Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου Σταυρούλας Παπασπύρου στο Ναύπλιο

 

Την Κυριακή 7 Απριλίου (7 μμ) φιλοξενείται στη Βιβλιοθήκη του “Φουγάρου” στο Ναύπλιο, η δημοσιογράφος πολιτιστικού ρεπορτάζ Σταυρούλα Παπασπύρου, για την παρουσίαση του βιβλίου της “Χωρίς μαγνητόφωνο” (εκδ. Πόλις).

 

Στο έργο της “Χωρίς μαγνητόφωνο” που κράτησε 30 χρόνια για να ολοκληρωθεί, αποτυπώνεται η αγάπη της για τη τέχνη της δημοσιογραφίας και η συνεχής της προσπάθεια για την ανακάλυψη της κρυφής πλευράς των συγγραφέων.

 

Στο πολυσέλιδο αυτό βιβλίο συνεντεύξεων και πορτρέτων Ελλήνων σημαντικών συγγραφέων, κάθε συνομιλία της Σταυρούλας Παπασπύρου γίνεται με αφορμή ένα γεγονός. Είτε ένα καινούριο βιβλίο είτε η επικαιρότητα που χρήζει ανάλυσης κάτω από μια λογοτεχνική ματιά.

 

Η Σταυρούλα Παπασπύρου με ένα χαρτί και ένα στυλό ξεκινά τις συνεντεύξεις της στα τέλη της δεκαετίας του 80 και φτάνει στις μέρες μας συμπυκνώνοντας σ’ όλη αυτή την διαδρομή την ιστορία της σύγχρονης Ελληνικής λογοτεχνίας. Παράλληλα όμως μέσα από τα λόγια των συγγραφέων που κ
αταγράφονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο από την ίδια, αναλύονται τα πολιτικά και κοινωνικά τεκταινόμενα της εκάστοτε εποχής.

 

Η Σταυρούλα Παπασπύρου θα συνομιλήσει με τον υπεύθυνο της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Γιάννη Τσιόδρα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Στο τέλος της βιβλιοπαρουσίασης η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

Για όσους γονείς θέλουν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, προτείνεται για τα παιδιά τους (6+ ετών) θεατρικό εργαστήρι με παιχνίδια ρόλων, με τη Χριστίνα Τσεκούρα, στη ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

 

 

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέσα επικοινωνίας στο Institut Francais de Presse, στο Πανεπιστήμιο Paris ΙΙ. Δημοσιογράφος του πολιτιστικού ρεπορτάζ από το 1987, έχει εργαστεί στις εφημερίδες “Αυγή”, “Νέα Μεσημβρινή”, “Ελευθεροτυπία” και “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, σε περιοδικά (“Τέταρτο”, “Αντί”, “Μετρό”, “Σινεμά”, “Κλικ”, “ΜΕΝ”, “Vogue”, κ.α.), και σε τηλεοπτικές εκπομπές (“Βιβλιόραμα”, “Αξιον Εστί”, “Εχει γούστο”, κ.α), καλύπτοντας κυρίως θέματα βιβλίου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το lifo.gr.

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

6 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Η σφαγή των προξένων στη Θεσσαλονίκη, συγκρούσεις κατά τη…

2 ώρες πριν

Εντυπωσιακό το “κάψιμο του Ιούδα” στο Τόλο Αργολίδας

Το "κάψιμο του Ιούδα" στο Τόλο Αργολίδας Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα πραγματοποιήθηκε για…

5 ώρες πριν

Πασχαλινές ευχές από τον γεωπόνο Αναστάσιο Πλατή

Πασχαλινές ευχές από τον Αναστάσιο Πλατή Χριστός Ανέστη! Εύχομαι το Φως της Ανάστασης να φωτίζει…

10 ώρες πριν

Κάηκαν ΙΧ, τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα στο Τρίστρατο Άργους

Κάηκαν ΙΧ και τρακτέρ στο Τρίστρατο Άργους Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα…

10 ώρες πριν

Πάσχα του 1969 σε Αργολικό, Νέα Τίρυνθα, Ναύπλιο (δύο βίντεο)

Πάσχα του 1969 σε Αργολικό, Νέα Τίρυνθα, Ναύπλιο Βίντεο από την Aylon Film Archives Βρισκόμαστε…

16 ώρες πριν

Πάσχα του 1825 στο Ναύπλιο: «Aκολασία και σπατάλη» λόγω… εθνικού δανείου

Πάσχα του 1825 στο Ναύπλιο: «Aκολασία και σπατάλη» λόγω... εθνικού δανείου τoυ Tάκη Κατσιμάρδου, από…

17 ώρες πριν