Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Δυνατή πόλη ξανά: Θέσεις και προτάσεις για μια “Έξυπνη πόλη” (Smart City)

 

Τις προτάσεις και τις θέσεις του για μια “Έξυπνη πόλη” (Smart City) παρουσιάζει ο συνδυασμός “Δυνατή πόλη ξανά” του Τάσσου Χειβιδόπουλου για το Δήμο Άργους – Μυκηνών:

 

Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για να κάνουμε ευκολότερη την ζωή των πολιτών.

 

Δημιουργία info-points  για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλον τον Δήμο, όπου με αυτόματα μηχανήματα ο πολίτης θα μπορεί να προμηθευτεί διάφορα έγγραφα, που εκδίδονται από τον Δήμο κι άλλες Δημόσιες υπηρεσίες.

 

Ανάπτυξη σύγχρονου δικτύου ελεύθερου WiFi  σε όλο τον Δήμο.

Σε πολλά σημεία της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων θα δημιουργηθούν ελεύθερα σημεία ίντερνετ (free WiFi points), προκειμένου πολίτες και επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πλοήγησης στο διαδίκτυο.

 

Δημιουργία προγράμματος αυτοματισμού στον Δημοτικό Φωτισμό, όπου με την τοποθέτηση αισθητήρων στα φωτιστικά θα επιτύχουμε, τόσο την οικονομία στην κατανάλωση (που μπορεί να φτάσει έως και 70 %), όσο και καλύτερο φωτισμό του Δήμου.

 

Σύστημα Ηλεκτρονικών Καταγγελιών.

Με εφαρμογή που θα υποστηρίζεται και από Smartphones, τα ζητήματα θα δηλώνονται αμέσως και θα επιλύονται ταχύτερα, ενώ η όλη διαδικασία θα είναι πιο διαφανής και δεν θα στηρίζεται στην διάθεση του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.

 

Edialogos.

Ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται με τεράστια επιτυχία σε πολλές πόλεις, όπου ο πολίτης έχει την δυνατότητα να παρεμβαίνει ουσιαστικά στην διαμόρφωση των πολιτικών του Δήμου, μέσα από μια συνεχή διαδικασία διαβούλευσης. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις για τα θέματα του Δήμου θα αναρτώνται και θα δέχονται τις παρατηρήσεις των πολιτών.

 

Job Center.

Λειτουργία ενός σύγχρονου δημοτικού τοπικού κέντρου εύρεσης εργασίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και άλλους φορείς, το οποίο θα έχει και ηλεκτρονικές εφαρμογές, όπου θα καταχωρούνται άμεσα, πιθανές θέσεις εργασίας τοπικών επιχειρήσεων και θα αναζητούνται από τους νέους.

 

Argos Tour.

Εγκατάσταση ειδικών περιπτέρων (kiosks) σε όλους τους Αρχαιολογικούς Χώρους και σε κεντρικά σημεία του Δήμου, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να προμηθεύεται συστήματα ηλεκτρονικής ξενάγησης και να πραγματοποιεί διαδρομές μέσα στην πόλη και σε πολλά σημεία των δημοτικών ενοτήτων, γνωρίζοντας την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας αλλά και την καθημερινότητα μας. Το σύστημα θα παρέχει πληροφορίες για πολλά ακόμα πράγματα όπως η γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα, χρήσιμες πληροφορίες κ.α.

 

Γενικότερα στόχος μας είναι οι νέες τεχνολογίες να παίξουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία και την διακυβέρνηση της πόλης μας, ώστε σύντομα να την κατατάξουν στις πιο σύγχρονες πόλεις της χώρας μας και να κάνουν τους συμπολίτες μας εύκολα συμμέτοχους στα κοινά της πόλης.

 

Τα έργα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα χρηματοδοτηθούν από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

 

 

     
3 Σχόλια
 • Avatar
  Ακης 15 Απριλίου 2019

  η υπερβολή δεν είναι εξομοίωση ….για τα σοβαρά θα μιλήσει κανένας ;;

  2

  0
 • Avatar
  Κωστας 15 Απριλίου 2019

  Αυτη που περιγραφεις λεγεται ιδανικη ή ουτοπικη πολη. “Εξυπνη” πολη ή smart city ειναι ολα τα παραπανω. Το τελεφερικ του Καμποσου λεγεται “αστεια πολη”. Μην τα εξομοιωνεις συντροφε!

  1

  1
 • Avatar
  Ακης 15 Απριλίου 2019

  έξυπνη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει άνεργους….που έχουν όλοι μόνιμη εργασία 8/ωρο με μισθό που να φτάνει….. πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα….έξυπνη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει φτώχεια….οι κάτοικοι έχουν καλή και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη …και τα παιδιά τους καλή και δωρεάν παιδεία …όλα τα άλλα είναι σαν το τελεφερίκ του Καμπόσου….

  7

  0

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.