Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Πελοπόννησος Πρώτα: Περιφερειακή Αρχή σε σύγχυση και πανικό

 

Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα»

 

 

Σε πανικό φαίνεται ότι βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή, αφού προκειμένου να περάσει όπως όπως και τελευταία στιγμή μικροέργα πελατειακών σχέσεων, τα φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο για έγκριση ως δήθεν επείγοντα θέματα, εκτός ημερήσιας διάταξης, μαζί με πραγματικά επείγοντα έργα. Κάτι τέτοιο αντιμετωπίσαμε και στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη το βράδυ (17/4/19).

 

Στη λίστα με τα 23 (!) εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, από τα οποία οι 10 εισηγήσεις μας δόθηκαν μόλις δύο ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ήταν ανακατωμένα έργααντιπλημμυρικά και ανάγκης παρεμβάσεων σε δρόμους που παρουσιάζουν επικινδυνότητα και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και χρηματοδοτήσεις μικροέργων ρουσφετολογικού χαρακτήρα που φυσικά δεν είναι επείγοντα. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας ζητήσαμε να συζητηθούν τα πραγματικά επείγοντα θέματα, όμως η Περιφερειακή Αρχή επέμενε να συζητηθούν όλα μαζί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη συζητηθεί κανένα εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, αφού η άποψη της πλειοψηφίας ήταν «ή όλα τώρα ή τίποτα». Φαινόμενα αλαζονείας και αυταρχισμού που έρχονται από παλιά, μόνο που σήμερα δεν βγάζουν «καρπούς» αφού η Περιφερειακή Αρχή δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι ο ρόλος της Περιφέρειας είναι αναπτυξιακός και αρμοδιότητά της αποτελούν κυρίως τα μεγάλα έργα. Ωστόσο μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Για παράδειγμα, στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφίαη προγραμματική σύμβαση για βελτίωση δύο γηπέδων κόστους 360.000 ευρώ,σε χώρους που ανήκουν στην Εκκλησίακαι όπου η Περιφέρειακαι οι Δήμοι δεν θα έχουν καμία δικαιοδοσία όσον αφορά τη λειτουργία τους, αλλά και η συντήρηση τέμπλου ιερού ναού καθώς και ο καθαρισμός εκκλησιαστικών εικόνων! Τέτοιου είδους έργα μονοπωλούν κάθε φορά, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Για την “Πελοπόννησος Πρώτα”
ο επικεφαλής Νίκος Πατσαρίνος

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια