι που εμπιστεύονται έναν επενδυτή «εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων» ο οποίος αντί να απευθυνθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να βοηθηθεί ή έστω να διαφυλάξει την επένδυσή του από κακοτοπιές, συνομιλεί μόνο με το δήμαρχο και τους συμβούλους του και υπογράφουν έγγραφα τα οποία δεν γνωστοποιούνται, παρόλο που αφορούν το Δήμο.

 

Στο Άργος υπάρχουν και άνθρωποι που θεωρούν λογικό ένας μεγαλοεπενδυτής να υπογράψει τέτοιου είδους δέσμευση: «Εσείς μου βρίσκετε οικόπεδα, αναλαμβάνετε σύνδεση με τον βιολογικό, μου μαζεύετε τα σκουπίδια κι εγώ δεσμεύομαι να προσλάβω 7.500 Αργείτες, να κάνω δωρεές για εκσυγχρονισμό στο νοσοκομείο σας και να βάζω κάθε ώρα 10 λεωφορεία να μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στην πόλη του Άργους». (Κάτι πρέπει να ειπωθεί και για ανάκαμψη εξαιτίας της ερήμωσης της πόλης, βεβαίως, βεβαίως).

 

Στο Άργος υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν πως χωρίς μελέτη βιωσιμότητας εκ μέρους του επενδυτή, μπορεί να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο. Απλά, επειδή οι εμπνευστές του εύχονται όταν φτιαχτεί το έργο να το επισκέπτονται 5 εκατομμύρια άτομα ετησίως (σ.σ. το 2018 κόπηκαν στις Μυκήνες 496.000 εισιτήρια).

 

Στο Άργος υπάρχουν και άνθρωποι που νομίζουν ότι εάν ποτέ γινόταν ένα τέτοιο έργο θα τελείωνε σύντομα, μέσα σε λίγα χρόνια. Πως δεν θα δημιουργούνταν γραφειοκρατικά θέματα, πως η ελληνική πολιτεία θα επέτρεπε δίπλα σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς χωρίς ελέγχους και αυστηρά κριτήρια, να φτιαχτεί το ιμιτασιόν το οποίο αισθητικά μάλλον θα αποτελούσε δυσφήμηση για το αυθεντικό.

 

Στο Άργος υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν πως υπάρχουν επενδυτές που πάνω από τα χρήματά τους βάζουν τις συμπάθειές τους σε πρόσωπα. Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ενδεχομένως λίγο καιρό πριν από την αλλαγή διοίκησης στο Δήμο, οι επενδυτές αυτοί δεν μπαίνουν στον κόπο να ενημερώσουν τους πολιτικούς αντιπάλους του δημάρχου, οι οποίοι γελούν με το όλο θέμα θεωρώντας το ως μύθο και προεκλογικό τέχνασμα. Τι θα κάνουν άραγε όταν ηττηθεί η παράταξη Καμπόσου; Θα αλλάξουν γνώμη, θα αποσύρουν τις εκατοντάδες των εκατομμυρίων τους και θα πάνε σ’ άλλες πολιτείες;

 

Στο Άργος υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν πως δεν είναι προεκλογικό μύθευμα το μυθολογικό πάρκο…

 

 

 

4.9
126
     
6 Σχόλια
 • Avatar
  Μπαφιές 24 Απριλίου 2019

  Τα ναρκωτικά έρεαν άφθονα στη μικρή επαρχιακή πόλη το έτος 2019…ωραίες εποχές…

  5

  0
 • Avatar
  Τσοπάνος 22 Απριλίου 2019

  Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα πιστεύουν ότι το λιμάνι του Ναυπλίου θα το βαθύνουν και πώς όλοι θα ζήσουν ζωή χαρισαμενη από το παρά και δεν θα πιστέψουν το πάρκο;

  6

  0
 • Avatar
  Ματιλντα 22 Απριλίου 2019

  Κυριε Κολοβε, πειτε κατευθειαν οτι πιστευετε οτι θα φιαχτει παρκο και οτι ψηφιζετε Καμποσο.Τι το φερνετε γυρω γυρω; Ντρεπεστε;

  8

  0
 • Avatar
  Δεν βρεχει μας......... 21 Απριλίου 2019

  Τόσα βλήματα μαζεμένα σε μια πόλη δεν υπάρχουν πουθενά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε κανόνια……..

  14

  2
 • Avatar
  Δικηγορος 21 Απριλίου 2019

  Μέρα που είναι σήμερα να υποθέσω ότι πριν το 74 ήταν καλά; Μηπως ακριβώς 1967 έως 1974;

  4

  5
 • Avatar
  Απόστολος Κολοβός 21 Απριλίου 2019

  Το ερώτημα είναι αν υποθέσουμε ότι όσα γράφετε είναι ακριβή, τι υποχρέωση είχε ένας Charles H. Thornton να παίξει τον καραγκιόζη ενός δημαρχούκου από το Άργος. Μήπως ο Καμπόσος τον έπεισε ότι οι αργίτικες τσεμπλεμπούδες είναι το ελιξήριο της ζωής;;; Μήπως τον έσωσε από πνιγμό όταν έτρωγε αρνάκι μπογάνα στου Πανταζή;;; Εκτός αν του χάρισε ο Δήμαρχος κανένα ρετιρέ με θέα τη λαϊκή γιατί ο Charles H. Thornton αυτό το όνειρο είχε από μικρός: να πεθάνει ανάμεσα σε μυρωδιές από μπρόκολα και σαρδέλες με θέα τους σταύλους του Όθωνα. Σοβαρευτείτε επιτέλους! Δεν είναι εύκολες τέτοιες επενδύσεις αλλά η απαξία και η μιζέρια περισσεύουν σε έναν τόπο που το 1988 ήταν δεύτερος στην Ελλάδα σε ιδιωτικές καταθέσεις αλλά η εικόνα του μέχρι τα μέσα της 10ετίας του 2010 ήταν χειρότερη από τα Νέα Λιόσια. Σε ό,τι αφορά την ερήμωση αναζητήστε τα αίτια στις πολιτικές σας επιλογές από το 1974 και εντεύθεν που ήταν καθαρά στο πλαίσιο της συναλλαγής και του ρουσφετιού με τα 2 κόμματα που φαλίρισαν και συνεχίζουν να ξεφτιλίζουν την Ελλάδα. Και δυστυχώς αυτούς θα πάτε να ξαναψηφίσετε σαν τα ζυγούρια. .

  19

  24

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.