Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια εργασίες αποκατάστασης σε 8 ναούς της Αργολίδας

 

Πλήθος προγραμματικών συμβάσεων για έργα αναστήλωσης και αποκατάστασης σημαντικών ιερών ναών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας εγκρίθηκαν στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο έπειτα από πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εγκρίσεις προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής Δαλαμανάρας για το έργο: «Συντήρηση τέμπλου Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Δαλαμανάρας».

 

Εγκρίθηκαν ακόμα οι προγραμματικές συμβάσεις για την εκπόνηση μελετών «Αποκατάστασης του ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου» και για τη «Μερική στεγανοποίηση στέγης – τρούλου του καθεδρικού ναού Αγίου Πέτρου Άργους».

 

Υπερψηφίστηκαν ακόμα οι προγραμματικές συμβάσεις για την «Αποκατάσταση στέγης του ναού Τίμιου Προδρόμου Κιβερίου» και του ναού Τιμίας ζώνης Νέας Τίρυνθας.

 

Εγκρίθηκαν τέλος οι προγραμματικές συμβάσεις για τα έργα «Αποκατάσταση στέγης ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ινάχου», «ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κουτσοποδίου» και την «Ανακατασκευή στέγης της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Μαλαντρενίου».