«Όλα για το παιδί»: Θέσεις και προτάσεις της «Δυνατής πόλης ξανά» για το Δήμο Άργους – Μυκηνών

 

«Όλα για το παιδί» ονομάζει ο συνδυασμός «Δυνατή πόλη ξανά» του Τάσσου Χειβιδόπουλου τις θέσεις και τις προτάσεις του για όσα αφορούν τα παιδιά του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

 

  Θέσεις και προτάσεις  

 

ΑΜΕΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Αναβάθμιση του Δημοτικού Ιατρείου και παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλα τα παιδιά του Δήμου μας, που βρίσκονται εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας και τους Παιδιατρικούς Συλλόγους της Επικράτειας, για την πραγματοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης των γονέων, σχετικά με την υγεία των παιδιών τους. Προληπτικοί έλεγχοι και προληπτική εξέταση παιδιών, όπως επίσης και καθοδήγηση των νέων μητέρων σε θέματα καθημερινότητας (πχ. θηλασμού, φροντίδας μωρού κτλ.), θα διοργανώνονται πολύ συχνά, σε όλον τον Δήμο μας.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΓΝ Άργους, με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας και με ψυχολόγους του Δήμου μας, προχωράμε στην δημιουργία ειδικών δομών υποστήριξης της ψυχικής υγείας των παιδιών.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ
Στόχος μας είναι σε κάθε γειτονιά να υπάρχει ένας σύγχρονος, εκπαιδευτικός και διασκεδαστικός χώρος αναψυχής για όλα τα παιδιά, φιλικός προς το περιβάλλον και άνετος για τους γονείς ή τους συνοδούς.

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Ή ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ
Άμεση αποκατάσταση ζημιών ή βλαβών στις υπάρχουσες παιδικές χαρές και τοποθέτηση νέων παιχνιδιών (κούνιες, τσουλήθρες κτλ), νέας τεχνολογίας και με πιστοποίηση ασφαλείας.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ – ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΠΑΡΤΥ – ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΤΛ.)
Δημιουργία νέου, σύγχρονου και πιστοποιημένου δημοτικού παιδικού πολυχώρου στο κέντρο του Άργους.

 

ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Χρήση του χώρου του εγκαταλελειμμένου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (Ξηριάς) μια Κυριακή του κάθε μήνα, όπου θα τοποθετούνται σήματα οδικής κυκλοφορίας, ειδικοί κώνοι, διαγραμμίσεις δρόμων και φανάρια, ώστε, υπό την καθοδήγηση εθελοντών Δασκάλων Οδήγησης, τα παιδιά να συμμετέχουν σε ένα άκρως απαραίτητο και διασκεδαστικό παιχνίδι, μέσα από το οποίο θα μαθαίνουν τους βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τροχαίας Άργους, διοργανώνουμε όλον το χρόνο ενημερωτικές ημερίδες στα σχολεία και στον χώρο του Πάρκου, για ένα ουσιαστικό και ιδιαίτερα χρήσιμο μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής για τα παιδιά μας.

 

ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Δημιουργία ειδικής ομάδας επιστημόνων (Γιατρών και Διαιτολόγων), η οποία θα εκπονεί ενημερωτικές καμπάνιες με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής, την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την ανάδειξη των προϊόντων της περιοχής μας. Οι καμπάνιες θα επεκταθούν σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και με διαδραστικές εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης και των κοινοτήτων του Δήμου μας.

 

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ
Άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας, που προβλέπει τα είδη που μπορούν να πωλούνται στα σχολικά κυλικεία. Συχνός έλεγχος από πιστοποιημένα κλιμάκια του Δήμου και της Περιφέρειας στους χώρους των σχολείων και ενημέρωση για συμμόρφωση των ιδιοκτητών των κυλικείων, σχετικά με τα επιτρεπόμενα είδη που μπορούν να καταναλώνουν οι μαθητές.
Εφαρμογή του θεσμού του «Πρότυπου Κυλικείου» στα Δημοτικά Σχολεία, με τη συμμετοχή των γονέων, αλλά και των ίδιων των παιδιών.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια