Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Μόνικα Κρεμαστιώτη: Προτάσεις για πρόληψη και αντιμετώπιση των δυσκολιών των παιδιών

 

Γράφει η Μόνικα Κρεμαστιώτη,
Λογοθεραπεύτρια, Ειδική παιδαγωγός, Ειδική φωνοθεραπεύτρια
υποψήφια δημοτική σύμβουλος Άργους – Μυκηνών
με το συνδιασμό «Νεα Αρχή» του Γιώργου Πανοβράκου

 

Ονομάζομαι Μόνικα Κρεμαστιώτη, μεγάλωσα στη Δαλαμανάρα Άργους, είμαι απόφοιτη της σχολής Λογοθεραπείας των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του τμήματος Πατρών. Έχω πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου. Επί σειρά ετών εργάζομαι με συνέπεια και διαρκή επιμόρφωση στον χώρο της Ειδικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης.

 

Αποτελεί μεγάλη μου τιμή να παρίσταμαι ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του κυρίου Γιώργου Πανοβράκου με την παράταξη Νέα Αρχή. Μια αρχή που καθίσταται απαραιτήτως και επειγόντως αναγκαία.

 

Στην εποχή της στείρας τεχνοκρατικής νοοτροπίας και της καταδυνάστευσης της εξέλιξης της ατομικότητας, στην κοινωνία της συμφεροντολογικής ρητορικής και της εγκληματικής αδιαφορίας, προτίθεμαι να καταθέσω με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση την άριστη επαγγελματική μου κατάρτιση και να δημιουργήσω λύσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου και των συνανθρώπων μου.

 

Συμπαραστεκόμενη στον καθημερινό ηράκλειο άθλο γονέων και μαθητών και καθοδηγούμενη από την χρόνια εμπειρική μου γνώση, επιθυμώ να φέρω τη λύση στο πρόβλημα της άγνοιας περί ειδικής αγωγής και της αντιμετώπισης αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσλειτουργιών που ταλαιπωρούν πολλές οικογένειες.

 

Αναγνωρίζοντας την ελλιπή κατάρτιση ως προς τις υφιστάμενες ανάγκες, προτείνω την πραγματοποίηση δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων τα οποία θα προσφέρουν γνώση και ενημέρωση αναφορικά με τις μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, δυσορθογραφία, δυσαναγνωσία), την ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας, την διάσπαση προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) και τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (Αυτισμός). Θεωρώ ότι τα σεμινάρια αυτά μπορούν να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς για να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις δυσκολίες και το πιο σημαντικό όλων να στηρίξουν τα παιδιά.

 

Επιπρόσθετα θεωρώ πως είναι σημαντική η συγκρότηση μιας άρτια καταρτισμένης επιστημονικής ομάδας (αποτελούμενης από λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους) που θα λειτουργεί από κοινού με τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην πρόγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των δυσκολιών.

 

Η φροντίδα των παιδιών πρέπει να είναι μέλημα όλων μας. Πιστεύω στην φιλοσοφία της συνύπαρξης και της γεφύρωσης του χάσματος στο μοτίβο «Εμείς και Αυτοί», στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων που αναδεικνύουν την προβληματική ανθρώπινη ύπαρξη στο κοινωνικό περιβάλλον.

 

Γι’ αυτούς τους λόγους αποφάσισα να συμμετάσχω ενεργά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στοχεύοντας στην εξέλιξη του μέλλοντος των παιδιών του τόπου.

 

 

 

4.4
07
     
NO COMMENTS

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.