Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Σπύρος Θηβαίος: Με τη «Νέα Αρχή» για να αλλάξουμε τη ρότα μιας νεκροζώντανης πόλης…

Γράφει ο Σπύρος Θηβαίος,

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Άργους – Μυκηνών 

με το συνδυασμό “Νέα Αρχή” του Γιώργου Πανοβράκου

 

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

 

 

Η απόφαση μου να κατέλθω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την παράταξη  του Γιώργου Πανοβράκου «Νέα Αρχή», αποτελεί μια ώριμη απόφαση μου που χαρακτηρίζεται κυρίως από αίσθημα ευθύνης στους συμπολίτες μου και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

 

 

Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο μας, έχουν τις εξής ιδαιτερότητες:

 

 

1) Δεν διεξάγονται μόνο σε μία λογική αντιπαράθεσης και κριτικής έργων και ημερών της απερχόμενης δημοτικής πλειοψηφίας.

 

 

2) Πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση μια δημοτικής αρχής που χαρακτηρίζεται από ακραίο διχαστικό, και μισαλλόδοξο λόγο («φίλοι» – «εχθροί» της πόλης).

 

 

3) Έτσι, εκτός από τα αυτοδιοικητικά – δημοτικά χαρακτηριστικά τους έχουν και πολιτικό χαρακτήρα. Αποτελούν δηλαδή μια καφκική μικρογραφία, μιας δημοτικής μάχης που δίνεται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Των δυνάμεων ενός σύγχρονου διαφωτισμού, απέναντι στις δυνάμεις του μίσους, του σκότους και του παραλογισμού.

 

 

Γι’ αυτό και αυτή η μάχη – αντιπαράθεση δεν αποτελεί  προνόμιο καμίας δημοτικής παράταξης χωριστά. Κανενός πολίτη ή υποψήφιου προσωπικά. Γνωρίζουμε ότι οι εκλογές αυτές διεξάγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Αυτό δίνει την ευκαιρία δημιουργίας μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών, προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, κόντρα στις νοοτροπίες του “ενός ανδρός αρχή”.

 

 

Όσον αφορά εμάς μέσα από μια παράταξη βαθιά δημοκρατική, μια παράταξη ανεξάρτητη, η ευθύνη για το μέλλον του Δήμου μας οδήγησε ενωμένους όλους μας να πραγματοποιήσουμε ευρείες συγκλίσεις .

 

 

Νοιώθω την ευθύνη να εκπροσωπήσω τους συνδημότες μου, τις νέες και τους νέους και όλους αυτούς και αυτές που δεν περιήλθαν σε “μία κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης.” Δυστυχώς όπως γράφει και ο ποιητής Γ. Σεφέρης, “όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι αυτές να καταποντιστούν μέσα στα ελώδη στεκούμενα νερά”.

 

 

Όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Εκπροσωπούμε όλους εσάς, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, την ηχηρή πλειοψηφία του Δήμου μας. Όλους εσάς που αντικρίσατε με θάρρος την πραγματικότητα κατάματα. Όλη την νεολαία που δεν κρίνει με βάση και μόνο τα θεάματα -και μάλιστα κακής κοπής-.

 

 

Μιας νεολαίας που έχει γίνει εσωτερικός μετανάστης στην πρωτεύουσα και στα γύρω “μεγάλα” αστικά κέντρα. Που αποτελεί το επιστημονικό προσωπικό αυτού του Δήμου βιτρίνα, που δεν έχει κανένα απολύτως ουσιαστικό όραμα. Χωρίς πραγματική στρατηγική ανάδειξης εδώ και τόσα χρόνια του συγκριτικού πλεονεκτήματος της πόλης μας. Του αρχαιολογικού τουρισμού. Και αυτό για μια πόλη που άλλοτε ήταν το πολιτικό και εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Οι δικαιολογίες του στυλ “δεν έφερα εγώ την κρίση, ρωτήστε αυτούς που σας κυβερνούν”, πέφτουν στο κενό καθώς αρκετά γύρω από εμάς αστικά κέντρα ανθούσαν τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με τον δικό μας Δήμο.

 

 

Η πόλη μας χρειάζεται μια αρχή και μια δημοτική πλειοψηφία με ανθρώπους που οι δημότες της μπορούν να εμπιστευθούν.

 

 

Με όραμα και προτάσεις για το μέλλον που θα αλλάξουν τη μέχρι τώρα ρότα μιας νεκροζώντανης πόλης που με τεχνάσματα ακόμα στέκεται όρθια.

 

 

 

Με σεβασμό στις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου…

Σπύρος Θηβαίος,

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Νέα Αρχή»

 

 

Σπύρος Θηβαίος: Με τη «Νέα Αρχή» για να αλλάξουμε τη ρότα μιας νεκροζώντανης πόλης…
5 (100%) 9 vote[s]
     
NO COMMENTS

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.