Η «Λάιζα» απαντά στη δυσφήμηση που δέχτηκε από τον αντιδήμαρχο Άργους – Μυκηνών

 

 

Με ανακοίνωση η οποία υπογράφεται από την πρόεδρο Κατερίνα Καλλέργη, ο φιλοζωικός σύλλογος Άργους «Λάιζα» απαντά στη δυσφήμηση που δέχτηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα αδέσποτα του δήμου Άργους – Μυκηνών.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

 

Δυστυχώς για άλλη μια φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι της δυσφήμισης μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα αδέσποτα του δήμου Άργους – Μυκηνών.

 

Οφείλουμε να ενημερώσουμε στους ανθρώπους που τόσα χρόνια μας στηρίζουν τα εξής:

 

1. Για το κάθε περιστατικό που αναλαμβάνουμε επιλέγουμε το κατάλληλα εξοπλισμένο με άδεια χειρουργείου ιατρείο, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού – άρρωστου ή χτυπημένου ζώου. Στην περίπτωση της σκυλίτσας Βέλβετ που χτυπήθηκε με καραμπίνα πριν μερικές μέρες χρειαζόταν ιατρείο που να διαθέτει α) μηχάνημα ακτινογραφίας ώστε να φανούν τα σκάγια, β) μηχάνημα υπέρηχου σε περίπτωση χτυπήματος στην κοιλιακή χώρα, γ) μηχάνημα για αιματολογικές εξετάσεις και δ) κατάλληλο χώρο φιλοξενίας στο κτηνιατρείο για την νοσηλεία της. Χρησιμοποιούμε έμπειρους κτηνίατρους, οι οποίοι διαθέτουν εξοπλισμένα κτηνιατρεία και με τα απαραίτητα μηχανήματα ώστε να μπορούν να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε περιστατικό για να σωθεί το άτυχο ζωάκι.

 

2. Δε θα επανατοποθετήσουμε κανένα ζωάκι μετά από στείρωση στο δρόμο μετά από μερικές ώρες όπως πράττουν κάποιοι κτηνίατροι και «φιλόζωοι» της πόλης μας. Το ζωάκι μένει στο κτηνιατρείο τουλάχιστον 24 ώρες και μετά φιλοξενείται σε ασφαλής προσωπικούς μας χώρους. Συνήθως κρατάμε το ζωάκι και το προωθούμε για φιλοξενία, σπάνια το επιστρέφουμε στο σημείο που ζούσε.

 

3. Δε θα επανατοποθετήσουμε μετά από κάποια επέμβαση ζωάκι χωρίς πρώτα να έχει πάρει την αντιβίωση που πρέπει για το χρονικό διάστημα που αναλογεί.

 

4. Δε θα εγκλωβίσουμε ζωάκι χωρίς να το μεταφέρουμε άμεσα στον προορισμό του, όπως κάποιοι πράττουν στην πόλη μας και αφήνουν τα ζωάκια μούσκεμα από τα καιρικά φαινόμενα.

 

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους εθελοντές. Καθημερινώς αφιερώνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας σε αυτές τις ψυχές και αντί να αναγνωρίζεται το έργο μας βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι σε άκυρες και ψεύτικες κατηγορίες από ανθρώπους που λόγω προσωπικών τους συμφερόντων θέλουν να μας διαβάλουν.

 

Η ομάδα της Λάιζα έχει αλλάξει αυτήν την πόλη. Τα αδεσποτάκια έχουν πλέον δικαίωμα και ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή. Λαμβάνουμε άπειρα μηνύματα καθημερινώς και βοηθάμε όπως και όσο μπορούμε. Η στήριξή σας μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας. Δε λαμβάνουμε κανένα δημοτικό ή ευρωπαϊκό κονδύλι.

 

Μακάρι ο υπεύθυνος των αδεσπότων να αντιγράψει τον κόπο μας και το έργο μας. Αναρωτιόμαστε όμως ποιο είναι το ποιόν ενός ανθρώπου που κατηγορεί και δυσφημίζει εθελοντές που πράττουν καθημερινώς ένα τόσο δύσκολο έργο; Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να μη συγκινείται από τον ιδρώτα μας; Εκτός από τις κατηγορίες προς το πρόσωπό μας πώς αλλιώς εκφράζει το ενδιαφέρον του για το πυροβολημένο σκυλάκι και τι έχει πράξει αυτός για το σκυλάκι εκτός από το να γράφει κατηγορίες στο προσωπικό του προφίλ για εμάς;

 

Τέλος οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας στηρίζετε τόσα χρόνια και κατά επέκταση τα ζωάκια που έχουμε σώσει, καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία ασχολήθηκαν με το πρόσφατο περιστατικό της Βέλβετ.

 

Από καρδιάς εμείς και τα ζωάκια που φροντίζουμε σας ευχαριστούμε

 

Η πρόεδρος
Καλλέργη Αικατερίνη

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια