Δέδες: Οι πολίτες δεν πείθονται από την εικονική πραγματικότητα του κ. Τατούλη

 

Περιοδεία στην Καλαμάτα και χωριά της Μεσσηνίας έκανε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» και υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες.

 

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε και σε άλλα μείζονα θέματα της πελοποννησιακής επικαιρότητας, όπως οι πρόσφατες εγκρίσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο για προώθηση έργων στο ΕΣΠΑ χωρίς να υπάρχουν μελέτες και εξασφαλισμένοι πόροι, καθώς και το επίμαχο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

ΣΔΙΤ Απορριμμάτων: Επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης

 

«Η ευθύνη για τις παλινωδίες που βιώσαμε όλοι το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τις απαλλοτριώσεις και τις αποφάσεις του ΠΕ.ΣΥ., για την κακή τεχνική και οργανωτική προετοιμασία που αναστέλλουν και εμποδίζουν την εξέλιξη του έργου, βαρύνει αποκλειστικά την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή.

 

Η παράταξή μας έχει ήδη τοποθετηθεί με ευθύτητα και ρεαλισμό. Παρά το γεγονός ότι είχαμε στηρίξει διαφορετικές προτάσεις, έχοντας μια άλλη άποψη για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, σήμερα, μπροστά στα αναπόδραστα τετελεσμένα που έχουν διαμορφωθεί, δεσμευόμαστε πως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επαναδιαπραγματευτούμε τη Σύμβαση με τον ανάδοχο προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου».

 

 

ΕΣΠΑ: «Χωρίς μελέτες, χωρίς χρήματα, χωρίς αιδώ»

 

«Κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να βιώσουμε μια εικονική πραγματικότητα. Γιατί πραγματικά είναι ακραίο δημαγωγικό παιχνίδι, είναι ακραία τακτική «Μαυρογιαλούρου», χωρίς να υπάρχουν χρήματα και κωδικοί αριθμοί, χωρίς μελέτες και εγκρίσεις, να εντάσσονται δήθεν έργα τα οποία θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί τα προηγούμενα εννέα χρόνια και τα οποία δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ γιατί δεν έχουν τις προϋποθέσεις. Αυτά τα συνεχή επικοινωνιακά πυροτεχνήματα έχουν πια γίνει γνωστά στους πολίτες, οι οποίοι τέτοιου τύπου μικροπολιτικές πρακτικές τις απορρίπτουν και θα τις αποδοκιμάσουν στις εκλογές».

 

Από τις υποβαλλόμενες προτάσεις των έργων που ενέκρινε το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020, απουσιάζουν παντελώς όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου τα έργα αυτά να έχουν πιθανότητες πραγματοποίησης. Δεν υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες, δεν υπάρχουν πλήρεις αδειοδοτήσεις, δεν υπάρχουν πόροι, δεν υπάρχουν οι αναλυτικές αναφορές εργασιών και ποσών, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα! Είναι δε ενδεικτικό, ότι σε μια Πρόσκληση (την ΠΕΛ62) η οποία λήγει σε λίγες ημέρες, στις 15 Απριλίου 2019, με ανώτατο διαθέσιμο ποσό χρηματοδότησης τα 35 εκατομμύρια ευρώ, προσπαθεί να εντάξει έργα κόστους 126.576.150 ευρώ, γι αυτό και καταφεύγει στην «πιθανότητα ένταξης» και σε επόμενη Πρόσκληση!

 

Φαίνεται πως ο κ. Τατούλης δεν έχει κουραστεί να επιδίδεται στο προσφιλές του παιχνίδι των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, με τα οποία έχει συνηθίσει να πολιτεύεται. Έχουν κουραστεί όμως οι πολίτες να βλέπουν τα πυροτεχνήματα αυτά να σκάνε και να μην αφήνουν τίποτα, παρά τον μαύρο ουρανό της οπισθοδρόμησης πάνω από την Πελοπόννησο. Έχουν κουραστεί να υποτιμά προκλητικά τη νοημοσύνη τους ένα κλειστό σύστημα διακυβέρνησης που επιβράδυνε δραματικά την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας. Γι’ αυτό, στις 26 Μαΐου θα δείξουν την πόρτα της εξόδου σε αυτό το σύστημα και θα ανοίξουν δρόμους σε άλλες πολιτικές, όπου τα έργα αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Θα ανοίξουν νέους δρόμους στην επόμενη και καλύτερη μέρα που αξίζει η Πελοπόννησος και οι άνθρωποί της.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια